Ja kesäkuu ! Nyt pitäisi voida ottaa rennosti kun valtaosa kesän koiratavoitteista on jo saavutettu. :D
Vaan ehkä me kuitenkin treenaillaan.

Maanantain hakutreenit peruuntuivat porukan vähyyden takia. Ei haittaa, sunnuntaina tuli treenattua sitä lajia varsin tarpeeksi.
Haun sijaan päätin vihdoin ja viimein korkata jäljen tämän vuoden osalta.
Frescolle jälki ehkä 500 m, kuusi keppiä. Jana n. 50 m, jälki lähti vasemmalle. Janalle miljoonaa ja jäljen yli. Pyöri aikansa ja löysi. Mutta meni suoraan verrattuna viimevuotisiin. Kepeistä jäi yksi ja ajo oli Frescomaista, vähän seilasi sinne tänne.
Mustille jälki n. 300 m parilla kulmalla ja kuudella kepillä. Jana vajaa 50 m ja jälki oikealle. Suora jana, lähti ensin takajäljelle. Autoin vähän korjaamaan. Kepeistä tuollakin jäi yksi, tarkensi sitä kyllä vähän aikaa muttei malttanut loppuun asti. Ja minä päästin sen etenemään kun en merkkaa jälkiä enkä ollut ihan varma onko keppi siinä. Keppi-ilmaisut hienosti hallussa, meni maahan keppi etujalkojen väliin.

Vähän laiska treeni mutta tulipa tehtyä. Oli kiva nähdä että talvitauko ei tuntunut oikeastaan missään.  

Illalla vielä vähän tottista Mustin kanssa, ihan perusasioita. Seuraamisen paikkaa, käännöksiä niin että pysähdys heti käännöksen jälkeen. Tuo on toiminut, käännökset nyt parempia.

Tiistaina lököpäivä, köllittiin Mytyn (jonka iho on nyt parempana mutta mahaparka ihan ruikulla) kanssa ja käytiin koirain kanssa sivistynyt (?) remmilenkki. Kamalasti hyttysiä !

Keskiviikona Ojankoon johon Katri ystävällisesti tuli kuvaamaan poikia työssä. Hyppyytettiin pikkupystyä ja aata ja touhuttiin jotain muutakin. Kuvia tuli roppakaupalla, kiitos tuhannesti Katri !
Mustillakin oli pystyn ja aan idea aika kivasti hanskassa jo.

1275910340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kuva: Katri Soini

Ojankomatkalla tallasin pojille jäljet jotka sitten ajettiin takaisintullessa, ikää niillä silloin n. 2-2,5 h. Ensin Musti ja jäljistä se vaikeampi. Vaikeimmaksi osuudeksi osoittautui löytää koko jälki, en lähtenyt ajamaan ihan alun rydön läpi vaan koitettiin osua jäljelle jostain ihan vähän alun jälkeen. Aikamme tarvottuamme Musti nappasikin nätisti jäljen ylös, ajoi sen ja nosti kepit. :) Hieno poika ! Pituutta varmaan joku 400 - 500 m ? Gps olisi poikaa tässä, minä olen sikahuono arvioimaan matkoja.
Frescolle helpompi jälki. Jana ihan sikahuono, otin sen metsästä autolle päin eikä se toiminut yhtään. Koira mutkitteli ja pysähteli. Kun jäljelle päästin, alku meni ok ja pari keppiäkin nousi. Sitten homma meni sähläämiseksi, välillä oltiin jäljellä mutta enimmäkseen ehkä ei. Olisi pitänyt pistää hurtta samoin tein autoon mutta etsittiin nyt kuitenkin viimeinen keppi ja palkattiin koira varsin luokattomasta suorituksesta. Ei näin.

Torstaina agi ja Anne Savioja. Kiva rata jota olin alussa viemässä ihan turhan hankalin muuvein. Aika kivasti saatiin kuitenkin pätkä toimimaan ja vielä jäi vähän aikaa harjoitella poispäinkäännöksiäkin mitä ei tosiaankaan vieläkään osata. Kannattaisiko noita treenata vähän useammin ? Tai edes joskus ?

Lauantaina Stadi Games Laakson kentällä, agikisat siis. Mukana pojat, Penni meni hyvin mielellään mutsille.
Oltiin paikalla koko päivä. Ensin aamusta Mustin kanssa ykkösen radat epävirallisina vuoden tulokas -kisana. Molemmilta radoilta vitonen, ekalta kielto kun piti tehdä poispäinkäännös (!) ja toiselta tippui rima. Muuten sujuvia joskaan ei erityisen nopeita ratoja.
Sitten odottelua ja evästystä ja iltapäivällä kaksi kolmosten rataa. Hyppäriltä kymppi, rima tuli alas ja pituus meni palasiksi. Aika ei kummoinen, ennen keppejä tuli ihme sinkoilua kun koira oli menossa sekä renkaalle että putkelle, samoin keppejen jälkeen iiiso kaarros. Agilityradalta hylly väärästä putken päästä, tätä ennen alla virhe aan ylösmenolta. Meidän eka virallinen kontaktivirhe, hipii ! Aan ylösmenokontaktihan meillä on ollut aina vähän ongelmallinen, nyt virhe vaan on pysynyt pitkään piilossa.

Sunnuntaina totaalinen kotipäivä. Pohjakäsiteltiin aika monta sataa metriä lautaa ja tottistettiin ihan vähän Mustin kanssa.

1276169624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppuna Hyvinkäällä oli kissanäyttely jossa lauantaina meidän porukkaa edusti Anselmi (Tassulähteen Anselmi Apila, BRI b). Ja hienosti edustikin, poika oli vallan TP ! Onnea Ilona & Anselmi !