Maanantaina hakutreenit. Menomatka aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä kun kolme sarloosin susikoiraa ajoi autoa takaa usemman sataa metriä. Lopulta oli pakko pysähtyä kun otukset vaan jatkoivat perässä enkä halunnut sentään hakutreenipaikalle niitä viedä siltä varalta että siellä olisi jo omaa porukkaa ulkoiluttamassa koiriaan. Hävisivät siitä kun auto pysähtyi, ilmeisesti palasivat omistajansa luo.

Mustille ja Frescolle molemmille samanlainen treeni. Ukot vasemmassa etukulmassa sekä takakulmissa, radalla pituutta ehkä 150 m ? Väliin tyhjiä.

Ensin Musti. Ekalle ukolle kolme lähetystä, lähti ensin vinoon. Ilmeisesti tuuli painoi hajuja sen verran ylöspäin, molemmat hakivat sivurajalla hajun ylempää ja löysivät sitten maalimiehelle.
Tyhjät enimmäkseen kivoja. Parilla työskenteli taapäin, molemmat omaa mokaa. Ekalla väliin jäi liian paljon tutkimatonta aluetta ja tokalla palasin ukolta keskilinjalle niin että kuljin vähän aikaa keskilinjaa taaksepäin ennen lähetystä. Ei noin.

Frescolla aika identtinen treeni, ekalle neljä lähetystä ennen kuin koira meni kulmaan asti eikä lähtenyt kaartamaan eteenpäin. Tyhjiä muutama enemmän kuin Mustille, Musti ottaa hajut kauempaa.

Poikkeuksellisesti myös tiistaina oli hakutreenit. Uusi metsä Tuusulassa, varsin kelpo pläntti tuokin. Kosteaa metsää, ei tuulta.

Ensin Musti jolle maalimies oikeassa etukulmassa, vasemmalla keskellä ja oikeassa takalaidassa (ei kulmassa) ojanpenkereellä. Pikkukoira kulki kivasti. Etukulmissa ei tahtonut käydä vaan kaarsi eteenpäin alueelle, sai näin hajun etukulman maalimiehestä. Viimeisellä maalimiehellä ilmaisu ei alussa ihan priima ja sekin selvisi kun pääsin piilolle - koira seisoi mahaansa myöten ojassa ilmaistessaan. Olisi se voinut sinne maalimiehen yläpuolellekin jäädä mutta ei näköjään sopinut niin.

Frescolle pelkät etukulmat. Kävi vähän hitaalla ja suoraan eteneminen ei ollut ollenkaan täydellistä, halusi kaartaa suoraan alueelle sekin. Haki molemmilla hajun edempää. Hyvät ilmaisut.

Treeneissä oli varsin eri-ikäistä porukkaa tällä kertaa, nuorimmalla on ikää vajaa (?) kolme kuukautta ja vanhimmalla (joka toimi lähinnä autovahtina) 15 v.

Kiitos vielä Marjolle treenejen vetämisestä ja hyvistä ajatuksista !

1276873855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona Terhille rapsuttelemaan pennejä. Melkein voisi tulla pentukuume jos vaan voisi. Vaan ei kyllä yhtään voi tähän hätään.

Torstaina käytiin päivällä agiloimassa Ojangossa. Ei kummoinen treeni, Musti kulki aika rauhassa ja vaikeammista kepeillevienneistä ei tullut ei niin mitään. Noita pitäisi alkaa treenaamaan ihan oikeasti.

Perjantaina juhannukseksi mökille. Kiva reissu, ei ongelmia. Musti ui hienosti viimekesäisen uimakoulun jäljiltä ja veneili tosi mielellään. Muutkin tykkäävät veneilystä mutta Mustissa tuntuu olevan eniten laivakoiraa meidän kolmikosta.

Kuviakin olisi vaan eiväthän ne mihinkään siirry kun nettiyhteys kotoa on poikki, kiitos vaan taas Elisa. Saas nähdä kuntoutuuko tuo ennen lomaa, toivon mukaan.