Maanantaina haku. Treenattiin lyhyesti, pimeä alkaa pukata päälle. Molemmilla puolilla n. 50 m syvät 10 m leveät kaistaleet.
Mustille ensin vasen, oli tosi vaikea. Sai hajun oikealta ja teki lyhyehköjä pistoja kääntyen aina liian aikaisin takaisinpäin. Varmaan viidennellä lähetyksellä lähti tarpeeksi pitkälle ja löysi. Oikeanpuolimmainen maalimies sitten löytyikin ekalla yrityksellä. Molemmilla piitkät ilmaisut. Toisella taputtelin koiraa kylkiin ja kannustin kun tulin piilolle, tuntui tykkäävän tuosta.

Frescolle sama. Vasen tosin helppo, oikealle mennessään kiemurteli enemän. Pitkät ilmaisut mutta ei taputteluja kun tuo ei niistä ilmaistessaan tykkää.

Tiistaina tottista. Mustille paljon paikallaanoloja (yllätys yllätys) seurassa ja ilman. Seurassa pää pyöri, ei ongelmia muuten. Jättäessä tein juoksupyrähdyksiä ja muutakin yllätyksellistä, Mustihan alkaa nuuskimaan maata herkimmin juuri tuossa vaiheessa.
Ruutua (ilman lelua meni aina jonkun merkin taakse, hmm. tuohon tarvittaisiin nyt oikein treenipyrähdys että oppii oikean kohdan), jääviä, seuraamista, luoksetulo pariin kertaan (tuli lelulla lujaa ja vetämällä oikeaan paikkaankin) ja noutoa joka kertakaikkiaan ei suju. Puree ihan pirusti ja tulee epävarmasti takaisin. Äh.

Frescolla perusjääviä, seuraamista (painoi kuin piru, mistä se nyt on tuon keksinyt) ja hieno eteenmeno. Plus paljon leikkiä ja hyvänäpitoa. Ja yksi ruutu mielenvirkistykseksi.

Vastaherännyt Mytty: "Kuka häiritsee untani?"
1285222745_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kukapa muukaan ...
1285222787_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tessu lupsuttaa yhä Myttyä säännöllisesti eikä Mytty enimmäkseen pistä kamalan pahaksi. Palleja Tessulla ei edelleenkään ole. :(

Keskiviikkona haettiin Minssu kollilasta kotiin. Astumista tämänkään pariskunnan kohdalla ei päästy todistamaan eli saapi nähdä tuleeko meille pentuja loppuvuodesta vai ei. Kissahomma menee tällä hetkellä kaikkiaan sen verran ei-putkeen että eipä olisi suuri yllätys jos kummankin tyttösen kanssa saadaan vielä jatkaa yritystä. Jos enää jatketaankaan ...

Torstaina kesäkauden (hrrr) viimeinen agilitykerta, kouluttajana edelleen Kim Kurkinen. Kiva rata jonka loppua ei saatu menemään ihan niinkuin olisin halunnut. Lisäksi alun suoran okserin rima tippui useamman kerran. Oksereita olisi siis syytä treenata useammin, yllätys yllätys.

Lauantaina käytiin Hannan kanssa esineruutuilemassa. Tallasin tuota ennen pojille jäljet sienestäjiä kuhisevaan metsään ja ajettin ne ruudun jälkeen. Fresco poukkoili jäljeltä toiselle, ei osaa näköjään (yllätys yllätys, ei ole treenattukaan) harhoja yhtään. Keppejä nousi jokunen kuitenkin kun oikealle jäljelle satuttiin.
Musti jäljesti paremmin, oliko sitten vähemmän vierasta jälkeä sen maastossa vai miten mutta kaikki kepit nousivat. Yhdestä meni lujaa ohi, jarrutti, kieppasi minun taakseni ja ilmaisi kepin. Pling, lamppu syttyi ilmeisesti vähän viiveellä. :D
Jäljet eivät olleet kovin pitkiä, ikää ehkä 1,5 tuntia tai jotain tuonne päin.

Esineruudussa molemmille kaksi vierasta esinettä, ratsastushanska ja kovamuovinen (?) hevosen harja. Joo, Hanna on siis hevosihmisiä. ;)
Molemmat nostivat jälkimmäisen ensin. Hanskan paikantaminen pienehkön kiven takaa oli selvästi vaikeaa, kivi oli aika ruudun takareunassa ja tuuli tuli etureunasta. Ruudulla kokoa ehkä 25 x 50 m ?

Sunnuntaina aamusta Ardiente-porukan vähän tyngäksi kutistuneet hakutreenit. Vaan hyvin pärjättiin Gabin ja Päivin kanssa, ehdittiin ottaa kaksi kierrosta. Tosin minä treenasin molemmat pojat joten niille vaan kierros per mies. Radalla pituutta joku 150 m ?
Maalimiehet oikeassa etukulmassa kaatuneen kuusen sokkeloissa ja vasemmassa takakulmassa kallion päällä, väliin tyhjää.
Ei isompia ongelmia, etenkin F oli erittäin pätevä. Nättejä tyhjiä molemmille, tosin eka tyhjä oikealla vähän piikkimäinen (molemmilla). Mustilla pieniä vaikeuksia maalimiehen paikantamisessa (molemmilla).

Välillä kotiin hengähtämään ja sitten Purinalle pm-agikisoihin. Jouduttiin ATD:n joukkueeseen varakoiran paikalta. Kisat olivat hurjasti myöhässä tuossa vaiheessa mutta tulipa vaihteen vuoksi katseltua pikkukoiria oikein ajan kanssa. Tahtoo !!

Anne Saviojan joukkuerata oli oikein kiva. Vähän koukeroa alkuun ja loppuun, muuten mukavan selkeää ja helppoa menoa. Musti kämmäsi toisen ja kolmannen esteen välissä yrittämällä karata putkelle (tai jotain epämääräistä), sain sen onneksi huudettua takaisin. Ja tasapuolisuuden nimissä minä kämmäsin nelosen ja vitosen välillä ja otin koiran aidan sijasta sen ohi. Mutta taas onnistui pelastus ja kympillä plus pienellä yliajalla päästiin maaliin. Joukkueeseen muuten 0 ja kaksi hyllyä eli ei tulosta.