Maanantaina Siepporinteeseen tottistamaan VAPEn vuorolla. Ensin Mustille vähän perustreeniä, oli aika sika. Varasti eteenmenoon (eikä edes löytänyt lelua) ja jopa hyppynoutoon. Nyt ei enää yhtään eteenmenoa ennen kuin keksin ratkaisun tuohon. Hyppynoudossa menee puhtaasti menosuuntaan mutta kompuroi/koskee lähes aina takaisin tullessaan. Noutokapula suussa kutsuna tulee hyvin kunhan liikun itsekin. Aa ok.
Ammuttiin. Musti kuulee äänen tällä hetkellä tosi hyvin ja pyörittelee päätään mutta se ei vaikuta toimintakykyyn mitenkään, tekee hommia, leikkii ja makaa, miten pyydetäänkään. Mutta ampuja voisi tehdä tulevaisuudessa enemmän, saisi sen pään pyörimisenkin pois.

Fresco pääsi myös hetkeksi kentälle, lähinnä kyllä vaan leikkimään. Valiotreeniä. ;) Ei vaan, pitäisi ryhdistäytyä. Silläkin alkaa vähän rakoilemaan juttu jos toinenkin.

VAPEtreenejen jälkeen Agitokolaan kouluttamaan ALO/AVO-kisanomaisten treenejen ryhmää joista paikalla oli huimat kaksi koirakkoa. No, meni se aika hyvin niinkin.
Myös Musti teki makuun plus lopussa liikkeitä vähän aikaa. Makuu ok. Seuraaminen aavistuksen väljää eikä fiilis ihan kunnossa. Seisomisessa ei reagoinut ekaan käskyyn ja sitten tuli joku konflikti, liikkui kun tulin takaisin. Mitähän tuo nyt ?? Hypyssä nytki liikkurin käskyistä ja meinasi varastaa.

Tiistaina BAT-agit. Tehtiin viikonlopun kepeillemenoa vähän varioituna sekä kolmannen radan (jota ei Mustin kanssa tehty vkl) lopun välistävetohässäkkää. Varsin tarpeellisia treenejä molemmat ja sujuivat hyvin. Vauhti oli alussa isolla puolella ok, pienellä puolella jo rauhallisempaa. Tuolle näköjään riittäisi se 8 min ihan hyvin.
Illalla kotona pienet tokotukset, superhyvä fiilis. :)

Keskiviikkona lepo- ja lenkkipäivä.

Torstaina käytiin Sirkuskentällä maliporukassa tokottamassa ennen agia. Sää melkein suosi, tuuli oli kova ja hyytävä mutta sade alkoi vasta kun lopeteltiin.
Musti teki paikallaanmakuun tyttöjen välissä. Hyvä muuten mutta lopussa vaihtoi lonkalle. Takana häiriötä leikkivän kultsun muodossa, pää pyöri muttei kummempia. Maan nuuskiminen tuntuu vähentyneen radikaalisti vaikkei tuolle mitään kamalan kummoista ole tehty.

Seuraaminen ihan ok. Vasemmalle käännökset pitää ottaa talvella tehotreeniin, niissä tulee ihan säännönmukaisesti pieni kontaktinmenetys, koiruus ikäänkuin vilkaisee tassuihinsa. Jäävät, vauhtiluoksetulo ja hyppyä. Viimeistä liikkurilla. Nykäisee kun nyökkään liikkurille, pitäisi kai tehdä sekin jotenkin muuten tällä hetkellä. Tosi lähellä ettei varasta. Ja itse asiassa kun liikkuri sanoi ekalla kerralla "hyppy", tuohan hyppäsi.

Frescon kanssa vähän seuraamista, jääviä ja paljon leikkiä. Oli kivaa. :) Seuraaminen on kyllä ihan possuilua, painaa koko ajan enemmän. Ja paikka tuntuu olevan kovin edessä, tosin tuossahan se on aina ollut mutta kun Musti on vähän taaempana, virhe korostuu. Frescon ääretön into tehdä mitä vaan on kyllä aina niin ihanaa. <3

Tokon jälkeen agitreeneihin ja halliin sateelta pakoon. Hyvät treenit yleisesti, mitä nyt sylkkäriä ei osata kumpikaan edelleen. Ehkä unohdetaan koko juttu ja tehdään moiset kohdat meille paremmin sopivilla tavoilla.

Kotimatkalla tuli lunta oikein urakalla. Onneksi oli talvikumit alla ja pahin sade alkoi vasta Keravan päässä.

Lauantaina kiirepäivä. Ensin ajeltiin koirain kanssa aamulla kissa-asioissa Ämmässuolle. Sieltä suoraan hakutreeneihin Vantaalle.

Treenattiin pikkuporukalla eikä jaksettu edes tallata aluetta. Vasemmalla aika avointa heinikkoista metsää, oikealla vajaa 50 m metsää jonka jälkeen pelloittunut hakkuuaukea.
Mustille oikealle kolmeen kertaan siirtyvä maalimies, vasemmalle pari tyhjää. Ekalle maalimiehelle useampi lähetys, ei vaan osannut irrota pellolle. Toisella kerralla irtosi vähän nopeammin mutta pari kertaa taisin joutua tuossakin laittaa. Kolmannella otin kerran takaisin kun lähti vinoon, seuraavalla suoraan pellolle ja maalimiehelle.
Tuolla pitää treenata jatkossakin, maaston muuttuminen on selvästi Mustille vaikeaa. Ja jos seuraavan kerran tallaisi, auttanee kokematonta koiraa vähän.

Frescolle sama kahdella maalimiehellä. Ekalla suoraan maalimiehelle, tokalla kaksi lähetystä mutta ekalla ihan sikasievä pisto muuten.

Hakutreenejen jälkeen pyörähdettiin kotona ja jätettiin Penni sinne. Poikain kanssa suunnistettiin Tampereelle Mustin tokokisoihin.

Paikkana oli Tamskin Koiratalli, kivan iso ja valoisa mutta turkasen kylmä pressuhalli. Alossa oli koiria kolmisenkymmentä. Ensin tuomari Kari Kielo halusi kaikki koirakot kerrallaan kehään ja teki samalla juoksutarkastuksen sekä tuomaripuhuttelun pidemmän kaavan mukaan.

Paikallaanolo toisen ryhmän viimeisenä. Luoksepäästävyys ok, Musti nousi ylös joka oli tuomarin mielestä ok. Tuomari naksautti kielellään lähtiessään koiran luo mikä houkutteli suurimman osan koirista lähestymään tuomaria.
Paikallaanolo suorastaan supernätti. :) Ei nuuskinut yhtään eikä vaihdellut lonkka-asentoa. Noista molemmista 10. Mutta vitsi että jännitti tuo makuu edelliskertaisen jälkeen.

Sitten ehkä pari tuntia tuntia odotusta (tuomarilla oli aika perusteellinen tyyli) ja taas kehään.
Remmiseuraaminen 8, Musti ei ollut ihan tarkkaavaisimmillaan ja lyhyehkö remmi pääsi nykäisemään sitä vähän kun vaihdoin ihan seuraamisen alussa olleesta juoksusta takaisin kävelyyn.
Vapaana seuraaminen 10 - ihan ok.
Liikkeestä maahan 10
Luoksetulo 10 - ihan ok, ei tullut erityisen kovaa. Laukalla kuitenkin loppuun saakka. Sivulle siirtyminen harvinaisen nätti.
Liikkeestä seiso 10 - olipa nätti ! Pysähtyi ihan seinään.
Hyppy 10 - normimustia.
Kokonaisvaikutus 10.

Eli pisteitä yhteensä 196, KP ja alokasluokan voitto. :) Oli se aika hyvä.
Ja kotonakin oltiin jo puolenyön maissa.

Jonka seurauksena sunnuntai otettiin täysin levon kannalta. Vähän vaan pihahommia ja Mustille ihan pari kaukokäskytreeniä.