Maanantaina ilmaisutreenit. Enempään ei haun suhteen valo enää arki-iltaisin riitä, nytkin tehtiin viimeiset pimeässä katulamppujen alla.

Mustille neljä maalimiestä joista haltuunotot ekalla ja kolmannella. Vilautin sille purkkia ennen käskyä jolloin jopa kuunteli. Jos nyt ei tullut ihan tyylipuhtaasti sivulle niin lähelle ja hallintaan kuitenkin. Hyvä hyvä, aiemminhan ongelmana on ollut se ettei koira hallintakäskystä liikahdakaan maalimieheltä, saatika sitten hiljene. No, eipä tuota ole ihan kamalasti treenattukaan.
Maalimiehet haamuina pienen matkan päässä ei ole Mustille paras treenikeino, se kuumuu niin että menee helposti turhan lähelle ja voi jopa vähän tökkiä maalimiestä.

Frescolle kolme maalimiestä joista keskimmäisellä hallintaan. Ja kyllä kävi taas koiruus kierroksilla, voi elämä. :D Tuo on kyllä liikkis kun se on pakahtua innosta ihan jokaisesta pikkutehtävästä mitä yhdessä tehdään. <3 Maailman paras rekku !

Illalla jatkettiin tokon muodossa. Musti toi palloa ja teki kaukokäskyjä + luoksetulon pysäytystä kiertämällä pöytää ympäri. Minä makasin sohvalla. Mukava treenimuoto, tuota pitäisi tehdä enemmänkin.

Tiistaina BAT-agit. Kiva rata, kiva koira ja kohtalainen ohjaaja. :) Musti osaa kyllä jo teknisesti paljon, sitä pitäisi viedä rohkeammin ja vähemmällä varmistelulla.

Torstaina tokotreenit agilityn alle. Ei oltu Mustin kanssa vireessä ehkä oikein kumpikaan eikä tullut suurempia onnistumisia. Seuraaminen vähän väljää ja aavistuksen edessä. Luoksetulot kyllä tosi nopeita, palkkasin lelulla vauhdista. Ekalla arvoin jotain ja tiedä häntä mistä tuli palkattua. Avon hyppyä, Mustin ilme oli näkemisen arvoinen kun käskin sitä istumaan. Sanoi selvästi että mamsku mietipä vielä, nyt menee pahasti pieleen.
Pari ruutua, lelu ruudussa. Haki vahvasti tulosuunnasta oikeaan reunaan.

Frescon kanssa seuraamista. Se painaa koko ajan enenevässä määrin. Huomautin asiasta, parani ehkä puolen kilsan seuraamisen jälkeen. Luoksetulot ok, palkka vauhdista. Jäävät menivät ihan arpomiseksi. Mistähän tuo nyt johtuu ? Frescolla on aina ollut tosi varmat oikeat asennot mutta nyt se teki ihan mitä sattuu. Liian vähän treeniä, liian paljon intoa ? Otettiin myös yksi tunnari, ensin meinasi tuoda väärän mutta sitten muisti ja haki oikean. Tuota on varmaan tehty viimeksi tosi reilu vuosi sitten.

Agilityssä Villen kiva rata jossa saatiin aikaiseksi erittäin mukavaa menoa. Rimoja tuli jonkun verran alas, ohjaaja taas vähän käytti käsiään. Kun ne saatiin aisoihin, rimatkin pysyivät nätisti ylhäällä. Muutenkin ohjaaja vastasi illan tösseistä, paitsi siitä kun koira alkoi nuuskia ilmeisesti pissalammikkoa kesken keppejen. Musti !

Kaunis nuori sijoitusnaaramme Minttu (T Cissinminttu) näyttelyssä:
1287655772_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mintusta odotetaan paljon. :) Sillä on erittäin kaunis ilme, pää, hyvä turkki ja vankka luusto. Tällä hetkellä kokonaisilme on vähän ilmava mutta kuusikuukautiselle tuo suotakoon. Näyttelyssä se oli meno päällä ja hyvä kun pysyi pöydällä yhtään, tuostakin kiitos esittäjän vikkelille käsille. ;)

Viikonloppu menikin tiukasti pk-koulutusohjaajakurssilla. Hyvä vihdoin pätevöittää itsensä tuon suhteen vaikka treenejähän olen vetänyt jo monen monituista vuotta. Varsinaista uutta asiaa ei ihan kamalasti tullut mutta on hyvä että joku sanoo ne vanhatkin välillä ääneen. Lisäksi oli mukava jutella ihan vieraiden ihmisten kanssa eri yhdistysten käytännöistä erilaisten juttujen suhteen. Plus että meillä oli tuolla vallan hauska ja aktiivinen porukka, juttua riitti ja harjoituskoirakoille tuli kasapäin hyviä vinkkejä.
Omat koirat saivat siis lepoviikonlopun. Näinköhän ne moista arvostivat ?