Maanantaina tottistettiin siellä ja täällä.
Ensin töistä kotiin, koirat autoon ja pikapikaa Siepporinteeseen. Ensin Frescolle pikatreeni. Seuraaminen jo parempaa, ei painanut pahasti. Jäävät ihan sekaisin, etenkin seisominen menee istumaan tai maahan lähes poikkeuksetta. Voi elämä. Eteenmeno hyvä ja muutenkin into kohdillaan. :) Vähän liukasta niin en ottanut hyppyjä kun tuo oli taas niin meno päällä että olisi paukauttanut pystystä läpi.

Mustille vähän seuraamista ja jääviä. Istumista piiitkästä aikaa, meni ok. Seisominen tosi napakka. Hyppyä kapulan kera, ensin pelkästään tulomatka, sitten meno ja tulo niin että hetsasin ja juoksin karkuun kun koira tuli. Ei koskenut esteeseen tällä kertaa. A ok. Eteenmenolle varasti ekalla, ärähdin takaisin. Vähän seuraamista sinne ja tänne, sitten pari askelta oikeaan suuntaan ja eteen lelulle. Tuossa pitää ottaa tiukka linja ja pistää seuraaminen kuntoon sen osalta.

Tasamaanoutoa. Lelupalkka ei taas toimi tai siis pitää kapulaa parempana. Otettiin namilla pariin kertaan, tuli lujaa ja purematta. Ihme vekotin tuo otus välillä. Kai se kaipaa yllätyksiä ? Noutokapula itsessäänhän on sille vähän turhan tärkeä jo nykyään. Kyttää ja etsii kentän laidalla olevaan kapulaa ja mieluummin kai olisi palauttamatta sitä minulle.

Lopuksi ammuttiin. Mustille ampujen aikaan joko leikkiä tai seuraamista jossa paukun jälkeen pari askelta ja lelu. Lopuksi vähän makuuta. Meni hyvin, ei kuunnellut enää paukkuja sen vertaa kuin viimeksi. Ja kuten viimeksi, toimintakyvyn suhteen ei tapahtunut mitään, enemmänkin alkaa pikkuhiljaa nousta laukauksesta.

Siepporinteestä Agitokolaan jossa Sirken ja Marin koulutus. Mustille ensin Sirken kanssa luoksetuloa. Suora luoksetulo kohtuu ok, vähä katseli matkalla merkkejä ja odotti lelua. Loppu hyvä. Otettiin ekaa kertaa maasta.
Kiertämällä stoppejen alkeita. Seisomisessa päästä koira lähemmäs, muista heiton suunta ja panosta oikeaan tekniikkaan. Odota suorana, käsky mukaan jos heität pallon samalla. Maahanmenossa koira vielä lähemmäs, ehkä sitä ennen juokse pakoon, pysäytys ja palkkaus koiran menosuuntaan.

Marin kanssa ruutua. Otettiin ensin valmiina lelu ruudussa, meni kivasti. Ei tosin ihan normaalin lujaa mutta ihan ok. Sitten oikean paikan hakemista. Mari näytti ruudun, minä lähetin aika läheltä. Kivasti meni oikeaan paikkaan josta heittopalkka. Tuotakin voisi alkaa talven mittaan työstämään ihan oikeasti.

Lopuksi vielä paikallaanmakuu, ehkä Mustin vaikein ikinä. Vieressä makuulla Sunny, tekemässä Mac ja Zuli joista Zuli teki ruutua. Mentiin verhon taa piiloon josta käytiin välillä palkkaamassa. Musti makasi nätisti. Kerran yritti nuuskia josta suhahdin verhon takaa. Pari kertaa vaihtoi lonkka-asentoon. Jälkimmäiseen en ala puuttua, ties mitä sillä vielä rikkoo. Vaikka Musti tekee tuon tosi rumasti ja näyttää makaavan tosi vinossa sen jälkeen. Hmm. No, katsotaan ensin jos se korjaantuisi itsellään. ;)

Tiistaina juhlittiin Tassulähteen brittikasvatuksen kantaemoa Peppiä (CH Kotofej's Butterfly, BRI n 02, ent. Tiltu) jolla on ansiokkaasti 14-vuotissynttärit. Onnea Peppi !

Lisäksi tiistaina agiloitiin BATilla. Jotenkin vähän takkuinen treeni, en itse ollut mitenkään erityisen loistava. Vaan tulihan tehtyä.
Pienellä puolella tehtiin lähinnä aan ja keinun kontateja niin että maassa oli nami odottamassa. Nuo toimivat hyvin, koira menee etenkin aalla huomattavasti lujempaa kuin ilman namia. Tuon kun vaan olisi älynnyt tehdä alusta asti, olisi varmaan ollut Mustilla ihan toimiva. Tehdään tuota jatkossakin ainakin satunnaisesti mutta en usko että meidän kisa-aa nopeutuu ihan pienellä vaivalla. Ja sehän siis on varsin hidas.
Fresco pääsi kanssa halliin ja esitti loistavaa seuraamista ja jääviä pienessä rata-alueesta rajatussa tilassa. Ja sillä oli taas ah niin kivaa. :) Ihan oikeasti.

Torstaina agit AgiTokolassa. Ei kouluttajaa tällä kertaa vaan tehtiin Sarin piirtämää koostetta Villen kiemuroista. Rata ei vaikuttanut vaikealta mutta joko koira oli tavallista omatoimisempi tai minä ohjasin ihan miten sattuu tai molempia mutta erityisen onnistunutta suoritusta ei saatu. Pätkinä meni kaikki mutta koko ratana tehtynä tökkäsi aina joku. Baa.

Perjantaina onnea Mytty 1 v ! En kyllä päivääkään kadu mokoman demonihepulin meille tuloa. Se on ihana. <3 <3

Lauantai meni täysin harakoille, pohdin ja panikoin kissajuttuja ja ihmettelin treenatako vai eikö treenata. Loppujen lopuksi ei sitten tullut tehtyä ei niin yhtään mitään. Ihan tervettä kai tuokin välillä.

Päivän ainoan actionin aiheutti hiiri joka on jättänyt merkkejään pariin keittiön laatikkoon jo useaan otteeseen. Päivällä keittiössä ihmetellessäni kuulin rouskutusta ja paikansin siimahännän alimman laatikon alle. Ei kun laatikko auki ja kissa perään kun en muutakaan keksinyt. Mytty lähinnä jutteli hiiren kanssa, ei puhettakaan että olisi tehnyt sitä mitä vaistojen kai pitäisi sanoa. Minssu sen sijaan pyydysti hiirun kahdesti mutta päästi kummallakin kerralla irti. Sitten paikalle tuli Peppi joka näytti mistä kana pissii, nappasi hiiren kiinni ja kantoi sen ruokapaikalleen keittiön pöydälle. Ei sentään syönyt sitä kuten ei kukaan muukaan.
Tuon jälkeen ei "hiirenmerkkejä" ole näkynyt missään, toivotaan että meidän hiiriepisodi olisi tuolla selvä. Yksi mahdollinen sisälletulopaikka on myös tukittu.

Sunnuntainakin koirille oli tarjolla "vain" lenkkeilyä. Emäntä sen sijaan kävi virkistämässä itseään ja pitkään käyttämättöminä olleita lihaksia issikkaretkellä Mintzun tallilla. Alla kahden tunnin maastoreissulla oli kimotamma Valkyria. Oltiin vauhdin suhteen aika eri suunnilla ja tällä kertaa hevo ei tosiaankaan ollut se joka halusi liikkua lujempaa. Krääk kerrassaan mutta tulipa käytyä. Maastot olivat kyllä tosi mukavat, mentiin sekä hiekkateitä että vähän asvalttitien reunoja eikä yhtään mutaisia metsäpolkuja. Metsä on kivaa vaan ei tähän aikaan vuodesta.

Illalla vielä vilkaisemaan Siiri-sijoituskissaa joka näillä näkymin sittenkin synnyttää pentunsa sijoituskodissaan. Siirillä on oikein mukavan kokoinen maha, nyt peukut pystyyn että saadaan potra pesue terveenä maailmaan !