Maanantai aloitettiin työpäivän jälkeen ell visiitillä. Tällä kertaa tosin ilman eläintä, kävin hakemassa lisää nesteytystarvikkeita Siirille ja toteamassa ettei Keravan Kauris sittenkään ole meidän jatkossa käytettävä eläinlääkäriasema, 50 e kalliisiin jo tehtyihin hoitoihin liittyvästä puhelinkonsultaatiosta kun on vähän liikaa. Harmi, tilathan tuolla ovat kivat ja klinikka olisi ollut sopivan lähelläkin. Mutta jotain rajaa.

Siiri siis panttaa suolenliikkeitä edelleen. Parafiiniöljyä, nestettä ja mahdollisesti peräruiske, ehkä tämä tästä taas.

Siirivisiitin jälkeen Agitokolaan jossa ensimmäinen osa Korrejen tokokurssista. Kamala kiire tuli, en ehtinyt edes käydä suunnitellulla lenkilä ennen treeniä.
Tehtiin ensin ryhmänä häiriötreeniä. Koirat rinkiin perusasentoon ja kouluttajat häiriköimään leluin ja silityksin. Musti oli kohtuupätevä, alussa kontakti tippui pariin kertaan mutta sitten napitti silmiin taukoamatta. Tehtiin sama harjoitus myös paikallaanolona. Musti oli alussa aavistuksen levoton, nuuskaisi vähän maata ja tassujaan ja vaihtoi lonkkaa. Pekka kiersi koirat läpi ja kävi seisomassa niiden vieressä. Musti tykkäsi että kivoja hajuja ja nuuski lahjetta oikein antaumuksella. Muisti kuitenkin mitä ollaan tekemässä.
Koirien luo palattua nostettiin ne yksi kerrallaan ylös, Musti viimeisenä. Ennen nostoa Pekka silitti taas koiraa, ei häirinnyt.
Lopuksi vielä kaukoja koirat ringissä joka toinen nenä eri suuntaan. Ihan ok, Musti teki tasonsa mukaan.

Yksilötreenissäkin tehtiin kaukoja. Appari pitäisi saada käyttöön useammin katsomaan sivusta nouseeko Musti maasta istumaan kokonaan ylös vai jääkö vähän vajaaksi mitä usein tekee. Samoin se-ma vaihtoon appari olisi tarpeen katsomaan toisen puolen takatassua. Nillin nillin. :D
Väliajalla käytiin lenkillä poikain kanssa eli en ehtinyt paljon muita kuuntelemaan.
Mustin kanssa tehtiin vähän seuraamista, oli hyvää.

Korritokon jälkeen oli vuorossa luotsaamani alo/avoryhmä jonka jälkeen Frescokin pääsi vähän tokottamaan. Jäävät ok, seuraamisessa vähän yrittää painaa. Korjaa kun huomautan. Tehtiin myös hyppyä erilailla varioiden ja vähän kaukoja vaihtelun vuoksi. Hyvin tuo vaihtaa edelleen, ainakin pieneltä matkalta tehtynä.

Tiistaina BAT-agi. Treenattiin uutena muuvina japanilaista joka tuntui ensin ihan käsittämättömältä. Koira siis vaihtaa puolta ohjaajan tekemättä valssia tai mitään tuon kummempaa. Ajoitus on tuossa tosi tarkkaa mutta saatiin jopa se onnistumaan useamman kerran. Pienellä puolella tehtiin lähinnä aan ja keinun kontakteja. Laita ensi kerralla painot siihen keinuun.

Keskiviikkona vietettiin Peppi-mummun kanssa laatuaikaa ja lähdettiin vallan eläinlääkäriin. Käynnin aihe oli panikoida erilaisista flunssaviruksista ja -bakteereista, todennäköisesti aika turhaan. Ainakin lekurin mielestä.
Päädyttiin ottamaan Pepistä perusveriarvot jo ihan senkin takia että tiedetään voiko kipuileviin niveliin antaa huoletta kipulääkettä. Ja juu, voi, kaikki oli ihan priimaa. :) Hieno Peppi! Painohan tuolla on taas pudonnut, painaa reppana enää 4,2 kg ja on aika luuta ja nahkaa. Nähdäkseni tilanne johtuu siitä ettei mummeli syö tarpeeksi. Kokeillaan vielä ahkerammin kaikkea uutta ja erilaista. Kilpirauhasarvot tulevat myöhemmin, voihan se olla että laihtumisen syy löytyy tuoltakin.

Torstaina agi. Sujui ihan ok kunhan päästiin alusta eteenpäin. Alkuun jäätiin tökkimään ihan urakalla, yritin viedä omalla comfort zonella joka ei sopinut rataan. Vähän villimmillä ratkaisuilla homma toimi ok ja Mustikin osasi taas paljon enemmän mitä ohjaaja odotti. Vähän luottamusta nyt siihen koiraan ! Ja ehkä itseenkin vaikka.

Perjantaina alkoi viikon loma ja Minssun synnytyksen odottelu. Tuo on sikäli jännää että sehän oli kollilla viikon eikä astumista nähty koko aikana eli voi synnyttääkin aika isolla marginaalilla. No, odotellaan. Toivottavasti kertoo ajoissa kun alkaa jälkikasvua maailmaan pukata.

Lauantaina aamusta hakutreenit. Tehtiin ihan perustreeniä. Mustille neljä suoraa pistoa, maalimies jokaisen päässä. Haukut 30 30 40 50 tai jotain tuonne päin. Ekalla pistolla lähti turhan aikaisin etenemään alueella mutta sai hajun ja löysi maalimiehen. Toka ok, nätti suora pisto. Kolmannelle yritti taas vinottaa, otin kaksi kertaa takaisin ennen kuin meni suoraan. Neljäs hyvä.
Noita lie syytä tehdä joku kerta. Ensi kerralla myös itse palkkaamisia / palkkaamattomia.
Kuljetukset ja keskilinjakäytöksen kun saisi kuntoon niin tuossahan olisi jo varsin koevalmis paketti.

Frescolle kaksi maalimiestä. Eka vasemmalla etukulmassa. Toka oikealla takakulmassa (rata n 100 m) jonka bongasi hienolla joskin "vähän" leveällä ekalla pistolla tuonne puolelle.

Treenin jälkeen pikaiseen kotiin syömään, sitten Tikkurilaan josta Laura koirineen kyytiin ja Kirkkonummelle Korrin Suskin tottiskoulutukseen. Mustin kanssa katsottiin noutoa ja pikaiseen seuraamista. Jälkimmäiseen haluaisin vähän lisää vietikkyyttä mutta Suski tykkäsi että on ok. Jos hifistelemään lähdetään, pään asentoa voisi nostaa vähän. Ja tämähän tapahtuu nostamalla palkat rintataskuun. Katsotaan lähdetäänkö tuota toteuttamaan.

Noudossa tehtiin vauhtinouto-, iskunouto- ja pitoharjoituksia. Noita sopivasti sekaisin ja kapulaksi mokkapäällysteinen versio niin pitäisi alkaa homman pelittämään. Toivotaan noin. :)
Musti oli ihan pätevä, keskittyi ja leikki hyvin. Alkuun tehtiin pkmainen ilmoittautuminen Nessan kanssa. Meni ok, otin tosin Mustin remmissä. Tuota saisi nyt oikeasti alkaa kanssa treenaamaan. Ja niiden vieraiden koirien kanssa.

Sunnuntaiaamuna Purinalle jossa Mustin kanssa yksi agistartti. Kiva helpohko rata. Tuloksena vitonen kun ohjaaja ansiokkaasti vekkasi koiruuden ohi esteen. Koira oli hyvä.

Agin jälkeen Hannalle hierontaan. Musti etenkin jännittää sen verran ettei ole ihan varmaa onko takapää minkä verran jumissa ja mikä on jännitystä. Sehän ei tuon tyyppistä koskettelua erityisemmin arvosta. Oikealla lantion seudulla ainakin tuntuu olevan vähän jotain.