Maanantaina Frescolla edelleen jalka kipeä. On se parempi mutta ei kunnossa kuitenkaan. Epäilen että liukastui hypätessään ojan yli ja rikkokohta ärtyi ? Mennään lekuriin näyttämään se kuitenkin keskiviikkona, cartrophenkuuri voisi tehdä hyvää jos tuosta on kysymys.

Illalla kuitenkin Mustin kanssa tokottamaan Pekka Korrin johdolla. Illan teemana oli nouto ja meidän ongelmana tietysti pureskelu. Otettiin ensin näytteeksi yksi liike kokonaisena ja sehän ei ollut ollenkaan mahdoton. Vähän leikki kapulalla tuodessaan mutta palautusvauhti oli ihan kohtuullinen.
Pekka heitti ehdotuksen ottaa pureskelu pois palkkaamalla pelkästään laumavietillä. Lyhyesti siis näin: Koira istumaan, käsi kuonon ympärille ja tunnarikapula lähelle. Laita kapula koiran suuhun, älä anna ottaa itse. Katso etteivät huulet jää väliin (tai oma sormi, voi prkl että sattui), suu kiinni. Pidä kiinni kuonosta jos tarvis. Kehu kun pitää rauhassa, kiellä napakasti pureskelusta. Pidätä vähän aikaa, kapula irti ja hiljaisuus. Toista jokunen kerta.
Eli kehua tulee kun koira tekee oikein. Irrotuksesta ei palkata eikä hilluta.
Toistoja seuraavat 6 vk 4 x 3-5 toistoa per päivä.

Katsotaan otetaanko tuo ohjelmaan. Tuntuisi järkeenkäyvältä ja ehkä jopa Mustille sopivalta. Pekka demosi tuota Mustilla kolmisen kertaa, nätisti tekee Musti vieraankin kanssa eikä vedä hernettä nenään kieltämisestä tai fyysisestä kosketuksesta.

Toisena liikkeenä meillä sivulletulot. Kun ollaan saatu seuraaminen kohtuulliseen pakettiin, palataan nyt sitten taapäin. ;D
Ei vaan. Musti tulee minusta sivulle vähän hitaasti ja joskus ehkä aavistuksen haluttomastikin. Tuohon pitäisi saada täpäkkyyttä. Neuvona tehdä ylisiirtymisiä eli koira istumaan vinoon nokka kohti ohjaajaa oikealle puolelle ja siitä käsky. Lisäksi koiran voi lähettää sivulle tulon jälkeen vasemmalle kiertämään jotain jolloin liike jatkuu akselin ympäri ja pää on menossa oikeaan suuntaan enemmänkin kuin sivulle. Tuosta viimeisestä lauseesta nyt ei kukaan taida tajuta mitään mutta väliäkö sillä kun itse tajuan.
Kehuja saatiin suorista perusasennoista eikä Musti sitä hitauttakaan tuolla näyttänyt. Muutenkin oli tosi täpsynä ja kävi minusta vähän ylikierroksillakin. Se kyllä kuumuu kapuloista ja nyt kun noutoa tehtiin oikealla ja vasemmalla niin ihmekös tuo.

Kokeilin ennen tuota kotona pari kertaa Lentsun metodia. Ensin homma sujui, sitten Musti pisti kaksi tunnaria ihan päreiksi jolloin lopetettiin.

Tiistaina BAT-agit. Musti ei niin kamalan nopealla tuulella, muuten ei isompaa ongelmaa.

Keskiviikkoilta vietettiin lekurissa. Käytin Frescon näytillä ontumisen takia ja vaikkei taivutuksissa saatu minkäänlaista reaktiota irti, päätettiin kuvata ja katsoa miltä nivelet näyttävät aiempaan verratuna.
Tulos olisi sikäli vähän yllättävä että ranteessa ei näkynyt mitään vikaa. Hmm. Kai siellä se pienenpieni rikko piti olla mikä viimeksi löytyi ? Kyynärässä sen sijaan on vähän muutosta. En tuosta vielä huolestu, koiralla on jo ikää ja sen käytöllä ja liikkumisella on varmaan aika todennäköistä että muutoksia iän myötä tulee. Jatketaan samoilla kuin ennenkin plus cartrophen-kuuri nyt alkuun.

Lekurin jälkeen Musti ei oikein arvostanut pökkyräisen isänsä seuraa ja sai tuosta hyvästä matkustaa vallan etupenkillä.

Torstaina kouluttajattomat agit AgiTokolassa. Tehtiin edellisen ryhmän rataa vähän jatkettuna. Itseltä vähän löysä treeni. Aan kontakti ei hyvä kun irtosin itse 90 asteen kulmassa sivulle.

Tunnarin pitoa Pekan opein on jatkettu, sujuu kai ihan hyvin.

Ylpeä Peppi saaliineen taannoin:
1290075921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantain hakutreenit kutistuivat porukan vähyyden takia pelkkään ilmaisuun mikä pakkasessa olikin ihan paikallaan, ei tuolla tehnyt mieli värjötellä yhtään pidempään.
Mustille kuusi ilmaisua, kolme umpparilla ja kolme ilman. Umppari-ilmaisut parempia kuin ennen, piilo tosin lähellä eli n. 10 m keskilinjasta. Hyppäsi vähän piiloa päin mitä en tällä hetkellä pidä pahana ja aloitti ilmaisun heti. Palkka aloituksesta tai lähes aloituksesta.
Peittämättömällä maalimiehellä ekalla ilmaisulla otin hallintaan ja palkkasin iltse. Toisella tuli metrin pari vastaan kun jäin lähelle seisomaan. Jatkoi ilmaisua pienestä viittauksesta. Kolmas ok, palkka aika pian sen jälkeen kun olin tullut paikalle.
Frescolle kolme ilmaisua. Tokalle karkasi ja haukkui huonosti alun ehkä tämänkin takia.

Sunnuntaiksi hurautettiin Hannan kanssa Valkealaan Homeetan kylmään kasvihuoneeseen motivaatioseminaariin. Hrrr ! Kouluttajana maliharrastajat Sari Niiranen ja Heli Salminen.
Autolle saatiin onneksi piuhapaikka joten Mustilla ei ollut hätää tarkenemisen kanssa. Samoin itsellä oli vaatetta sen verran että ihan kivasti tuolla seitsemisen tuntia pärjäsi.
Koulutus keskittyi koiran kanssa leikkimiseen, esimerkkikoirakkoja oli 15 per kouluttaja. Omalle sain ihan hyviä neuvoja mutta muuten anti jäi kyllä aika kevyehköksi. Lyhyempänä tuo olisi voinut olla ihan passeli mutta noin pitkänä näillä lämpötiloilla jäi miettimään että olisiko järjestelyjä kannattanut vähän muuttaa.

Mustihan pitää lelulla leikittäessä aikamoista pärinää. Vähän tuossa on kuulema sellaista ei niin hyvääkin sävyä kuten olen vähän arvellutkin. Jatkossa leikitä paljon selän takana ja päästä välillä juoksemaan lelun kanssa ja purkamaan painetta. Helposti tulevaa haukkua voi käyttää liikkeidenkin opetuksessa, esim tuolla voi saada jääviä nopeammaksi. Ei meillä noissa ehkä kuitenkaan niin ongelmaa että kamalasti otettaisi haukkua tottikseen mukaan. Liikkeitähän tuolla ei siis katsottu millään tapaa, tuota leikkimistä vaan.