Maanantaina tokotukset hallilla Korrejen johdolla. Mustin kanssa katsottiin viime kerralla aloitettua pito-opettelua ja saatiin palautetta että hyvin on edennyt, koira selvästi tajuaa mitä tarkoitan. Hallilla levottomassa tilanteessa yritti vähän purra mutta reagoi heti kieltoon.

Lisäksi mietittiin luoksetulon jättöä johon on tullut vinkumista. Yksi idea voisi olla treenata niin että koiraa ei jätetäkään vaan appari vie sen pois. Aluksi koko matkan ja pikkuhiljaa minäkin alan liikkua. Hyvä idea, harmi vaan että apparin kanssa pääsee treenaamaan aika vähän. No, mietitään tuota.

Tunnin alussa tehtiin häiriötreeniä. Musti oli aika super, nenän edessä heiluva pallo ei häirinnyt niin paikallaan kuin seuraamisessakaan. Ainoa pieni häiriö tuli iiiiihanista tytöistä Zuli ja Dori joita Mustin piti välillä paikallamaatessa vilkuilla.

Alkukaudesta mietin että tuliko tokoja ohjelmaan liikaakin mutta nyt on vaan tyytyväinen että pääsee halliin melkein viikottain. Ulkona treenaaminen on jäänyt hävettävän vähiin vaikka tokikin tuolla pystyisi tekemään vaikka mitä - kun vaan saisi aikaiseksi.

Tiistaina taas halliin, Keravalle tällä kertaa ja lajina agi. Oltiin Hannan kanssa kahdestaan ja ehdittiin tehdä melkein enemmän kuin tarpeeksi. Musti oli kohtuullisen hyvä, tehtiin rataa ja erikseen vauhtikontakteja.  

Keskiviikkona jätin koirat isännän huomaan pihalle pyörimään ja menin itse markkinoille ostamaan viimeisiä joululahjoja ja hakemaan joulumieltä. Ensin perinteisesti Vanhan joulumyyjäisiin, ihana paikka. <3 Vähän enemmän vaan alkaisi toivomaan vaihtelua, jos ei myyjiin niin edes tuotteisiin. Tuolla on vuodesta vuoteen aika samat kamat. Onneksi jotain uuttakin löytyi ja tuli ostettuakin.
Sitten vielä Ranskalaiselle torille Lasipalatsin aukiolle. Ranskalaisparat, siellä ne jäätyvät. Ja tuotteet kanssa. Ostin silti artisokkia, ihanaa patonkin ja vuohenjuustoa. Nam !

Kissilapset kasvavat hurjana. Ovat jotenkin ihan harvinaisen ihania nuo kotona olevat Minssun pennut.

Tassulähteen Elastinen (BRI a)
1292493328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstaina agikouluttajana Seppo Savikko viimeistä kertaa tällä erää. Ja voi äh että olin taas vaihteen vuoksi huono. Alussa putken jälkeen periaatteessa ihan yksinkertainen kieputus josta me ei meinattu saada valmista ei niin millään. Välillä minä olin ihan missä sattuu ja välillä tasapuolisuuden nimeksi koira. Tultiin radalla vähän äkkiseltään ja Musti ei ollut alussa ihan parhaassa vireessä, parani kyllä koko ajan. Ja ratakin sujui lopulta kun kunnolla ohjasin enkä vaan antanut mennä. Musti alkaa olla niin irtoavainen ja estehakuinen että kun en anna kunnon koordinaatteja, se kyllä keksii ne itse. Vaikeaa kohtaa ennen mustaa putkea ei saatu Sepon tavalla toimimaan, koira sujahti putkeen joka kerta.

Mutta jotain hyvää sentään. Luppoajalla kokeiltiin tunnarikapulan hakua purematta muualla kuin omassa keittiössä ja se onnistui ! Musti haku pulikan purematta pariinkin kertaan. Jeij, jokohan me vihdoinkin alettaisi olla samalla linjalla noudon suhteen ? Veto kapulalle ei ole kummoinen vauhdista puhumattakaan mutta puremattomuus on se mitä tässä on työstetty ja nyt työnteko alkaa näkyä.

Lauantaina alkuillasta käväistiin pikaiseen Hannan kanssa agilitykoulutuksessa - Lempäälässä tosin. Sainpahan loput vuodenvaihteessa vanhenevat liikuntasetelit tärvättyä ja vieläpä varsin mukavaan tarkoitukseen. Kouluttajana Anne Huittinen.
Kiva koulutus. Musti kulki mukavasti, tosin yhden vaihteen keppejen takaaleikkaus ei jostain syystä onnistunut. Pitää tehdä tuota kohtaa erikseen joku päivä jossain. Muuten ok, välillä vähän valui sun muuta pientä muttei mitään ylitsepääsemätöntä. Itsekin jopa ohjasin takaaleikkaukseen houkuttavat kohdat nopeammilla konsteilla, valsseilla ja persjätöillä. Toimivat hyvin.
Rohkeampaa ohjaamista, lisää koiran tsemppausta ja kontakteille kokonaan uusi mielentila, tuossapa ohjeet. Ei mitään mullistavan uutta mutta varsin totta kaikki.

Sunnuntaina piti olla sekä haku että Korrin Suskin tottis mutta pakkanen ja lumipyry tärväsivät nuo joten vietettiin koti- ja siivouspäivä pienillä joululahjashoppauksilla höystettynä.