Kalenterissa oli maanantaille vapaailta mutta päädyttiin sitten kuitenkin Tuusulaan tokottamaan. Onneksi, oli oikein hyvä treeni.
Nyt pitää ottaa oikeasti ryhtiliike sen suhteen että teen liikkeitä jotka tuottavat vaikeuksia (noudon palautus, luoksetulo) enkä vaan hinkkaa niitä paremmin toimivia. Saa huomauttaa jos näyttää että nuo taas jäävät ohjelmistosta. Vauhtiahan noihin tarvitaan vaan molempiin eli ainakin alussa pitää treenata lähinnä ulkona jossa on paremmin tilaa kuin halleissa.

Mustille ensin noudon vauhtipalautuksia. Tuli pitkältä matkalta oikein lujaa ja vaihtoi hyvin kapulan palloon. Pallo näkyy olevan tuossa parempi kuin patukka. No, kerran ihanainen narttu oli vielä kivempi kuin pallo mutta sehän nyt tuon kanssa ei yllätä. Seuraamista (ok), jääviä (istu oli jostain syystä maahan aika monta kertaa, hmm. Tuolle pitäisi ottaa kyllä valmistelevat merkit käyttöön), paikallaanmakuu (iiiiihania narttuja vieressä, nenä kävi ja koko koira venyi. Pysyi kuitenkin. Kävin lumikinoksen takana piilossa ja huomautin sieltä kun flirttaus alkoi.)

Frescolle seuraamista (alkaa olla aika vallatonta), jääviä, luoksetuloja ja eteenmeno.

Mustille toisella stintillä luoksetuloja (tuli lujaa, ei loppuasentoa vaan palkka vauhdista. Vinkuu jätettäessä, tuohon pitää nyt ihan oikeasti keksiä jotain, sikaärsyttävää.) ja tunnaria. Tunnarissa alku ok, parilla viimeisellä etsi tosi pitkään hangesta ja kun ei löytänyt (kapula lumen alla oikeiden vieressä ei siellä hangessa), nosti väärää jonkun kerran. Kielsin, jätti väärät ja jatkoi oikean etsimistä. Ei tarvinnut huomauttaa puremisesta kertaakaan, hyvä ! Mutta miksi se joutuu etsimään noin pirun kauan ?
Loppuun vielä eteenmeno. Ei tule enää edes sivulle oikein kun tietää että eteenmenon palkka on viety. Pitänee jättää nuo viennit koiran kanssa pois vaikken lelua sille silloin näytäkään mutta kyllähän se tietää.
Seurauttelin eestaas kunnes oli oikealla paikalla ja päästin eteen. Olisi pitänyt ottaa piuha avuksi. Sen verran huomioin että sivuille seurauttaminen korjaa asennon paremmin kuin poispäin palkasta seurauttaminen.

Loppuun Fresco pääsi vielä tekemään vähän Hannan kanssa. Se on kyllä hauska, lähtee kenen vaan matkaan kun hommia on tarjolla. :D

Musti flirttaa jostain syystä taas Pennin kanssa oikein urakalla. Eturauhanen varmaan tykkää ... Saas totisesti nähdä kuinka pitkäikäiset tuon pallit ovat.

Tiistaina agitreenit. Aikaa oli vaikka lampaille syöttää kun koiria oli paikalla kaksi mutta jotenkin meno oli tosi vetämätöntä. Tehtiin ratapätkä muutamaan kertaan, ihan kiva muuten mutta vauhtia olisi saanut olla enemmän sekä koiralla että ohjaajalla. Sitten vielä kontaktitreeniä ja ei kun kotiin. Lumitöihin. Joita tehtiin pitkälle iltaan. Lunta oli taas ihan älyttömät määrät ja se oli painavaa kuin faan. Alkaa riittää tältä erää.

Musti haki koko illan fisua hangesta ja näytti ennen suihkua tältä:
1297248864_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstaina agit Saviojan Annen johdolla. Tehtiin kivaa ratapätkää ensin yhteen ja sitten toiseen suuntaan ja saatiinkin siitä varsin onnistunut. Hyvä Musti ja vähän ohjaajakin.

Perjantaina juhlitaan Pennin 10-vuotissynttäreitä. Paljon on yhdessä koettu ja välillä tie on ollut aika kuoppainenkin mutta nyt alkaa olla tasaisempaa. Penni nauttii maalla asumisesta kun ei joudu enää paljoa autolla matkaamaan tai remmissä kulkemaan. Tervehän se on ollut, yksi patti ja ruston liikakasvu on poistettu, muuten ei ole hätäpäivää. Eli voisi olettaa että vuosia on vielä paljon edessä. :)

Onnea Penni !

1296201525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina tavan tapaan kouluttamaan ATD:n toko ja samalla poikain kanssa kaupunkilenkille. Penni pääsi kotimaisemiin kävelemään isännän kanssa.

Aamupäivällä lähti Minssun ensimmäinen lapsi Jyväskylään. Ja samalla lähti Minssu poikansa kaveriksi. :( Pakko tehdä vaikeita ratkaisuja allergian takia. :( Erinomaisen kodin kaksikko sai, ei siinä mitään. Meillä kotona oli vaan aika haikea tunnelma.