Lauantaiaamuna kohti Haminaa paikallisen rottisyhdistyksen etsintäkokeeseen. Harmittavan paljon peruutuksia tuonne oli tullut, kokeessa oli haku- ja jälkikoirien lisäksi vain vaivaiset kolme EK-koiraa.

Aamu alkoi jäljellä. Musti otti takajäljen oikealle ja oikaisi sen jälkeen jäljelle vasemmalle. Janalta pisteitä 17/20. Ajoi jäljen nätisti ja ilmaisi kaikki kepit, jälki kaikkiaan siis 57 p.

Seuraavaksi tarkkuus. Vähän meni ruudusta ulos edellisen koiran jälkien perusteella mistä tuomari ei sakottanut. Ilmaisi korrektisti, pisteet 20/20.

Pudotetussa seurasi huonosti (tai Mustiksi hyvin), sen takia pistevähennys 19/20p. Mutta hurraa, nyt se tiesi täysin mitä on tekemässä, viime vuonnahan tuo meni vielä ihan läskiksi.

Haussa sen sijaan lajista ei tainnut olla aavistustakaan. Koira ei irronnut mihinkään, pyöri vaan kuono maassa about kolmenkymmenen metrin säteellä ohjaajasta. Ja liikkui niin tuskaisen hitaasti että aika loppui ensimmäisen löydetyn maalimiehen jälkeen juuri kun ehdin lähettää kohti sitä toista. Ilmaisu oli ok. Pisteet 40/70.

Esineruudusta nousi kaksi esinettä suhteellisen ripeästi, pieni pureskelu verotti pisteen. 29/30.

Viimeiseksi iltapäivällä tottikseen. Koiraparka oli jo aika väsy mikä näkyi.
Ensin paikallaanolo, ok.
Siirtymiset ja seuraaminen varsin kelpoja Mustin koesuorituksiksi, kontakti pysyi koko ajan eikä normisluibailua esiintynyt. Edisti kyllä ja vingahti lähdöissä. Jäävät vähän hitaita, muuten ok. Luoksetulossa tuli suoraan sivulle (!).
Tasamaanoudossa tiputti kiloisen kapulan. Onkohan me sillä juuri ikinä treenattukaan?
Estenoudossa törmäsi takaisintullessaan. Aan kiersi takaisin, ei kuulema saanut vauhtia ollenkaan eikä jaksanut tyhjästä kiivetä. Pitää opetella heittämään eri tavalla.
Eteenmeno suht ok, vähän hidas lopussa. Maahan yhdellä (maahan)-käskyllä, hitaasti tosin.
Pisteet 78 ja koulari EK2 kakkostuloksella. :)

Tuomarina koko kokeen ajan Margareta Enne.

---

Sunnuntaina suunnattiin Vihtijärvelle jäljelle. Sain tuonne peruutuspaikan enkä raaskinut jättää käyttämättäkään.

Ensin esineruutu. Voittajan koirilla esineitä nousi aika niukasti mutta Musti toimi kivasti, kaksi esinettä ja 29 p.

Jäljelle porukan viimeisenä. Jälki lähti oikealle ihan janan päästä. Sikahieno jana, eteni viivasuoraan ja 90 asteen kulmalla jäljelle. Janapisteet täydet 40. Kolme ekaa keppiä nousivat vaivattomasti ja koira ajoi kuin juna. Kunnes hups, jälki oli vaihtunut johonkin muuhun ja me pyörittiin loppuaika ties missä. Koira teki kyllä hommia muttei oikean jäljen eteen, ihan sikaharmi. :( Ei ollut edes yhtään väsyneen oloinen eli eilisen koetta ei voi syyttää.

Tuomarina Lea Yli-Suvanto.