Tottista Klondyken parkkipaikalla. Ensin joukkopaikallamakuu, kuka mitenkin tasonsa mukaan. Itse tottistin tuossa vaiheessa Pennillä, otettiin istumista ja makaamisen osalta lähinnä palaamista. Nousi jopa ekalla käskyllä. Tuohan meillä on ollut ongelmana.

Vähän kyttäili muita koiria kun tulivat autosta ulos mutta ei pahasti. Tosin tuttu ryhmähän tuo isoksi osaksi sille on. Ennen treeniä vähän muita liikkeitä, seuraamista, luoksetuloa, kaukoja merkkiä. Seuraaminen ok, jotkut käännökset vähän väljiä. Ei niin levotonta kuin normaalisti. Yleensäkin tuntuu että tuon seuraaminen on rauhoittunut. Luoksetulo suorana ok, samoin seisomaan pysähtyminen. Maahanmenossa jäi seisomaan, vähän voimakkaammalla merkillä meni maahan. Sivulletulot hyviä. Kaukoissa etenee alta puoli metriä lähes joka kerta. Ongelma taitaa olla istumasta seisomaan. Merkki hyvä, pari kertaa vaikeuksia löytää pieni sininen muki pimeältä asvaltilta.

Frescon kanssa liikkeestä jäämisiä kävelystä ja juoksusta, seuraamista, luoksetuloja. Alussa seuraamisessa pientä tarkkaamattomuutta, paransi kun huomautin. Ei alkuvirittelyjä tms vaan suoraan autosta hommiin. Jäämiset hienoja, eihän noita ole ikinä juoksusta edes otettu. Juoksuseuraaminen muutenkin hienoa, ei hyppimistä eikä edistämistä. Jäännit seisomaan ja maahan. Eka luoksetulo tosi hidas. Seuraavat vinkulelu apuna, tosi hyviä. Otin luoksetulot muiden koirien muodostaman kujan läpi, ei häirinnyt.

Frescon kanssa harjoiteltiin lisäksi vapaalla ollen sitä ettei ihmisten päälle hypitä. Se kun tunnetusti tykkää ihmisistä ihan kylliksi ja haluaa aina mennä syliin. Jos vaikka ennen 3-vuotissynttäreitään oppisi olemaan hyppimättä. Homma etenee ihan kivasti.Vaikeinta on kun porukkaan tulee uusi ihminen ja koira on kauempana minusta, silloin loikkaa kun menee vastaan. Vauhdilla. Ja tuo lie se asia joka kipeimmin kaipaa pois treenaamista.

Hyvä treeni vaikka tehtiin ihan perusasioita. Pitää tehdä vastaavaa tuon porukan kanssa enemmänkin, osa koirista paineistui / otti häiriötä muista.

Kissoista Tango-pentu löysi kodin. Muuttaa aikanaan Naantaliin. Tilkkua pitää vielä vähän katsella. En ole varma onko sen rintakorin (vai mikä se nyt on missä on kylkiluut sun muut) rakenne ihan korrekti. Se on jotenkin tosi leveä ja ehkä vähän littanampi kuin pitäisi. Tuontyyppinen kehityshäiriö on ihan olemassakin, en vaan oikein löydä siitä tietoa. No, pitää vielä tarkkailla tyttöä, toivottavasti on kunnossa.