Onnea Musti 3 kk ! Niin se aika vaan vierähtää äkkiä. Toisaalta miettii että niin pentuko tuo kuitenkin vielä on.

Strategiset mitat ovat 10,3 kg ja noin 39 cm. Ja kaksi pallia, hurraa !

Musti alkaa jo näyttää ihan koiralta eikä karvapallolta / pehmoeläimeltä, kiitos viime viikkoina kasvaneiden jalkojen. Joilla muuten pääsee jo aika lujaa. Pentunen vetää hurjia hepuleita pitkin pihaa ja metsässä pomppii kuin pikkuinen jänis. Ponnua tuntuu löytyvän aika lailla.

Maahanmenoa on opiskeltu, mutta lähinnä keskitytään ihan arkielämän taitoihin. Pentunen tulee kivasti luokse huudettaessa, samoin pihalta sisälle nikottelematta. Häkkiin mennään yksinolon ajaksi kiitolaukkaa kun siellä on tarjolla namia. Samoin autoon on kiire, palkka siitäkin.
Remmissä kulkemiseen pitäisi alkaa satsata ihan kympillä, tuo yrittää nyt jo kiskoa häntä suorana jos ollaan menossa mielenkiintoiseen paikkaan. Alusta asti on kuitenkin kulkenut remmissä sikäli kivasti että minkäänlaista remmin vieroksumista tai jumittamista paikalleen ei ole ollut yhtään.  

Jälkiä on nyt tehty vähemmän. Pitää vähän pohtia miten etenen, rynnistys nameille on sitä laatua että nyt homma ei tunnu ihan siltä miltä pitäisi. Hakutreeneissä on tehty tuulihakuja ja näkölähtöjä, pentu menee maalimiehelle isolla innolla ja palkkautuu ruoalla vähintäänkin hyvin.

Kaikenkaikkiaan Musti on melkoinen vekara, käyttää hampaitaan johonkin ihan koko ajan, samoin ääntänsä. Ei ihan pehmo eikä välttämättä aikuisena ihan yhtä koirasosiaalinen kuin isänsä ? Jäykisteli jo viime viikolla puolivuotiaalle tolleripennulle, tosin ihan hetken ajan vaan. Sitten maistuikin jo leikki.

Eilen oli Pennin agilitytreenit. Ei isompia ongelmia kun kepeillemenokin oli helppo. ;) Rimoja kyllä tipahteli. Jotkut etukäteen ongelmallisiksi ajattelemani pätkät menivät hyvin eli jotain tässä on opittukin. Tai ainakin koira on.

Treenejen jälkeen joukkopaikallaanmakuut Frescon kanssa ja vähän muutakin tottista, jääviä liikkeitä, seuraamista, luoksetuloa ja eteenmeno. Homma toimi hyvin, saas vaan nähdä miten tositilanteessa huomenna. Kummoisia en odota, maastossa voi aina sattua mitä vaan ja esineet ja tottis ovat ihan viimeistelemättä. Jos jatkossa ilmoittautuisi kokeisiin ajoissa, ehtisi vähän paremmin valmistautua.