Etsintäkokeeseen kera Mustin. Kerrassaan mukava koeilma, maa oli kosteahko ja ilma aurinkoinen ja sopivan lämpöinen. Ei hirvikärpäsiä, mainiot koejärjestelyt ja kivoja kisakumppaneita. :)

Tuomarina kokeen kaikissa osioissa Marja Hurme, harjoitusarvostelijana maastossa Anni Rytkönen.

Aamu alkoi jäljellä. Ei hyvä, Musti on levännyt viikon verran omistajan flunssailuiden myötä tekemättä siis niin yhtään mitään. Eli virtaa riitti. Jana aika mainio, pieni kaari oikealle josta piste pois. Jälki mentiin läpi aika haipakkaa ja nostettiin eka ja vika keppi. Aikaa jäi vaikka lehmille syöttää joten pyörähdettiin metsässä uudestaankin ilman tulosta, ei Musti noista jo ajetuista jäljistä perusta.
Pisteitä siis jäljeltä 29. Turhan paljon pois jo tuossa vaiheessa.

Seuraavaksi esineruutu. Musti lähti lujaa sivurajaa pitkin takarajalle, takarajaa toiselle sivurajalle josta etukulmaan jossa esine. Toi suht nätisti.
Pisteet 30.

Sitten pudotettu. Ryteikköinen maasto ja koira pysyi sivulla tavallisen huonosti. Lähetin, ei lähtenyt normaalin lujaa eikä edennyt esineelle asti. Tuli takaisin päin jolloin käskin uudestaan, lähti taas vähän matkaa. Keskeytin siihen, turha käskyttää enempää kun ei koiruus selvästi tajunnut yhtään mitä oli tekemässä. Lisää treeniä, keskenhän tuo vielä onkin. Tai no, treeneissä jonkun kerran sujunut erinomaisen hyvin mutta näköjään noita kertoja oli vielä liian vähän.
0 siis pudotetusta.

Tarkkuusruutu oli ihan autojen lähellä, sama ruutu kaikille. Musti ruutuun viimeisenä. Ruututyöskentely oli näyttänyt vaikealta, lähes kaikki olivat etsineet ihan ajan lopuille asti. Musti lähti ruutuun oikeassa vireessä, etsi kivan tarkkaan. Kerran kävi ulkona ja kerran tutkimassa (ekaa kertaa kohtaamansa metallisen) kulmapaalun.
Esineen ilmaisussa epäröi vähän, tökki kuonolla ja taisi miettiä että mitä nyt piti tehdä. Sitten maahan ja esine nätisti sammaleen päällä etujalkojen välissä kuten pitikin.
20 eli täydet tuosta.

Viimeisenä maastossa hakuosuus. Meillä oli mahdollisuus menettää vielä 9 pistettä eli ehdottomasti piti löytää molemmat ukot ja käyttäytyäkin suht korrektisti.
Eka pisto oikealle josta heti maalimies ylös. Kuljetus keskilinjalle aika kamala. Voisiko joku opettaa tuolle kuljetukset maastossa?
Sitten tyhjät vas ja oik. En huutanut takaisin kertaakaan (kun ei olisi ehkä kuitenkaan tullut) eli teki aika laajat pistot. Tuomarin mielestä kuitenkin vielä sallitun rajoissa.
Vas takakulman lähellä toinen maalimies joka siis ylös neljännellä pistolla.
Ilmaisuista ja maalimiehistä täydet, kuljetuksista 2 pinnaa pois.
Eli haku 78.

Maasto kokonaisuudessaan 157.

Ja ei kun tottiskentälle. Kokeen kuudesta koirasta kolme suoritti tottiksen eli tehtiin kiertävänä. Mustille ensin paikallaanolo (erinomainen) ja sitten muut liikkeet.

Ja voi venäjä että olikin kamalaa. Koirulainen oli maaston jälkeen ilmeisen väsynyt joka ilmeni ylikierroksilla käymisenä. Piippasi läpi suorituksen oikein hilpeästi ja seurasi niin edessä että vasen käsi koski välillä sen häntää. Seuraamiseen yksi lisäkäsky kun olisi poistunut tutkimaan ketteryysesteitä.
Jäävät oikein mutta luoksetulossa hidasti tokopysähdyksen tienoilla ja tuli suoraan sivulle.
Esteet kaikki yli, pystyssä kunnon kosketukset ja luovutus ihan vino.
Eteenmenossa meni vinosti paikallaanolomerkeille mutta sentään ekasta käskystä maahan (ehkä ekaa kertaa elämänsa aikana, treenit mukaanlukien).

Pisteet kuitenkin 82 eli koulari EK1. Hieno poika Musti!