Maanantaina Tuusulassa tottistamassa.

Frescolle merkkiä. Menee jo aika kivasti eri suunnista ja erilaisilta matkoilta, usein tosin jää merkin päälle tai eteen. En tiedä minkä verran tuota nyt alan rumpata, tuonkin luulisi riittävän meidän tavoitteilla. Seisahtumiseen pitää kiinnittää huomiota ja seisotella välillä jonkun aikaa ennen palkkaa, tuosta olen päästänyt lipsumaan.
Liikkeestä jääviä. Asennot oikein. Otettiin lähinnä kestoa, juoksentelin ja kävelin pitkin kenttää koiran ollessa paikallaan. Maassa nytki muutaman kerran muttei noussut, katsoin siis koiraa koko ajan. Seisomisessa taisi liikauttaa tassua kerran pari, kielsin.
Luoksetulo ja eteenmeno ok.

Mustille taas ihan peruskauraa. Sivulletulo alkaa olla hyvä, tulee hienosti oikeaan paikkaan ja asentoon ilman apuja. Seuraamisessa ollaan juututtu siihen kontakti katoaa ja asento väljistyy heti kun otan askeleen oikealla jalalla. Vasenta seuraa hyvin ja sillä aloitankin aina seuraamiset. On nyt tehty hipsuttelua niin että vasemmalla kunnollisia askelia ja oikealla vaan ihan pieniä. Samoin pikkupätkiä on otettu normaalisti kävellen imuuttamalla. Lieköhän tästäkin vielä ongelman saa aikaiseksi ?
Pieniä paikallaoloja lähinnä matkaa kasvattaen, menivät ok. Ihan lyhyitähän nuo vielä ovat, aina alle 30 sek.
Liikkeestä jääviä, kaikkia asentoja. Istuminen selvästi huonoin, maa toimii tosi hyvin silloin kun toimii. Välillä ei muista sitä ollenkaan.
Keskittyminen oli taas aivan ihanaa, penne jaksaa ihmeen pitkiä treenipätkiä väsähtämättä yhtään. En siis tiedä edes kuinka pitkiä kun ei oteta ikinä väsymiseen asti. Toiset koirat ja ihmiset ympärillä eivät häiritse.

Noutokapulan pitoa on tehty nyt muutama kerta Mustin kanssa koulutustilanteiden ulkopuolella niin että otan sen kotona esille, laitan suuhun, pitää hetken ja palkkaa. On toiminut noin paremmin. Kun treenistä tekee "tilanteen", pentu kuumuu ja alkaa järsiä ja heitellä pulikkaa.

Tiistaina Kimppatokoilut AgiTokolassa. Onneksi otin tuon vuoron, kivaa päästä keskellä viikkoa tekemään jotain valoisaan halliin ! Meitä oli paikalla viisi koiraa eli kiva määrä pienehköön halliin tunniksi, ehdittiin tekemään ihan kivasti. Tosin noita vuoroja on koko talvena vain kahdeksan eli ihan joka viikko ei halliin päästä noissa merkeissä.

"Omalla vuorolla" Frescolle ohjattu nouto liikkeenohjaajalla varustettuna. Aiemminhan tätä on vaan tehty kun homma on onnistunut sen kummempia opettelematta, nyt pitää näköjään alkaa opettamaankin. Merkille lähti tosi lujaa. Ekalla kerralla koiruus vilkaisi haukahtavaa terrieriä (joka muuten sivumennen sanoen teki tosi nättiä treeniä) juuri käskyttäessäni eikä minua jonka seurauksena se ajautui keskikapulalle. Jätetään jatkossa keskikapula vähäksi aikaa pois.
Seuraavilla yrityksillä kierrokset vaan nousivat ja merkki jäi pariinkin kertaan pois välistä. Saatiin kuitenkin lopulta onnistunut suoritus ja lopetettiin siihen. Nyt enemmän pilkkomista ja enemmän treeniä kaikkiaankin.
"Yhteisvuorolla" tehtiin seuraamista, paikallaoloja (yksin), liikkeestä jäämisiä. Keskityttiin nyt tuohon että pysyy paikallaan vaikka itse teen mitä. Sujui hyvin.
Loppuun muutama ruutu, ekalla vein merkille ja toisella lähetin parin metrin päästä. Häiriönä merkin takana aa. Meni ok, etenkin ruutuun menot hienoja, suoria ja nopeita. Jotenkin tuntuu että se alkaa nyt vähän hiffata mitä ne tötsät oikein tarkoittavat.

Mustille tehtiin kotona noutokapulan pitoa pariinkin otteeseen. Alkaa sujua, hetkittäin pitää jo sekunnin verran ihan tanakasti pureskelematta tai tiputtelematta. ;) Kuulostaa säälittävältä tuo aika mutta oikeasti nyt tuntuu että homma edistyy edes vähän ja Valo alkaa vilkkua pennen päässä. Naksu on edelleen kuvioissa mukana osan treeneistä mutta nyt laitan pulikan pennun suuhun ja autan vähän kädellä että se myös pysyy siellä.

Vanha kuva taas, uusia ei saa kun on aina pimeää tai ainakin märkää. Sisällä en paljon tykkää kuvailla, koiria nyt varsinkaan.
Tässä siis isä ja poika suolla vajaa pari kuukautta sitten.

Viikolla lenkkeilyä pimeässä ja vähän pikkutokottelua sisällä. Tylsää taas kun koko ajan on pimeää ja märkää eikä mitään oikein näe tai saa tehtyä.
Frescon kanssa alettiin noutokapulan tuontiharjoituksen erilaisista kulmista, kesti vähän aikaa että poika tajusi että jos se tulee ohjaajan sivusta päin, pitäisi kuitenkin tulla eteen eikä jäädä sinne sivuun. Jatketaan harjoituksia, tämäntyyppinen treeni on jäänyt aiemmin kokonaan tekemättä.

Perjantaina posti toi Tenkasen suomalaisen rekisterikirjan. Jee, sopivasti juuri ennen lauantaista 8-kuukautissynttäriä. Kaikkiaan Kissaliitolla siis meni tuon rekisteröintiprosessissa noin 4,5 kuukautta.

Lauantaiaamuna hakutreenit. Porukka väheni melkein puoleen ihan viime metreillä joten tehtiin pikkutreeni pikkuporukalla. Jostain syystä ajanhallinta on vähän kateissa ja menin treenipaikalle puolta tuntia liian aikaisin. Lenkkeiltiin sitten koirain kanssa sen verran ja tallattiin samalla vajaan 150 metrin (?)rata.

Frescolle kolme maalimiestä (yksi siis siirtyvänä kahdessa piilossa), en tiennyt missä olivat. Eka lähetys vasemmalle, hienon hieno pisto. :) Toinen oikealle, lähti hienosti suoraan mutta kaarsi radan suuntaisesti vähän turhan aikaisin. Sai hajun maalimiehestä varmaan about kääntyessään eli tuo sallittakoon. Myös seuraavalla pistolla vasemmalta nousi maalimies. Tuolta oli jo tulossa takaisin kun sai hajun ja kääntyi taas etsimään. Viimeinen nousi oikealta eli ei tullut enää tyhjiä väliin. Ihan nätit pistot, tosin olisi saanut mennä aavistuksen pidemmälle suoraan. Työskenteli kuitenkin koko ajan oikein päin. Ilmaisuissa ei moittimista.

Mustille viimekertaisen itsensä satuttamisen jälkeen ihan puhtaita haamuja. Lähtee hienosti mutta kolmessa kympissä alkaa pälyilemään ja etsimään maalimiestä ehkä vähän katsellaan (?), jatkaa kyllä hienosti eteenpäin ja löytää nenällä maalimiehelle. Hienot ilmaisut 10-15 haukkua. Ponteva penne !

Treenin jälkeen vielä tunnin metsälenkki samoissa maastoissa.

Sunnuntaina käytiin pakkasaamun lenkillä, kiva kun oli vähän kuivempaa mitä aiemmin viikolla. Sitten Myyrmäkeen lemmikkimessuille (kamala tungos, miksi kaikki pitää sulloa kerralla samaan halliin?) ja pihahommiin.

Kaikkeen sitä koirat joutuvatkin:

Ai niin, Musti aloitti kontaktiharjoittelunsa. Meillä on pihalla poikkirimoja vaille valmis kontaktikapistus jolla treenataan two on two off -pysähtymistä kontaktille. Nopsaan poika tuon älysikin. Kuvakin tuosta oli mutta mihin lie hävinnyt, lisätään myöhemmin.