Maanantai-ilta meni hallilla, ensin Ansun & Tesun tokokoulutus. Katsottiin Mustin osalta kaukoja ja tunnaria. Kummassakaan ei isompaa huomauttamista, pohjat hyvät ja edettykin vaihteen vuoksi ollaan. Jatketaan treenejä !

Frescolle pienet tottikset välissä, sitten vielä alempien ryhmän koulutus.

Tiistain BAT-treeneissä teemana keppejen jyrkkä takaaleikkaus. Alkaa sujua pikkuhiljaa mutta kyllä tuota saa vielä treeniä aikalailla ennen kuin uskaltaa kisoissa kokeilla.

1299148196_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikolla Nuupi riiasi viimeisen morsmaikkunsa kanssa. Kunhan neito lahden takaa lähtee kotiinsa, lähtevät myös Nuupendaalin pallit. Pitkäänhän tätä on jahkattu mutta nyt on ihan aikakin jo varattu. Sniff.

Torstaina oli vähän erikoiset agitreenit. Päivän mittaan tipahteli poissaoloilmoituksia ja loppujen lopuksi havaitsin ettei tulossa ollut muita kuin minä. Peruttiin ulkopuolinen kouluttaja ja pyörin sitten hallissa itsekseni. Ehdittiin tehdä vaikka mitä.

Mustin kanssa pari agistinttiä. Ihan ok, vähän valui jokusessa käännöksessä ja hankalasta kulmasta tehty muuri kolisi mutta muuten ihan ok rataa. Kontakteja radalla ei ollut enkä niitä yksin alkanut sinne raahatakaan.

Frescolla tottista. Perusjuttuja, jääviä, seuraamista, luoksetuloja, eteenmenoa. Tehtiin eteenmenot poikkeuksellisesti namilätkällä ja kun tuo on tottunut lelua eteenmenon päätteeksi juoksuttamaan, roikotti se nyt lätkää suussaan. Paremman luokan putkiaivo mutta sehän me jo tiedetäänkin. :D

Mustilla lisäksi tokoa. Seuraaminen ok, ihan pienesti koetti vinkua seuraamisen alussa mutta hyvin meni perille että se ei johda mihinkään. Jääviä, seisomissa oli vaikea pysyä paikallaan kun menin taakse. Ok, tuota ei ole juuri treenattukaan. Pitäisi näköjään. Luoksetuloa pysähdyksellä ja ilman. Hmmm, ei toimi. Kumpikaan kun aletaan tehdä molempia. Pohdintaa ja treeniä. Tunnaria. Vähän meni puihin välillä, yritti tuoda väärää ja ihmetteli. Lopputilanteessa meni kasan ohi riville jossa kolme kapulaa joista toi oikean. Etenee, etenee. Jos en tössi. Muissa kapuloissa Ismon edellispäiväiset hajut.

Perjantaina Frescon 8-vuotissynttärit. Paljon onneaaaa vaaaaan! Rekku on kyllä niin kulta koira ettei toista voi olla.

1299147678_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1299164426_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina tokotreenit hallissa. Neljännet hallitreenit tälle viikolle eli jos homma ei etene, talvea ja olosuhteita ei ainakaan käy syyttäminen.

Mustille ensin parin noutoa. Ihan ok mutta kunnon vauhtia ei tuolla mahdu tekemään.
Tunnari niin että Janina hypelsi kasan kapuloita ja niiden taakse kolmen rivin johon neljänneksi oma. Musti nuuski väärien kasaa ja yhtä rivin väärää, sitten oikeaa ja toi oikean. <3 Homma alkaa edetä aika hyvin. Toi täysin purematta ja vielä kivan kevyellä otteella.
Seuraamista, jääviä. Seisomisessa ei tykkää olla paikallaan kun ohitan koiran vasemmalta. Jos kokeilisi seuraavaksi oikealta ohi?
Muutama luoksetulo. Vähän yritti vinkua kun jätin. Pysähdyin aina kun vingahti, tuntuu auttavan. Kokeillaan tuota.
Ruutua, ihan ok. Pitää vaan muistaa vaatia keskelle, meinaan hyväksyä liian etureunaan jäävät jolloin tassut menevät helposti nauhasta yli kun menee maahan.
Merkkiä. Jää helposti vähän oikealle laidalle jolloin pitää käskeä uudestaan. Viimeisellä meni suoraan taakse kuten kuuluukin, hienosti!
Paikallaanolot (is ja ma) Zulin ja Dorin kanssa. Istumista pitää oikeasti treenata. Nyt ok mutta normisti valuu helposti maahan tai jopa valuu nenänsä perässä johonkin muualle.
Vähän kaukoja, nousi ryhdikkäämmin istumaan kuin välillä.

Kaikkiaan ihan erinomaisen hyvä treeni siis. Lisää noita!

Frescolle perusjuttua. Oli ihan innoissaan. :)

Sunnuntaina kuuntelin Tommy Wireniä aiheesta koiran oppiminen. Hyvin, hyvin hyödyllinen päivä. Päällimmäiseksi jäi mieleen että omat taidot ovat kyllä viimeisen päälle vajaavaiset ja tehokkuutta voisi hommaan saada rutkasti lisää. Vaan eihän tässä ammattilaisia ole tarkoitus ollakaan.