Mosassa tien oikealla puolen harvan metsän aluella, tuuli jonkun verran keskilinjan oikealta puolelta. Frescolle keskilinjanylitysharjoitus.

Eka maalimies valmiina vasemmassa etukulmassa. Lähti hyvin ja kohtuusuoraan, ilmaisi nätisti kunnes tulin paikalle. Ei palkkaa. Jätin koiran n. 15 metrin päähän keskilinjasta, menin itse keskilinjalle, kutsuin ja lähetin koiran suoraan toiselle puolelle maalimiehelle joka oli näkyvissä n 20-30 metrin päässä. Tuota neljän maalimiehen verran. Meni kivasti, koira odotti nätisti ja hiljaa, tuli kutsusta lujaa ja lähti kohtuusuoraan toiselle puolelle. Osan maalimiehistä näki, osaa ei. Viimeinen maalimies. oik. takakulmassa valmiina, sinne normaalilähetys. Joka piti kyllä tehdä myös keskilinjan ylityksenä, muistan nyt kun tätä kirjoitan. Löysi kivasti, ilmaisua noin 10 haukkua jonka jälkeen palkkana iltaruoka.

Kiva rutiinista poikkeava treeni, vähän tekniikkaopetusta ja lisänä motivaation nostoa.
Vierailemassa oli myös Elina sakemanneineen, kiva toimiva koira. Ja vähän erilaista toimintaa meidän ryhmän maalimiehille, Casper kun on rullakoira joka palkataan osittain lelulla. Meillä kun on tällä hetkellä kovin homogeeninen ryhmä, kaikilla palkkana enimmäkseen ruoka ja ilmaisuna haukku. Vaan jos uudesta holskusta saataisiin rullalla ilmaiseva ?

Penni vietti laatuaikaa kotona Ismon kanssa, tekivät pihahommia ja maalasivat autotallia.

Frescon kanssa on nyt reilun viikon verran tehty illalla noutotreeniä ruokakupilla. Eli ulos kupin kanssa, kuppi maahan, koira sivulle, kapulan heitto, koira perään, nopea (!!) palautus ilman loppuasentoa ja koira syömään.
Tuolla on siis tällä kertaa aiemmasta saman metodin kokeilusta poiketen saatu nopeita palautuksia. Hieno juttu juu mutta lieveilmiöitäkin on tullut. Nyt koira vinkuu kapulaa heitettäessä, yrittää varastaa perään ilman käskyä ja päästää rähähdyksen ennen kapulaan tarttumista. Nyt pitää miettiä vieläkö tuota uskaltaa jatkaa vai leviääkö koko liike kohta käsiin. Ehkä otetaan jonkun aikaa vain loppuasennon hiomista ja parin metrin palautuksia ilman heittoa.