Kivat treenit. Frescolle sopiva radanpätkä joten ei isompia vaikeuksia. Puomin ylösmenokontaktille pitäisi alkaa järjestelmällisesti tehdä jotain, tällä hetkellä ajoittaa loikan niin ettei koske siihen varmaan juuri koskaan. Varsinkin suorat pidemmät lähestymiset ovat vaikeita kun koiran rytmiä ei pääse vierestä rikkomaan jotta se osuisi kontaktille. Jos se menee paljon edellä ja huudan, se kääntyy katsomaan ja tod näk porhaltaa puomin ohi. Hmm. Pitäisiköhän tuokin ihan opettaa ? Tosin Frescon antaumuksen lajia kohtaan tietäen veikkaan että tuo opetus ei varsinkaan kisatilanteessa mene perille ihan heti.

Muutamalla aidalla ihan ihan älyttömän pitkä loikka, ensin noin kolme metriä ennen estettä laskeutuen riman päälle ja sitten kun tuosta huomautettiin, hyppäsi oikealta kohdalta ja yli mutta laskeutui useamman metrin esteen taakse. Ei kovin taloudellista käännöksiä ajatellen.

Ennen treeniä käytiin pieni lenkki kotimaisemissa. Kivan valoisaa kun on lunta, vaikkakin vain vähän. :) Perässä kulki samoja lenkkejä kulkeva villakoira joka yritti taas kerran väkisin syöttää itsensä Pennille. Okei, koiran irtipidon ymmärrän ja hyväksyn mutta en ymmärrä sitä että koira juoksee mutkaisella kapealla autotiellä (vaikkakin autoja kulkee harvakseen ja ne yleensä kuulee pidemmältä) useampi sata metriä omistajansa edellä vaikka tietävät että siellä on muitakin koiria. Ja räksyttää pitkät ajat muiden jaloissa omistajien saapumatta paikalle. Oma itsehillintä riitti enkä kerrankin sanonut omistajille pahasti. Tai yleensäkään mitään. Päästin Frescon irti tuon episodin jälkeen suoralla peltotiellä, ei yrittänyt kirmata villiksen luo vaikka se kulki perässä kotiin asti. Remmissä räksyttäen tosin. Pennikin pysyi suht rauhallisena seuraavasta äänekkäästä koirasta huolimatta.