Maanantaina aamulla fillarointi ja paaaljon tyhjäkäyntiä. En vielä osaa näitä kakkosen kisapäiviä, tanoilen ympäri taloa koko aamun ja jännitän kisoihin lähtöä joka on vasta pitkällä iltapäivällä.

Mustin kanssa sentään tokotettiin vähän ja jee, se seuraa vielä ! Toivottavasti unohti jo eilisen vääryydet.

Iltapäivällä vihdoin Purinalle jossa taas Mustille kaksi kakkosen starttia. Ja ekasta nolla, hip hei ! Tahti oli ihan kohtuullista parilla ylimääräisellä kaarroksella joissa paloi aikaa. Sijoitus viides ja siis LUVA-nolla, iiiiiks !

Toiselta radalta hyllylle heti kakkosella eli putken väärä pää. Muuten tosi kivaa menoa, kokeiltiin uudenlaisia vientejä eikä varmisteltu yhtään. Ainakin videon perusteella yllettiin kivasti alle ihanneajan tuossakin.

Tiistaina tottista kera Hannan ja lagottojen. Mustin seuraaminen liian edessä. Kokeiltiin koeviikon kunniaksi ihan remminkin kanssa, ei mennyt ihan putkeen. Jos vielä jollekin tuonkin opettaisi ennen koeta ? Mustille tuskin ehtii.
Jäävät ok, luoksetulossa otettiin vaan vauhtia. Paikallaanmakuu Mion kanssa, vähän pää pyöri mutta muuten ok. Luoksepäästävyys ok.

Frescolle jääviä, vauhtiluoksetuloja, seuraamista. Maahanmeno hidas jostain syystä, pitää ottaa tuo projektiksi.

Keskiviikkona Juvanmalmille agittamaan. Paljon aikaa, vähän koiria. Tehtiin lähtöjä kutsumalla ja sitä maanantaista epäonnistunutta pussivientiä. Ei ongelmia kummassakaan. Erilaisia kepeillevientejä, kontakteja niin että nami valmiina vauhdittamassa.

Torstaina Frescon kanssa fillarilenkki (7,5 km) ja sitten taas agia Liuhdon johdolla. Simppelin oloinen pätkä josta saatiinkin parilla vaikeammalla uudella viennillä ihan erilainen. Hauskaa ! Josko noita joskus oppisi kisoissakin käyttämään ? No, toistaiseksi ei ole ollut varsinaisesti mahdollisuuksiakaan.

Kissilapsilla kaikki hyvin. Silmät ovat auki ja kohta lähtevät pesästä liikenteeseen. Painot kivassa nousussa, tosin enempivalkoinen sinivalkea tyttö on pienempi kuin muut. Mutta terhakka ja paras liikkuja.
Kuvia tulee kun joskus ehdin ottaa. Ja pienet ehtivät poseeraamaan. Toistaiseksi meidän aikataulut eivät ole menneet ihan yksiin.

1269001448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantaina etäpäivä töistä, fillarilenkki Frescon kanssa ja kamat Sarin autoon jolla kohti Vöyriä. Juu, Vöyriä. Pohjanmaalla, n. 500 kilsan päässä. Luvassa tokoa ja agia kera Mustin.

Matka meni hyvin ja perille saavuttiin joskus yhdeksän maissa. Käytiin paikallisessa pizzeriassa syömässä ehkä maailman karmeimmat ateriat ja painuttiin pehkuun.

Lauantaina aamulla käytiin viiden tunnin pyörähdys Keskisen kyläkaupassa ennen Mustin ihkaensimmäistä tokostarttia.
Oltiinhan sentään jo Pohjanmaalla, piti käyttää tilaisuus hyväkseen. ;) Ja mitä sitä aamulla olisi muutakaan tehnyt, etenkin kun jännitti ihan perhanasti.

Tokoareenana maneesi. Kiva valo, kiva pohja, hienosti siivottu eikä hevosenkikkuroita ainakaan näkyvissä yhtään.

Musti oli paikalle saavuttuamme vähän vinkuvainen, rauhoittui kyllä nopsaan. Kehässä oli hipihiljaa ja keskittyi hyvin.

Tällainen pisterivi saatiin aikaiseksi:

Luoksepäästävyys - 10
Paikallamakuu - 10, meni jopa suoraan asentoon. Rivin päässä collie haukkui tauotta koko kaksiminuuttisen ja muutenkin ryhmä oli vähän levoton mutta tuo ei näyttänyt Mustia häiritsevän. Pari kertaa nuuskaisi maata.
Remmiseuraaminen - 9, seuraa liian edessä
Vapaana seuraaminen - 9, sama
Liikkeestä maahan - 9,5 valmistelevassa osuudessa seuraa liian edessä.
Luoksetulo - 9,5, olisi voinut tulla ihan aavistuksen lähemmäs, lopun perusasento aavistuksen vino.
Liikkeestä seiso - 9,5, sama kuin maahanmenossa.
Hyppy - 10
Kokonaisvaikutus - 10

Sunnuntaina jatkettiin samaisella maneesilla agilityn muodossa. Kakkosen radat olivat oikein kivan näköisiä. Ekalta radalta tuli rimaa alas oikein urakalla, kaikkiaan taisi pudottaa neljä. Meni ohi kolmanneksi viimeisestä aidasta (jossa rima valmiiksi alhaalla) enkä viitsinyt korjata kun ei ollut kovin nättiä tulosta luvassa muutenkaan.

Toiselta radalta 10, eka rima tippui ja neljän esteen loppusuoralla mentiin vikasta ohi.

Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen, meno oli mukavaa, kohtuutarkkaavaista ja sopivan vauhtista. Kontaktiesteet ovat kyllä turhan hitaat.

Kohti kotia startattiin ennen kahdeksaa ja meillä oltiin joskus puolenyön jälkeen. Vähän aikaa meni sovittaessa poikia saman katon alle, Mustilla kun tuppaa ego kasvamaan hurjiin mittoihin kun se pääsee jonnekin minun kanssani kahdestaan. Frescolle piti pörrätä pihalla hurjasti ja sisälläkin tunnelma oli aika kireä. Musti onneksi tietää että ketään ei saa syödä ja väistää noissa tilanteissa toiseen huoneeseen rauhoittumaan.
Aamulla tunnelma oli taas ihan normaali, ei enää pienintäkään jäykistelyä.