Maanantaina tuttuun tapaan hakutreenit. Oma porukka oli vielä aika vähissä joten vahvistuksena Sini ja Minni. Kiva kuiva keli, suhteellisen kova tuuli alueen etulaidasta päin.
Frescolle kolme maalimiestä, en tiennyt kuin ensimmäisen sijainnin joka vasemmassa etukulmassa umpipiilossa.
Eka lähetys oikealle, meni vinoon joten kutsuin takaisin. Toisella lähetyksellä nätti pisto kulmaan. Pistolta tullessa suoraan vasemmalle, meni nätisti ja ilmaisi. Tosin yritti ensin pungata piiloon.
Väliin tyhjiä. Varsinkin oikealla ongelmia upota tarpeeksi syvälle (tiesi ettei ole maalimiestä) ja suoraan. Työskenteli välillä myös taaksepäin. Otin huonoimmilta takaisin.
Seuraava maalimies bunkkerin takana oikealla. Ilmaisu ok, ehkä vähän pätki.
Taas muutama tyhjä ja viimeinen maalimies vasemmassa takakulmassa.
Kohtuu ok treeni vaikkei ihan priima tuokaan. Pistot saisivat olla parempia.
Kahdella ekalla ilmaisi siihen asti että annoin luvan palkata, kolmannella 15 haukkua ja palkka.

Mustille umpipiilotreeniä, viisi ilmaisua. Suurimmalla osalla piilo kiinni, alkoi haukun oma-aloitteisesti ja vahvistui koko ajan. Ruoka maistui tuttuun tyyliin. ;D

Musti on kehittänyt jonkinlaisen hamsteritaipumuksen. Sehän syö ruokinta-aikana (ja aina muulloinkin kun annetaan) oman ruokansa nanosekunnissa ja syöksyy (tai ainakin yrittää) sitten Pennin kupille vaikka minä olen lähes aina välissä vartioimassa. Sitten se kiskoo nielemättä ruokaa suuhun minkä ehtii ja kun nostan sen muualle, se pullauttaa ruokaa suustaan ja alkaa tyytyväisenä aterioida. Aika luovaa, sanoisin.

Tiistaina Niina kanssa Keinukallioon. Ensin esineruutu Frescolle ja Nemolle. Mitähän tuon koko olisi ollut, 40 x 50 vai enemmän ? Frescolle kolme vierasta esinettä. Kaksi ekaa toi hienoilla pistoilla. Kolmatta paikansi kanssa nopeasti mutta jatkoi sitten matkaa, pahkeinen. Kiersi aluetta pitkään, teki hommia muttei kulkenut esineen läheltä. Kävi eturajalla pariin kertaan, lähettelin uudestaan. Lopulta toi kolmannenkin, ehkä nippa nappa viidessä minuutissa taikka sitten ei, ei kellotettu. Motivaatio kuitenkin säilyi kivasti loppuun saakka ja koira teki hommia koko ajan. Kahdesta ekasta palkkana pari kuivanappulaa ja kolmannesta kissanruokavuoka.

Sitten ilmaisutreenit pikkupojille Mustille ja Novalle. Musti räyskytti taas nätisti, ehkä pidempi sarja oli vähän hukassa ? Ei mainittavaa ongelmaa kuitenkaan. Vähän etsimistäkin tuossa oli, ei näytetty parin viimeisen maalimiehen sijaintipaikkaa.

Lopuksi vielä tokottelua. Frescolle juoksusta seisomaan jäänti, hyvä. Jonkun verran seuraamista, edistää. Yksi luoksetulo, ihan kelvollisen reipas. Merkkiä, hidas heitetyllä lelulla mutta nopea kun lelu oli merkin takana. Jälkimmäistä jatkossa vähän aikaa.
Musti tokotteli pentujuttuja, sivulletuloa ja muutaman hetken imuutusseurausta. Vähän naksuttelin myös eteentuloa, jää kauas mutta nyt ei enää punkaa sivulle koko ajan. Tekee intensiivisesti hommia, ei välitä muista koirista tai ihmisistä.
Illalla pojille ampumiset ruokakupilla. Ammuin aika lähellä, Fresco nytkähti aavistuksen mutta pää ei noussut kupista. Musti luonnollisesti ei reagoi ruokakupilla mihinkään. No, ei se kyllä ampumiseen ole missään muuallakaan reagoinut.

Tuoreita kuvia mistään ei ole kun kameraa ei ehdi käteen ottamaan mutta tässä piristykseksi vähän rähjäisen näköinen Valo alkukuussa kuvattuna:

Keskiviikkona Mustin pentukoulu Vanhankylänniemessä. Kerrattiin aiemmin opittua ja katsottiin uutena vähän seisomaan pysähtymistä sekä kaukokäskyjä. Hyviä vinkkiä tuli taas, jotain olisi opettanut vähän erilailla tai ehkä ennemminkin eri järjestyksessä jos olisi päästy kurssille jo aikaisemmin.

Ennen Mustia Frescolle pieni tottis merkkeineen, ei isompaa ongelmaa. Penni Pennonen isännän kanssa kotona ja lenkkeilemässä.

Torstaiaamuna Gracella epikohtaus. Musti oli paikalla vahtaamassa tilannetta tosi täpäkän oloisena. Pikkuherraa saa näköjään noissa pitää silmällä ihan oikeasti. Pennihän ei välitä Gracen kohtauksista mitään. Fresco ilmaisee ne aina mutta lähinnä huolestuneesti mutta tuo pienin tuntuu tykkäävän ettei laumassa tarvita tuollaista heikkoutta.

Päivällä Mustilla oli käynyt ekaa kertaa nyt syksyisen yksinolon aikana vahinko (tai useampikin) kotona. Massu oli vähän löysällä jo aamulla mutta jostain syystä en tilannetta rekisteröinyt vaan annoin täyden satsin ruokaa joka sitten kostautui. Muutenhan poika on ollut esimerkillisen siisti ja käyttäytynyt hienosti, vain pehmoleluja on suolistettu jokunen kappale.

Tuossa Mustin päivälukaali elikkä kodinhoitohuone:

Illalla Pennin agitreeneihin. Eka pyörähdys meni ihan kirmaamiseksi, koira ulos ja myöhemmin uusi yritys niin että itsekin keskityin. Sinänsä helpohkon näköisellä radalla riitti vaikeita ja hiottavia paikkoja oikein urakalla ja kaikki saatiinkin toimimaan - ainakin yksittäin. Kouluttaja Timo Liuhto.

Perjantaina koti- ja kauppahommia plus pienen Ronda-sekarotuisen palauttaminen kotiinsa Talmantieltä. Aika paniikissa reppana juoksi, onneksi antoi kiinni. Ja onneksi pannassa oli puhelinnumero niin pääsi suorinta tietä kotiin eikä Juppsguardiin.

Mustilla on ikää 24 viikkoa.

Tässä muutama potretti, ensin vähän huonovaloinen muuten nätti kuva:

Ja sitten sama koira ihan oudossa asennossa, pelkkää kaulaa koko otus:

Isänsä samanikäisenä:

Lauantaina Lauran kanssa Jäniksenlinnaan lenkille. Tallasin matkalla pojille jäljet ja ajoin ne takaisintulomatkalla pari tuntia myöhemmin.
Frescon jälki ehkä n. 600 m, useampia kulmia ja kahdeksan keppiä. Alku oli vähän epävarmaa, koira sahasi edestakaisin jäljen päällä. Kulmat sujuivat vaihtelevasti, jokusesta ajoi suoraan yli. Noita on tehty ihan selvästi liian vähän. Kepeistä nousi yhtä vaille kaikki eli seitsemän, en muista mihin se yksi mahtoi jäädä. Fresco ajoi aika rauhassa, välillä mentiin suorastaan löysällä liinalla. Lenkkikin alla varmaan väsytti.
Mustin jälki n. 400 metriä kaarteilla ja yhdellä kulmalla. Muuten ajoi kuin (pika)juna kiskoilla mutta kulmasta meni yli. Tuohan oli sen eka kunnon kulma. Lopussa meinasi hukata jäljen kerran ja pyöri ympyrän jatkaen sitten itsenäisesti matkaa. Molempien jälkien loput olivat turhan lähellä toisiaan, voi olla että Frescon kanssa käytiin Mustin jäljen päälläkin. Mustille neljä keppiä. Osalla meni itse maahan, parilla piti vähän muistuttaa jarrun muodossa. Alkaa yhdistää maahanmenon ja hajun keppiin.

Kotiin tultua vielä pihahommia. Illalla Musti näyttikin sitten tältä:

Sunnuntaina pojat pääsivät treffeille Porvoon Musti-tytön kanssa. Musteilla oli hauskaa keskenään leikkiessään ja Frescollakin leikkisedän roolissa. Mennään toistekin !

Lenkin jälkeen oli taas odottelemassa pari tuntia vanhat jäljet mutta tälläkertaa ajamisesta ei tullut kummallakaan mitään, metsästä löytyi huomattavasti enemmän sienestäjiä (jotka olivat siis talloneet koko metsäpläntin ristiin rastiin) ja hirvikärpäsiä kuin keppejä. Musti osui parille kepilleen ja ilmaisi ne nätisti, samoin Fresco toi sen yhden mille osuttiin. Kumpikin jäljesteli pontevasti mutta enemmän sienestäjiä kuin minua.