Maanantaina Mustin kanssa agiloimassa. Irtoamista kahden, kolmen ja neljän esteen suoralla (palkka päässä) sekä pientä aidoista ja putkista koostuvaa ratapätkää. Itsenäisenä tehtiin puomia kontakteineen.

Ei ongelmaa, Mustilla oli kivaa ja se meni lujaa ja välillä ihan kuuliaisestikin. Puomilta onnistui kerran tipahtamaan alas mutta ei tuo tuntunut sitä stressaavan. Minua stressaa, minä pelkään tuota laitetta Frescon loukkaantumisen jäljiltä.

---

Hettyn kanssa tilanne oli ihan sama kuin eilenkin eli neitokainen ujostelee nurkassa ja Tenkanen touhuaa ympärillä. Ei juoksun merkkejä edelleenkään.

Tiistaina edettiin heti aamusta sen verran että Hetty oli peräti jaloillaan. Huraa. :D saapa nähdä vieläkö se tuosta rohkaistuu kiimaamaankin. Katsellaan rauhassa.

---

Tiistaina Tuusulaan tottistamaan hakuporukalla.
Ihan ok treenit Frescolta. Vähän vinkui sekä tunnarin että ohjatun viennissä sekä kyyryili bc-asennossa. Olen selvästi onnistunut paineistamaan sitä tuossa liikaa. Lisäksi hukkasi kaksi kertaa ohjatun merkin. Tuo on osin ymmärrettävää, merkki näkyi omaankin silmään lumen ja keinovalon heijasteissa tosi huonosti. Mutta olisi sitä voinut silti sieltä suoraan edestä etsiä ..

Musti teki pikkutottista (perusasioita ja ruutua) ja kolme ilmaisua. Ilmaisut 10, 20, 20 sujuivat hyvin ja mielettömällä innolla. :D

---

Kissoille nimpparionnea ! Tiistaina oli Valon päivä eli onnitukset täpläneidille ja nyt keskiviikkona juhlii Armi eli meidän pikkunaama-sininen.
Tuon kunniaksi Lillin pennut saivat vihdoin vallan viralliset nimetkin. Tyttö on Öinen Armi eli toistaiseksi kotikäytössä ihan Armi vaan. Poikaa paiskattiin nimellä Ähäkutti, kulkee kotonaan tulevaisuudessa Mörkönä. 
Ja niin, tulihan pennuillekin tehtyä oma sivu. Sivuilla on tuoreita kuvia pentusista.
Pikkunaamat saavat siis kunnian olla ÄÖ-pentue. Seuraavaksi hylätään nuo vaikeat kirjaimet ja jatketaan taas Aasta.
Seuraava pentueeni on Tassulähteen 25. pentue. Kai tässä pitäisi tuntea itsensä edes vähän proksi mutta kun ei niin ei, tieto vaan lisää tuskaa.

Vaikkeivät Tenkasen ensitreffit ehkä menneetkään ihan suunnitelmien mukaan, poika sai silti deitti-ilmoituksen Brittiyhdistyksen sivuille.
Ja omillekin sivuille lisättiin melkein-aikuiskuvia.

---

Frescon kanssa on tottisteltu pikkupätkiä omalla pihalla. Kaukokäskyjä pitkällä etäisyydellä, ruutua, merkkiä. Merkkiä on tehty niin että koira on seissyt siellä sun täällä ja se on käsketty merkille. Vähän hakemista vielä mutta alkaa älytä mistä tuossa on kyse. Jos tuo vahvistaisi merkkiä muutenkin.

Torstaina etätyöpäivän, pihatreenejen ja metsälenkin jälkeen Frescon kanssa fysioterapeutille. Mitään ongelmia ei ole ollut mutta halusin tsekkauttaa Frescon ennen kesän kisakautta jo ihan senkin takia että tiedän onko rannevamma esim. aiheuttanut muutoksia sen liikkumiseen ja sitä kautta jumeja.
Tamara käsitteli koira läpi ja löysi muutaman pienen kiristyksen jotka aukesivat helposti. Ranteesta kuulema tuntee selvästi että siellä on vamma mutta liikeradat ovat säilyneet hyvinä eikä aihetta huoleen muutenkaan tällä hetkellä ole. Hyvä juttu noin. :)

---

Kissarintamalla sen sijaan sairastellaan, meillä on riesana joku mahapöpö. Mistä lie tullut mutta saisi jo sinne mennäkin. Aikuisista ovat oksennelleet Peppi, Pii ja Lilli ja pennuista molemmat. Pentuset ovat kuitenkin pirteitä ja juovat vettäkin erittäin hyvin eli eiköhän tästäkin selvitä.

Loppuviikosta pöpö vaan jatkoi matkaansa, oksennelleet ovat tainneet kaikki paitsi Grace. Ja ehkä se sillekin vielä ehtii. Suuri osa kisseistä on selättänyt taudin aika vaivatta mutta osa on ollut vähän nuutuneempia.

Ai niin, Attapektin nimi on näköjään vaihtunut, se on nyt Attapectin. Sattuneesta syystä kävin ostamassa sitä lisää.

---

Sunnuntaina Ikealle tokottamaan. Ilma oli tosi syvältä joten päädyttiin katoksen alle jossa sitten oli ihan älyttömän likaista.
Mutta treeniin. Frescolle:
- seuraamista, idari kisanomaisesti viimeiseen makuuseen asti. Ihan ok, en palkannut koko treenissä lelulla (asvalttipohja, vinkumisen ehkäiseminen) joten vire oli vähän alempana kuin yleensä.
- ruutu. Ei löytänyt ensin merkkiä, haki sitä liikaa oikealta. Hmm. Merkiltä lähti luoksetulomerkeille ruudun sijaan. Annoin mennä ja kun pysähtyi, käskin uudestaan ruutuun. Nyt haki sen ok.
Eli varsinkin hallissa häiriömerkit näköjään tosiaan häiritsevät. Ja hämäryys, sekö vaikutti tuohon että merkki hukkui ? seli seli.
- paikallaanolot ryhmässä. OK. Maahanmeno hidas, tarvitsee vähän napakamman käskyn.
- tunnaria. Tehtiin niin että liikkuri Laura palasi takaisin joka kerta kun koira vingahti. Itse poistuin myös hetkeksi koiran sivulta. vinkuminen oli tällä kertaa alusta asti tosi pientä ja vähäistä mutta saatiin kyllä tehdä paluita useampi kymmenen ennenkuin kapuloiden vienti onnistui ihan hiljaisuudessa. Palkka siitä ja hakemaan omaa. Toi joka kerta oman mutta tarkasteli tosi paljon eli näkyi että koira paineistui kun ei tiennyt mitä haluan.
Katsotaan jatketaanko tuota vielä nyt ennen kisoja vai annetaanko vinkua.

Musti oli vähän levoton ja melkein keskittymiskyvytön ainakin Mustiksi. Oli odottanut pitkään autossa ihan tekevien koirien vieressä ja kävi aika kuumana. Vinkui sivuilletuloissa ja parin askeleen seuraamisissa aluksi. Voisi vihdoin älytä aloittaa jollain muulla ... Samoin maahanmeno oli jostain syystä alussa vaikeaa. Kun rauhoittui, kaikki sujui paremmin. Tehtiin pikkuseuraamisia, henkilöryhmää namilla, luoksetuloja ilman loppuasentoa ja pieniä paikallaanoloja maaten ja seisten.

Iltapäivällä piti ottaa vielä revanssi kun Frescon merkki+ruutu jäivät vaivaamaan. Omalle pihalle ruutu, merkki ja läjä häiriömerkkejä. Ei ongelmaa, meni nätisti ruutuun joka toistolla. Vein itse palkan. Lisäksi ruudusta sivulle kutsumisia ja pari ohjattua joissa ei juurikaan vinkunut kun vein kapulaa. Palkka taas pelkästään namia. Kaukoja, menivät hienosti.

Mustille vähän seuraamisia ja ruutu ihan läheltä ilman lelua ruudussa. Meni sinne muttei tietenkään pysähtynyt kun ei tuo mitään pysäytystä vielä osaa.

Aamutreenin jälkeen mutsin pelloille lenkille. Ihan hyvä idea, tuli samalla putsattua koirat kun juoksivat hangessa. Samoin lauantaina käytiin tuolla tarpomassa, hyvää kuntotreeniä itse kullekin.