Maanantaina pulattiin Frescon kanssa pihalla. Ruututreeniä eiliseen malliin jalkapallon kera, sujui aika kivasti. Alkaakohan se vähän hahmottaa ruutua ? Lisäksi tehtiin jääviä, kaukoja pitkällä matkalla (liikkui ihan aavistuksen eteen) ja luoksetuloja joista pari pysäytyksellä. Seisomaan pysäytykset olivat huonoja, hipsi eteen. Vieläköhän tuotakin jaksaisi alkaa tekemään paremmaksi ? Varmaan pitäisi.

Kotitreenin jälkeen Konalaan agittamaan Mustin kanssa. Ohjattuna treeninä hyppyneliö jossa ihan perusirtoamista kahden aidan yli (lähtee alustalle pelkästä luvasta, minun ei tarvitse liikkua), ulkokiertoja (ihan ok mitä nyt tiputtelee rimoja) ja välistävetoja (vastapäivään ok, myötäpäivään työläämpää kiitos toispuoleisen ohjaajan, olettaisin).
Itsenäisenä treeninä tehtiin kujakeppejä (pienensin lopussa kujaa liikaa, tuli pari kertaa ulos), aata (ylösmenokontakti loikataan hyvin helposti), pussia (hyvä, tulee matalana ja loppuun asti, vauhtia täytyy tehdä joskus), keinua (edelleen pannasta vietynä, ok) ja rengasta ekaa kertaa maxikorkuisena (alussa ok, välissä koko homma hajosi ja tuli milloin mistäkin välistä mutta vaatimalla ja avuilla tajusi oikean suorituksen ja saatiin loppuun vajaa kymmenen onnistunutta toistoa.).

Musti on kova tuomaan palloa heitettäväksi sekä pihalla että sisällä. Sisällä tuota vähemmän heitellään mutta pihalla kyllä. Poika tulee eteen napittamaan pallo suussa ja jos ei kukaan tuota noteeraa, tökkii pallolla heittäjää kovin vaativana. Heitä !


(ja joo, tuokin oli pallo joskus)

Tiistaina yllätys yllätys - Konalaan ! Jee. Vuorossa Frescon kimppatoko. Meitä oli paikalla vain kolme kun neljännen vakitreenaajan koira oli lenkillä juostessaan murtanut jalkansa. :( Harmillista.

Frescolle ensin valmis ruutu, lelu ruudussa. Meni hyvin häiriömerkeistä ja hallin seinustalla olevista esteistä huolimatta. Sitten vähän lyhyen matkan ruututreeniä, lähettelin vähän eri kulmista ja palkkasin heittämällä lelua oikeasta paikasta. Meni hyvin, koira yllättäen haki ruutuun joka kerta.
Ohjattu, haettiin oikea. Ei ongelmaa, merkille menokin taas varmempi. Lisäksi vielä tunnari, meni hyvin. Nuuski kaikki pariin kertaan läpi ja toi oman kohtuureippaasti. Ravilla toki, Fresco kun on.

Muiden tehdessä omaa vuoroaan tehtiin pikkutreeninä seuraamista (alkaa olla turhan tiivistä, ääk!), tunnarin pitoa ja eteentuontia, luoksetulon loppuasentoa, jääviä, kaukoja lyhyellä matkalla lelulla palkaten. Fiilis oli kiva ja treeni sujui hienosti.

Loppuun vielä paikallaanolot Wimman ja Sepin kanssa.

Keskiviikkona vietettiin vapaata ja käveltiin lenkkiä metsässä ja pelloilla. No, muutama ruutu Frescolle kotiin palattua sentään.

Hetty-sijoituskissasta kuului mukavia uutisia. Helmikuinen vierailu Tenkasen luona kantaa sittenkin hedelmää !
Vai mitä sanotte tästä:

Torstaina käväistiin Paijalassa tokottamassa Sarin ja Jaden kanssa. Mustilla pari stinttiä perusasioita. Seuraaminen edelleen tosi hakusessa, ei löydetä yhteistä säveltä. Mutta nyt sentään yritetään. ;) Istuminen sujui kivasti, sitä on tehty kohtuuvähän. Noutokapulan pito välillä sujui, välillä ei, kun mieli kuumuu niin suu alkaa käymään.

Frescolle jääviä, kaukoja, ruutua, luoksetuloa. Ei isompaa ongelmaa.

Ennen tuota tuli hoidettua myös vähän kissojen terveyttä kun eläinlääkäri kävi. Onneksi kotona tällä kertaa kun rokotettavia oli kahdeksan kappaletta. Lisäksi pienille laitettiin mikrosirut ja otettiin verinäytteet. Kissoista siis, ei eläinlääkäristä eikä omistajasta eli kaikki meni kuten pitikin.
Simpalta löytyi joku omituinen pikku patti niskasta. Kokoa tällä hetkellä ehkä vajaan herneen verran, pitää seurailla.

Lauantaina Nahkelaan luonnetestiin töihin. Oli oikein antoisa päivä, sää suosi, järjestelyt toimivat ja erilaisten koirien testausta oli kiva seurata.
Koirat viettivät suurimman osan päivää pihalla luita syöden.

Jota olisi voinut miettiä vähän tarkemmin. Sunnuntaina Purinalle tokokisaamaan Frescon kanssa. Ihan paras terä oli poissa, koira oli jotenkin vähän väsyneen ja epätarkan oloinen joka sitten näkyi useammassakin liikkeessä. Lisäksi jännitin itse jostain syystä ihan älyttömästi parin ekan liikkeen ajan ja koira varmaan vastasi tuohon. Kumma juttu, yleensä en kehään päästyäni jännitä yhtään, sitä ennen kyllä.

Ja nyt kun kootut selitykset on selitetty pois alta, itse kisaan.

Istuminen ja makuu 10 - ei ongelmia.
Seuraaminen 9 - ihan ok. Ei vinkunut, piti paikan ja kontaktin normaalitapaan koko ajan. Yhdessä pysähtymisessä älyttömän hidas perusasento, melkein jätti tekemättä.
Idari 10 - seuraaminen alussa ehkä ihan vähän epätarkkaa.
Luoksetulo 6 - lähti lujaa, se-käskystä valui vähän eteenpäin ja meni maahan. Maahanmeno hyvä, viimeinen pätkä vähän hidas. Suulliset käskyt, ensi kerralla käsimerkki seisomiseen ?
Ruutu 0 - meni hyvin merkille, samoin ekan puolikkaan ruudun matkasta. Sitten hidasti ja melkein pysähtyi (vai pysähtyikö) kunnes lamppu syttyi päässä ja jatkoi ruudulle jonka eteen pysähtyi. Toisella käskyllä lähti kiertämään sivulle, sivusta sisään ja juuri kun käskin maahan, toiselta sivulta ulos. Eli makasi ulkona ruudusta ihan reilusti ellei koko koira. Sivulle käskyllä tuli taas oikealle puolelle josta jatkoi edessä olevalle merkille. Uh.
Ohjattu nouto 8 - haettiin taas vasen. Onneksi kun ruutu oli oikealla, mistä tuota tietää jos se nyt olisi eksynyt sinne. Merkille ok. Samoin kapulalle. Vähän kaarsi kapula suussa keskikapulalle päin (jonka muuten taisi tehdä viime kisassakin). Toi ihan näppärästi kunnes metri pari ennen minua pysähtyi tutkimaan maassa olevaan merkkilätkää ja tiputti kapulan. Nosti ilman eri käskyä ja toi loppuun saakka.
Metallinouto 10 - kamala roiskaisuhyppy kapulalle ja vähän laiskasti takaisin.
Tunnari 10 - meni kapuloille, lähti kiertämään kelloa myötäpäivää, otti oman kello yhden paikkeilta ja toi. Luulin jo että toi väärää kun otti epäfrescomaisen nopeasti. Hieno.
Kaukkarit 9 - kaikki vaihdot ekalla oikein, ei liikkunut. Vaihdot vähän laiskan oloisia. Palasin koiran luokse, perusasentoon kaksi käskyä kun ei noussut. Aika lähellä koiraa oleva yleisö ei häirinnyt yhtään, vähän mietin tuota.

Kokonaispisteet siis 251 eli kakkostulos. Liikkeet tehtiin yhteen putkeen, liikejärjestys ehkä about näin: metallinouto, kaukkarit, ruutu, luoksetulo, idari, tunnari, seuraaminen, ohjattu nouto. Tuomarina Harri Laisi.