Maanantaina hakutreenit. Tuuleton +20 ja jotain ilma, kuuma kallionlaki.
Mustille etukulmat ja oikealla pariin kertaan siirtyvä maalimies, yhteensä siis neljä löytöä. Lisäksi kunnon keko tyhjiä. Hyvin kulki poika vaikka lopussa alkoi väsyttää. Takakulman maalimies ei ollutkaan takakulmassa ja siitä mentiin ohi. Koiruus yritti kääntyä taapäin useaan kertaan mutta kutsuin takaisin ja pommitin takakulmaa. Lopulta se ilmoitti että juokse ämmä itse. Paikallistettiin sitten maalimies muilla keinoin ja laitettiin koira asianmukaiselta kohdalta ääniavulla perille. Ilmaisu edelleen oikein hyvä vaikka puhku alkoi muuten olla poissa.

Frescolle "nuts-treeni" eli ensin oikeassa etukulmassa normimaalimies, haukutus loppuun saakka. Sitten vasemmalla kolme maalimiestä samassa piilossa, haukku jonka jälkeen palkka kaikilta. Oli kivaa !

Tiistaina sama, hakua, Ardiente-porukalla tällä kertaa. Lämpöä enää +20, tuulta ei vieläkään juurikaan. Ja hirvikärpäsiä parin kylän asukkaiden verran.
Mustille treeniä kaksi kierrosta. Ensin helppo palauttelu eilisestä, neljä suoraa löytöä. Eivät olleet edes kovin kaukana. Haukkua about siihen asti että tulin piiloille.
Toisella kierroksella haltuunottoja maalimiehellä, maalimiehet ihan keskilinjan tuntumassa. Äääh. Eihän se sieltä mihinkään normikäskyillä lähde kun ilmaisee. Lisää noita.

Satutti Mustipolo vielä häntänsäkin kun innoissaan selälleen heittäytyessään kai rysäytti jotenkin sen päälle. Ulahti, vinkui ja piti häntää alhaalla roikkuvana pitkään. Onneksi toisella kierroksella näytti olevan jo ihan ok.

Haun jälkeen tien toiselle puolelle jossa Frescolle 3,5 tuntia muhinut kuuden kepin jälki. Jana ei ollut nätti ja jäljelläkin meinattiin hukkua pienesti pari kertaa mutta kaikki kepit nousivat joten tyytyväinenhän tuohonkin pitää olla. Vaan tiukka liinatuki pitää muistaa !

Omaan keskilinjatyöskentelyyn pitäisi nyt ihan oikeasti alkaa kiinnittämään huomiota. Se on epätarkkaa ja pidän ihan liikaa ääntä enkä aina ollenkaan järkevästi. Nyt ryhtiliike tuohon! Ihan oikeasti. Ja Musti vaikka nenänamilla lähetyspaikalle ettei siitä tarvitse aina vääntää. Etenkin kun koira johtaa noissa väännöissä ihan 6-0.

Pennikin oli vaihteen vuoksi mukana, pääsi humputtelemaan ja tallaamaan aluetta. Sen haava on parantunut superhyvin, tosin haavan vieressä on nyt viikon verran ollut aika iso turvotus. Sulavien tikkejen vaikutusta ehkä kuulema?

Keskiviikkona kotipäivä. Vähän tottista ja lisäksi käväistiin raunioradalla, lähinnä näyttämässä Pennin pattia Lauralle ja bonuksena katsomaan muutamankin aussien etsintäsuoritus. Hienoja koiria !
Ja niin, patti on jonkinlainen nestekertymä, ehkä nestettä lihaskalvojen välissä. Ei mitään mistä tarvitsisi huolestua mutta se ei välttämättä myöskään poistu mihinkään. No, tuo ei haittaa kun ei se koiraa toistaiseksi vaivaa niin mitenkään.

Torstaina agia hallilla, Anne Saviojan treeni. Mielenkiintoisia ja vähän yllättäviäkin vientivaihtoehtoja löytyi taas muutamaan kohtaan. Ihan hyvä treeni, vauhtia riitti kun tehtiin vähän lyhyempi pätkä kun edellisillä viikoilla.
Agin jälkeen vielä Maunulaan tokottamaan piirimestaruusjoukkueiden kera. Otettiin luoksepäästävyys (nousee haistelemaan iiiiihania narttuhajuja ihmisten housuista :D), paikkamakuu (kiva, screenasi kyllä vieruskaverit ja jostain syystä yhdessä vaiheessa kuikusi kovasti oikealle muttei nuuskinut maata yhtään tai lonkkaillut) ja jokunen aloliike plus ruutuun meno ilman loppuhärpäkkeitä. Viimeisin tehtiin niin että Anna laittoi palkan ruutuun Mustin näkemättä eikä oltu käyty ruudussa tuota ennen. Hyvin ja lujaa meni. :)
Häiriötä riitti vieraiden koirien muodossa mutta homma pelasi hyvin. Lisää noita !

Kuvassa ihana koru jonka teetin Katrin ottamasta Frescon kuvasta täällä.

1281253466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina pitkästä aikaa kissanäyttelyyn, vuorossa RUROKin näyttely Myyrmäkihallissa. Tuo on kyllä ihan ässä näyttelypaikka, paljon tilaa joka suuntaan. Ainoa miinus olivat paneelipaikalle älyttömän huonosti kuuluneet kuulutukset.

Meiltä mukaan lähti pallipuoli-Tessu ja lapsenvahdiksi Mytty. Mytynkin olisi voinut ilmoittaa ihan näytille kun olisi tiennyt kuinka hyväksi iho parani mutta menihän tuo noinkin.
Molemmat pojat käyttäytyivät oikein hienosti, varsinkin Tessun reippaus ensimmäisessä näyttelyssään oli oikein positiivista. Tessulle kiva arvostelu ja tulos Ex 1.

Muita tassulähteeläisiä oli paikalla kolme ja kaikki pärjäsivät hienosti. Sininen Mörkö (T Ähäkutti) oli tapansa mukaan ;) TP ja VP ja valmistui lisäksi championiksi. Myös suklaa Anselmi (T Anselmi Apila) sai kolmannen sertinsä ja valmistui championiksi, onnea tittelistä pojat ! Kolmantena paikalla oli sinikilpikonna Nella (T Citronella) joka oli myös ensimmäisessä näyttelyssään. Se voitti pentuluokassa kilpailijansa ja oli suvereenisti myös TP hienoin arvosteluin. :)

Kiitos kaikille kasvateille paikalletulosta ja hauskasta päivästä !

Kuvassa Nella tutustuu vähän isompaan perheenjäseneen:
1281255326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina Hyvinkäälle ja Frescon kanssa jälkikokeeseen.
Heti aamusta mentiin maastoon koko porukka. Meille arvonnassa jälki nro 6. Odoteltiin reilu tunti jonka jälkeen tuomari tuli lähettämään meidän janalle. Janatyöskentely oli varsin Frescoa ja enemmänkin. Se kävi liinan mitan janan sivulla, teki molemmat tarpeensa (voi elämä, moista ei ole sentään aiemmin tehnyt) ja otti takajäljen jota jäljesti varsin varman näköisenä. Käännöksen jälkeen homma lähti sujumaan, mitä nyt eka keppi jäi jonnekin. Maasto ei ollut liinan jälkimmäiselle päälle erityisen helppo, siellä oli tiheääkin tiheämpää kuusikkoa ja pari ojan ylitystä. Lopputulemana kuitenkin viisi keppiä (mukaanlukien kutonen) sallitun ajan puitteissa. :)
Pisteitä janalta muistaakseni 32 eli jäljeltä yhteensä 142.

Pienen odotuksen jälkeen esineille. Lähetin vajaa 10 m vasemmasta etukulmasta. Fresco lähti varmasti, bongasi esineen ja toi. Pisteitä 30.

Lopuksi tottis mukavalla pikkukentällä. Tuomarina edelleen Maikku Mönkkönen kuten molemmissa aiemmissakin osioissa. Fresco teki hienosti mitä osaa, ei liikevirheitä eikä kaksoiskäskyjä tms. Vauhtia olisi jossain liikkeissä voinut olla hippusen enemmän mutta tuomari tykkäsi, pisteitä 97. :D

Tuloksena mukavasta päivästä siis 269 pistettä ja JK1 kakkostuloksella. Hienoa Rekku !