Mennään vielä ainakin tämä viikko viikkomerkinnällä ja odotellaan yleistä mielipidettä jos vaikka sinne mielipiteitä tulisi. Silmänisku

Maanantaina ensin alkuillasta Sirkuskentälle tokottamaan. Paikalla aussieporukkaa pilvin pimein.
Frescolle
- paikallaanolot istuen ja maaten sekä evl-maisia maahanmenoja ja ylösnousuja. Ei ongelmaa. Vaihtoi lonkka-asentoon pidemmässä makuussa.
- seuraamista, kohtuu ok
- kaukoja, tuli pitkästä aikaa oikein kunnolla eteenpäin ma-se-ma. Mistähän tuokin nyt tupsahti ? Olisi pitänyt tehdä jotain vauhdikkaampaa alle niin olisi saanut ainakin vähän höyryjä purettua.

Mustille perusjuttuja, kontaktia häiriössä yms. Hyvin meni. Luoksetulon loppuasento toimii kotona muttei näköjään vielä ulkona, lisää treeniä siihen niin saadaan vähän lisää variaatiota pikkupojan treeneihin.

Sirkuskentältä muutaman kilsan päähän Agitokolaan Mustin agitreeneihin. Tehtiin pienenpientä rataharjoitusta, hyppy, hyppy, putkien suiden ohi kuljetus, putkeen putkeen ja pussiin.
Aluksi mentiin vaan ekaan putkeen saakka. Jo siinäkin tuli ongelmia, putken suun ohi kuljetustahan ei näköjään osata ollenkaan eikä olla kyllä opetettukaan. Tuohan sujahteli koko ajan selän takaa ekaan tai tokaan putkeen. :D Mutta ohjaaja kun oli skarpimpana niin saatiin tuokin toimimaan.
Sitten pussia yksittäisenä. Erja piti ensin kangasta ylhäällä ja laski sitä pikkuhiljaa, sitten tehtiinkin jo ihan "valmista" pussia ja pussia radan osana. Ei vierastanut Mustikki tuotakaan yhtään.
Itsenäisenä treeninä tehtiin hyppyjä, takaakiertoa, puomia (hieno alastulokontakti joka kerran !) ja maxikokoista pöytää.

Tiistaina onnea Mustille jolla mittarissa täydet 10 kk ! Sen kummempaa kuukausikatsausta en enää tee kun mennään kaikin puolin aika samoissa kuin viimeksikin. Korkeutta on silmämääräisesti Frescon verran. Painoeroa on useampi kilo Frescon hyväksi, pitääkin pistää taas Musti-poika puntariin.

Kokeilin Mustille viikonloppuna Frescon takkia ja yllättäen se olikin vähän liian lyhyt. Kummallista kun minusta Musti on vähän lyhyempi kuin Fresco mutta ilmeisesti ei olekaan jos kerran tarvitsee kokoa isomman takin.

Tältä se nyt näyttää. Korvat eivät ole oikeasti ihan noin lennokkaat, kuva on otettu tuulisella säällä vasten tuulta. Ja seisomisasentokin on ihme könötys. Yritetään uudestaan paremmalla valolla ja säällä.

Aloitettiin uuden ruoan kokeilu viikonloppuna, saavat nyt Acanan seassa Jahti&Vahdin Energiaruokaa. Katsotaan muutama säkki miten tuo lähtee toimimaan, jäädäänkö siihen vai vieläkö vaihdetaan.

Tiistaina tottista hakuporukalla Tuusulassa. Pari stinttiä molemmille, ihan ok. Oma fiilis ei jostain syystä ollut paras mahdollinen mutta onneksi sitä ei tullut näytettyä koirille.

Frescolle
- seuraamista, idari niin että palkat heti jäävistä. Asennot nätisti oikein vaikkei noita ole seisomista lukuunottamatta taas hetkeen tehty.
- ruutua, ei moittimista. Lelu ruudussa. Erikseen ruudusta sivulle, ekalla tuli väljästi ja huonosti, toisella ok.
- ohjattua. Ihan kökkö. Meinasi lähteä ekalla kerralla merkin sijaan oikealle kapulalle ja tuohan taas sekoitti lahjakkaasti koko pakan. Merkille meno ihan älyttömän nihkeää.
- merkkiä. Merkki siis toimii ruudun kylkiäisenä aivan erinomaisen hyvin. Ohjatussa on selkeästi hitaampi ja unohtuu välillä kokonaan. Jos palkkaan merkiltä heittämällä jotain, alkaa kohta jäädä merkin eteen ja kauemmas siitä. Jos palkka on merkin takana, menee banaanina ja hitaammin. Pitää taas yrittää kehittää tuohon jotain muuta.
Ja ai niin, ohjatun kapuloita vietäessä koirasta kuuluva piipitys saatava pois. Enkä tykkää sen kyttäysasennostakaan, saisi istua ryhdikkäämmin ja rennommin sivulla.
- kaukoja. Välillä ok, välillä tuli seisomisessa askeleen eteen. Maahanmenossa konflikti käsimerkissä, ei tajua nykyistä kun olen ilmeisesti näyttänyt vähän sekaisin paria eri merkkiä.
Ja jos aloitan istumisella, nousee taas yleensä seisomaan eli seisomisella aloitusta tehty liikaa. Vieläköhän tuohon pitäisi harkita käsimerkin vaihtoa ? Kyllä sen pitäisi nuokin erottaa mutta näköjään ei.
- seisomista, heittelin frisbeetä lähellä. Vähän varovainen tuossa saa vielä olla liikkeissään, muuten tahtoo koirakin liikahtaa. Enimmäkseen hyvin kuitenkin.

Mustille ihan tavan perusasioita.
- Perusasennot ja kolmen askeleen seuraamiset sekä vasemmalle käännökset suht ok.
- Luoksetulon loppuasentoja, enimmäkseen toimii kun kädet edessä.
- Paikallaanolot Novan kanssa, kerran olin huolimaton ja otin liian pitkän jolloin nousi ja tuli luokse. Huono minä.
- Noutokapulan pitoa, pitää vielä ulkona aika huolimattomasti ja huonosti, tiputtelee. Tuota alettava tehdä enemmän.

Viikolla sisätottiksia. Ei isompaa ongelmaa siinä eikä tässä, vähän laiskasti on tehty.

Torstaina käytiin ostamassa Mustille takki:

Ei tuo siihen supertyytyväinen ole mutta vähänpä tuota tulee käytettyä, hakutreenejen odottelussa lähinnä kylmemmillä ilmoilla. Pitää toivoa ettei Musti tee selvää koko rievusta heti ekalla treenikerralla. *koputtaa puuta*

Melkoinen hinnannousu Hurtan uudella mallistolla. Nuo vanhat pyörivät 35 euron tuntumassa, tuo saatiin 25 eurolla kun oli alessa. Uudet mallit sitten maksavatkin lähes 55 euroa. Toivottavasti on parannuksia tullut samassa suhteessa kuin hintaakin.

Viikonloppuna kissivauvat pääsivät ekaa kertaa tutustumaan koiriin. Mustikaan ei ole ennen mitään noin pientä elävää nähnyt. Hyvin meni tutustuminen, noin pienet kissat eivät vielä tunne tarvetta pihistä koirille ja koirat Musti mukaanlukien osaavat olla sopivan varovaisia vaikka pienet kovasti kiinnostavatkin.

 

Lauantaina Oittaalle hakutreeneihin Ardiente-porukalla.
Pakkasta kympin verran, lunta ei nimeksikään kuten ei myöskään tuulta.
Frescolle neljä maalimiestä suorina pistoina, kaikki pressun/huovan alla. Eka oikealla kallion takana. Ok pisto ja ilmaisu.
Toisella pistolla kääntyi työskentelemään taapäin sen verran että haju jäi saamatta, lähetin uudestaan. Nyt ei ongelmia.
Kolmosen piti olla läpihuutojuttu mutta näin sen näkee että sellaista ei olekaan. Maalimies oli piilossa n. viiden metrin päässä muovisesta jousiampujien maalista. Frescon mielestä tämä luonnollisen kokoinen ja näköinen villisika oli tosi Pelottava ! Harvinaista, tällaiseen ei ollakaan vielä törmätty. Lähetin pariin kertaan uudestaa, koira tiesi missä maalimies oli mutta etsi muualta alueelta eikä vahingossakaan mennyt lähelle Hirviötä. Loppujen lopuksi lähetin n. 10 metrin päästä, meni ja ilmaisi. Ilmaisu kyllä vähän pöhinänsekaista.
Otettiin loppuun vielä yksi pisto, ei ongelmaa.

Mustille neljä maalimiestä, pressut ja huovat mukana taas. Suoria pistoja, maalimiehet jossain 30 metrissä ? Eka pisto ok. Tarkentaminen vielä kestää vähän mutta kun saa hajun, tarkentaa kunnes löytää. Maalimiehellä meni nätisti maahan ja parin sekunnin miettimistauon jälkeen ilmaisi ok. Ilmaisut 10-15 haukkua.
Toisella meni ohi maalimiehestä saamatta hajua ja etsi tosi laajalta alueelta edestäpäin. Tuli lopulta takaisin ja matkalla osui maalimiehellekin, hyvä.
Samoin viimeiselle tuolla puolella lähetin kaksi kertaa. Ekalla kerralla teki minipiston ja lähti etenemään alueella, tuli nätisti luokse kun huusin. Edettiin pari askelta jolloin sai hajun ja nätisti maalimiehelle.

Musti muuten otti ekaa kertaa kesken hakutreenin namia minultakin eli nyt pitää alkaa tekemään piilolta kuljetukset paremmin hallinnassa.

Treenin jälkeen käytiin poikien kanssa pyörähtämässä alueella ja tarkastamassa villisika ja pari kaveriaan. Eivät pelottaneet Frescoakaan enää.

Pojilla oli takit treenin ajan päällä ja vastoin ennakko-odotuksia Musti ei syönytkään omaansa. Ei voi kyllä sanoa että se olisi siinä erityisesti viihtynytkään.

Sunnuntaiaamuna Ojankoon tokottamaan Susan ja Niinan kanssa. Hyvä treeni, keli oli tuulesta huolimatta ihan ok ja porukkaa liikenteessä tuohon nähden älyttömän vähän, päästiin tekemään ihan rauhassa omalla kenttäosiolla ja välillä kahdellakin.

Frescolle perussälää.
- kaukoissa tahtoi taas seisoa jos aloitettiin istumisella. Tankattiin noita vähän, parani.
- ruutu ok. Susa rakensi sen ja vei palkan (namirasia tällä kertaa) eli itse en ollut käynyt tuolla päässä kenttää ollenkaan. Ei vaikutusta.
- ohjattu ok. Kiitti Niina avusta.Hymy
- pari suoraa luoksetuloa, kohtuukiva vauhti vaihteen vuoksi.
- paikallaanolot Bonon ja Nemon kanssa ok. Tehtiin evl-tyyliset jättämiset ja nousemiset pariin kertaan.

Piippiin pitää puuttua, olen ilmeisesti katsonut sitä vähän läpi sormien ja nyt se alkaa ärsyttää oikein tosissaan.

Mustin kanssa alkuun luoksetuloja. Lyhyellä matkalla, lähinnä keskityttiin loppuasentoon. Muutaman kerran vähän vinoja, suurin osa ok. Kiva, tuota on tehty ulkona ja seurassa vielä kohtuuvähän.
Kolmen neljän askeleen seuraamisia. Kestää tuon ennen kuin alkaa väljetä.
Pieniä paikkamakuita Novan ja Jymyn kanssa sekä uutena Novaa luoksekutsuttaessa. Jääminen varsinkin ryhmässä selvästi vaikeinta, pitää muistaa auttaa tuossa vielä kunnolla.

Mustin kanssa tehtiin myös alkuun ja loppuun muutama puomin kontakti ja agipätkä aidoilla ja putkilla.

Penni oli lauantaina mutsilla hoidossa ja ainoana rapsuteltavana ja sunnuntaina isännän kanssa mm. enduroa katsomassa. Vaikutti kovin tyytyväiseltä.