Helatorstaina oli Mustin hakukoeuran starttaus. Joka meinasi jäädä auton myötä starttaamatta ihan jo kotipihalla. No, onneksi siellä riittää autoja, lainasin isännän fordin ja päästiin kunnialla koepaikalle ja vieläpä ihan ajoissa.

Aamu alkoi maastolla. Kokeessa oli viisi voittajan koiraa ja kaksi alokasluokkalaista. Tuomareina Kimmo Simula (esineet ja tottis) ja Marja Hurme (henkilöhaku).

Ensin esineet. Lähetin Mustin vasemmasta laidasta. Tekin nätin (haku?)piston ja rauhoittui sitten etsimään. Esine nousi alueen keskivaiheilta nopeasti ja palautui kivasti käteen. Ihan vähän mälväsi. Esine oli pieni (kuolasta läpimärkä) hanska. Esineistä siis 30 p.

Sitten odotuksen jälkeen hakuradalle. Rata oli jo Frescon ajoilta tuttu rata mäen päällä sähkölinjan alla. Jouduttiin odottamaan vielä mäessä aika pitkään kun tuomari sorttasi maalimiehiä paikalleen tai jotain. Musti odotti rauhassa maaten.

Ensimmäinen lähetys oikealle. ... ja koira hävisi totaalisesti. Oli poissa usemman minuutin jonka aikana ehdin huudella jo aika pontevastikin, ilman minkäänlaista tehoa. Vihdoin alkoi ilmaisun oikeassa etukulmassa. Oli käynyt jossain piiiitkällä ja palatessaan löytänyt maalimiehen. Ilmaisu oli ilmeisesti alkanut pienellä viiveellä.

Seuraava lähetys vasemmalle etukulmasta edelleen. Nätti suora pisto. Lähdin itse etenemään kunnes kuulin nippa nappa tosi vaimean haukun. Lähdin piilolle ja matkalla tuomari sanoi muutaman kerran ettei kuule haukkua ja pitäisi pysähtyä. Minä kuulin jo siinä vaiheessa enkä pysähtynyt. Maalimies oli ihan kulmassa kallion alla josta johtuen haukku kuului keskilinjalle tosi huonosti. Koira oli ilmaissut koko ajan, sanoi maalimies.

Sitten saatiin oikealle jopa yksi tyhjä pisto jolta koira tuli huutamalla poiskin (kun oli jo etsinyt sen alueen ekalla pistolla, heh).

Seuraava pisto vasemmalle, tässä vaiheessa oltiin jo about viidessäkympissä. ja taas alkoi ilmaisu vähän edempänä, hip hei!

Ilmaisuista pisteet 8, 10, 10. Henkilöetsintä 162, loput pojot menivät siitä kun ei hurtta ollut ihan kuulolla. Maasto siis 192.

Tottis oli agikisoista tutulla koulun kentällä. Parina meillä nollakoira Kane, kaksi voittajaluokkalaista kun olivat jo tottiksensa tehneet ja loput kilpailijat keskeyttäneet. Ilmahan oli melkoisen lämmin, ukkoja nousi ja ilmaistiin huonosti ja aika loppui parilla kesken.

En viritellyt koiraa kunnolla ja se tuntui aavistuksen löysältä jo kentälle mennessä. Ilmoittautuminen ok, ei vilkaissutkaan paria.
Seuraaminen ekalla suoralla hyvää. Sitten löystyi, jäi välillä aavistuksen jälkeen, käännökset väljiä. Ei kummoista.
Liikkeestä istuminen ok.
Liikkeestä maahan ok, luoksetulo aavistuksen hidas.
Tasamaanoudossa heilutteli pulikkaa vähän.
Hyppynoudossa kolautti estettä molempiin suuntiin.
Aanoudossa ei huomauttamista.
Eteenmeno tosi vino, lähti isoja punaisia paikallaanolotötsiä kohden. Maahan vasta toisella käskyllä.
Paikallaanolo kiva, oli skarppina.

Tottis 86, yhteensä siis 278 ja HK1. :)

--

Perjantaina kissivauvojen toinen rokotus jonka jälkeen pennut ja Lilli-äippä jäivät meille. Lauantaina vein Lillin kotiinsa, samoin sininen poika Kalle lähti takaisin Ilonan hoiviin. Sunnuntaina lähti lila Fiona Raumalle.

Meille jäi sininen tyttö Fenna joka vielä vähän hakee nimeänsä. Suuri yleisö on jo kertonut että se ei voi olla Turri. No, aika näyttää. Hauska typy tuo on, ponteva ja rohkea.