Maanantaina piiiitkästä aikaa hakutreenit. Oltiin tuusulassa. Lämmintä lähemmäs +25. Rata ehkä 150 m, pojille ukot etu- ja takakulmissa. Ei mitään kamalan mainittavaa, ilmaisut hyvät mutta pistojen suoruudessa säätämistä. Tai suoraanhan ne menivät mutteivät ihan sinne suuntaan aina mihin piti. No, ihan ok treeni kuitenkin.
Ennen hakua Frescolle pitkästä aikaa pari pudotettua. Ekalla oli vähän pihalla, toisella meni jo lujaa. Joku ihmeen lähtöulvahdus vaan tullut kuvioihin.
Fresco on muutenkin alkanut ulvoa huomattavasti enemmän kuin ennen. Ennen se ulvoi vaan Mustin lähtiessä tekemään hakua mutta nyt ulvotaan myös narttujen perään, agilityhallilla ja jopa omalla portilla kun siinä kävi vieras paku kääntymässä (jossa oli ihan varmaan juoksunarttu piilossa, sanoo F.)

Tiistaina tottistamaan. Musti ei alussa ihan vireessä, ajattelin ottaa noudon ja heitettyäni kapulan se kaarsi viistoon haistelemaan edellisen viikonlopun hevostraileriparkin jälkiä. Ei kun koiruus autoon vinhaa vauhtia ja isipappa treeniin. Fresco ihan ok. Jääviä saa hinkata, ollaan tehty viime aikoina niin vähän että noiden varmuus vähän hukassa.
Mustin toinen treenipätkä hyvä, tosin treenasin ihan liian kauan. Tuon kanssa voisi kokeilla lyhyempiä korkeavireisempiä pätkiä jonkun aikaa.

Keskiviikkona tallasin ensin jäljet pojille ja jatkoin sitten ojankoon. Pk-tottista molemmille. Mustikin kokeili taas esteitä ilman pahoja vaikeuksia. Aan kiertää helposti taaksepäin (heitänkö kapulan liian lähelle?) ja pystyä ripsauttaa kynsillään. Mustin eteenmeno oli ihan sairaan hieno, vain käsky ja valmisteleva osuus puuttuivat. :D

Tottiksen jälkeen jäljelle. Ensin Fresco. Sen jälki n. 1,5 h vanha, kuusi keppiä. Jana meni kohtuuplörinäksi kuten yleensäkin. Itse jäljen ajoi ihan sairaan hienosti, meni kuin juna. Kulmatkin tarkistelematta oikeaan suuntaan. Kepeistä yksi melkein tulitikun kokoinen jäi silti johonkin mutta olen kyllä sikatyytyväinen. Tuon kanssa on muistettava lyhyt tiukka liina, ei vapauksia mihinkään suuntaan. Ja joo, en ohjannut koiraa liinasta jäljellä. Minä en merkkaa jälkiä eli en itsekään muista tarkkaan mistä on kuljettu.
Mustille pari tuntia vanha seitsemän kepin ehkä vajaan kilsan jälki. Pois alta risut ja männynkävyt, mentiin taas lujaa ! Välillä pientä tarkistelua ja kallion päällä meinasi tulla pieni hukka. Kuitenkin kaikki kepit nousivat eli hyvin meni. Viimeinen keppi varvikossa oli vaikea, Musti oli jo aika väsy ja tarkensi ja tarkensi. Polvet vaan notkuivat mutta maahan läjähti vasta sitten kun nenä koski keppiin. :) Hieno poika.

Torstaina Anne Saviojan vetämät agitreenit. Ensin teknikkapätkä jossa taas huomattiin meidän osaamisen puutteet. Poispäinkäännöksiä ei osata edelleenkään ja kuljetukset ahtaista väleistä esteiden ohi tuottavat päänvaivaa kun koira kulkee mieluummin kauempana minusta. Tajuaa kai että tumpelo mamma horjahtaa iholle hetkenä minä hyvänsä.
Toinen vauhtipätkä oli kiva, Musti meni sen lelun saattelemana melkein apinan raivolla. :) kiva tietää että ainakin suorilla radoilla vauhtia tosiaan löytyy.

1281253492_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina nautiskeltiin kotona, mitä nyt kävin lenkittämässä kaverin hyvätapaisen kultsun, olipa mukava remmilenkki.:) lieköhän sitä itselläkin joskus joku osaisi kulkea narussa ? :D
Ja tein Frescolle nopean janatreenin illalla. Jälki vanheni vajaan tunnin, tehtiin kolme jäljennostoa joista yhdessä jälki lähti vasemmalle ja kahdessa oikealle. Janaeteneminen oli vähän siinä ja tässä, ekalla sujui, seuraavilla sitten kiharampaa. Positiivista oli että jokaisella yrityksellä koira lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Takajälkiäkin kun on tultu haisteltua tässä viime aikoina.

Sunnuntaina seurailtiin ATDn tokokisoja helteisellä ampiaisia vilisevällä Sirkuskentällä. Pojat vouhkasivat välillä kentän laidalla ja odottelivat välillä autossa. Musti teki pikkuruisen tokotreenin.
Kotimatkalla tallasin kapean esinekaistaleen n. 15 x 50 m jossa kummallekin yksi pieni esine takarajalla. Esineen nosto kesti molemmilla hetken, Mustilla oli myös vaikeuksia pysyä kapealla alueella. Mälväsi vähän viimeisillä metreillä luovutuksessa.