Turha kai noita otsikoita on edes enää Mustittaa, sehän meillä on tätä nykyä ainoa kisaava. Mutta menköön ainakin tämän kerran.

Edustettiin ATD:n piirinmestisjoukkueessa. Muuten ei oltaisi enää avoiltu ollenkaan mutta kun joukkue tarvitsi alempien koiria niin mentiin kokeilemaan miten äänenkäyttö tänä vuonna sujuu.

Luokassa oli 19 koiraa, me suoritettiin viimeisenä.
Tuomarina Vesa Rantaharju.

Paikallaanmakuu 10 - nousi vähän vajaasti. Muuten hyvä, ei ollut ilmeisesti pyöritellyt lonkilleenkaan? Ylimääräistä jännitystä aiheuttivat "pikkupojat" Reima ja Nalle jotka päättivät alkaa mittelemään henkisiä voimiaan paikallaanolon viime sekunneilla. Onneksi tilanne laukesi kun ohjaajat komennettiin piilosta kehään.

Seuraaminen 9 - nättiä minusta. Oli jopa kivalla paikalla eikä erityisen edessä. Jätin ainakin pysähdyksen jälkeisen käskyn antamatta vingahduksen pelossa kun koira oli muutenkin niin kivasti kartalla. Tuomari tykkäsi että vähän liian tiivistä. Minusta ok, ei tuo kuitenkaan paina eikä häiritse ikinä yhtään.

Liikkeestä maahan 10

Luoksetulo 9 - vähän valui pysähdyksessä mutta ylivoimaisesti parasta mitä Musti on ikinä kisoissa tehnyt.

Liikkeestä seiso 10 - liikautti toista takatassua, sanoi Hanna.

Nouto 10

Kaukot 10 - nousut vähän vajaat mutta pitkähkö välimatka ja tosi pitkä tauotus asennonvaihdoissa ei häirinnyt.

Hyppy 7 - vingahti lähdössä ja hipaisi korkeahkoa estettä takaisin hypätessään.

Kokonaisvaikutus 10 - kuulema kiva katsella hyvin hallinnassa olevaa koiraa jota ei tarvitse riekuttaa liikkeiden välissä. Joo, ei edes voi riekuttaa. Eikä kyllä tarvitsekaan.

Sijoitus 1/19, KP ja TK2. Ei voi olla kuin tyytyväinen, tuo oli meidän eka avokisa missä arvon sessu teki liikkeet ihan omalla tasollaan.

Pieni piipahdus kuului parin liikkeen alussa. Hiljaisena ja yksittäsinä. Huh helpotusta, näköjään tuo on mahdollista saada tekemään tokohommiakin hiljaa. Itse pitää vaan olla tiukkana (treeneissä) ja rentona (kisoissa).


kuva: Janina Wallgren