Maanantaina tavan tapaan hakuun. Uutena mukana myös ryhmään ja lajiin tutustumassa Paula, tervetuloa !

Paikkana Technopolis, keskilinja poikittain normaaliin nähden. Frescolle valmiina kolme maalimiestä. Ensin lähetys vas. etukulmaan jossa maalimies. Koira meni sen verran tuulen väärältä puolelta ohi ettei haistanut. Toisella lähetyksellä vähän pyörien maalimiehelle.
Oikeaan etukulmaan olin ajatellut tulevan tyhjän mutta maalimies olikin sen verran lähellä että koiruus paukkasi sinne. Ihan nätti pisto, kääntyi oikeaan suuntaan eikä tehnyt piikkiä.
Seuraavaksi tyhjät molempiin suuntiin. Oikealta otin takaisin, lähti vinoon eikä uponnut tarpeeksi. Korjasi takaviistoon ja teki vähän piikkimäisen piston. Mahtaa koiraparka olla välillä ihan ulalla että mitä siltä oikein halutaan.
Vasemmalla kallion päällä viimeinen maalimies. Kaikilla pitkä haukku siihen asti että tulin paikalle. Ok haukut, viimeisellä pätkäisi vähän loppuvaiheessa.

Koipivaiva-Mustille pelkkää ilmaisua. Otettiin umpparilla kun sellainen oli mukana. Viisi ilmaisua, järjestyksessä 30, 40, 25, 15, 5 haukkua. Musti aloitti nätisti mutta seilasi vähän haukkuessaan, jollain ilmaisulla kiersi piilon jolloin oli hiljaa. Yritti myös tunkea piiloon sisälle. Kesti jo paremmin että tulen vierelle pyörimään, samoin hiljaiset kehut menevät pätkimättä. Tuota pitää tehdä enemmän, kehua voisi ehkä ihan reippaastikin.

Pennikin pääsi tekemään ilmaisun kun näytettiin rullakoiran mallia. Näppärästi nousi aavistuksen avulla kiintorulla suuhun vaikkei tuota ole tehty ties kuinka moneen vuoteen.

Tenkasesta tuli toista kertaa isä. :) Ylpeän isän söpöstä jälkikasvua voi ihailla Feronian kissalan sivuilla. Pentusia tuli neljä, syntymäpäivä 8.6. on hauskasti emon ensimmäisenkin pentueen syntymäpäivä viime vuodelta.

Iltatreeninä Frescolle tunnari (reipas ja itsevarma, tehtiin ruohikolla pitkästä aikaa), kaukot (liikkui pitkästä aikaa oikeasti eteenpäin. Olikin tosi järkevää tehdä tuo niin että se tiesi että ruokakuppi on jossain siellä minne nenä näyttää.) ja ruutu (ei nähnyt rakentamista, hiekalla, valkoiset merkit, meni miljoonaa ja suoraan sisään, iltaruoka tavalliseen tapaan ruudussa).

Tiistaina tottistamaan keralla osan hakuporukkaa.

Molemmille pojille kaksi stinttiä. Mustille perusjuttuja eli samaa mitä mm. viikonloppuna. Eka stintti hyvä, toisella oli vähän tarkkaamaton. Nyt tuntuu että alkaisin mieluusti palkata joistain jutuista lelulla muttei uskalla jalan takia. No, joskus myöhemmin sitten. Toivottavasti.

Frescolle ekalla idari merkeillä, palkkaa vähän siitä sun tästä. Seuraamista. Maahanmenoja liikkeestä, vitsi että olivatkin yllättäen hitaita. Pari kertaa hipaisin sormella selkään, jo sillä normaalivauhti palasi. Nopea vauhtiluoksetulo, kaukkarit. Molemmissa noissa ongelmana oma-aloitteinen istumaannousu kun loittonin. Menin takaisin ja otin uudestaan alusta, pysyi. Kävi muutenkin aika korkealla, kerran kopautti minua hampaalla päähän kun pomppi ympärillä. Höpsö ukko. :)
Toisella stintillä pelkkä ruutu, ruoka ruudussa. Ekalla yrityksellä lähti sikalujaa ja jopa käden osoittamaan suuntaan mutta missasi ruudun viidellä metrillä. Ruohoalusta, valkoiset merkit, aika paljon kaikkea rojua maassa eli ei varmaan hahmottanut oikeita merkkejä. Hyvä silti että lähti lujaa ja lähes oikeaan suuntaan. Toinen yritys, merkille eri suunnasta. Nyt hieno kaikkiaan. Myös kohtuunopeat merkit.

Merkille sijoittautumisen uutta opettamista en ole vielä aloittanut. Kokeillaan nyt vielä pari kisaa näin ja vaihdetaan tuo talven aikana jos jätetään toko tauolle loppukesästä. Pelkään että jos nyt vaihdan merkille menon erilaiseksi, ohjattukin pitää tehdä uusiksi koska kapuloille lähdetään silloin eri kulmassa kuin ennen.

Lenkkiä sateisessa Keinukalliossa kera kolmikon. Olivat kohtuuhillitysti jopa.

Keskiviikkona käytiin vain sivistävä remmilenkki ja iltatokottiin Frescon kanssa.
Kaukoja. Ihan ok, maahanmenot saisivat kyllä olla nopeammat. Liekö sitä reppanaa ikinä palkattu noista ?
Ohjattu nouto samassa kohtaa kuin sunnuntaina. Ottaa selvästi painetta merkille menosta tuossa, meni huonosti ja kun hetsasin, yritti jättää merkin välistä. Kapulan tuonti oikea ja ok.
Ruutu vauhdikas, ihan lopussa epäroi vähän että mihin pitää mennä. Oranssit merkit hiekalla, iltaruoka ruudussa.
Ruudun jälkeen vielä pelkkä merkki kapuloiden viennin kera ja siitä vapautus syömään.

1244705809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstain metsälenkillä muut vapaana, Musti lähinnä remmissä. 15 sekunniksi päästin sen vapaaksi mutta meni heti sen luokan kimpoiluksi että otin pennun takaisin naruun. Kai tuota voisi pitää enemmänkin vapaana, lekurihan sanoi että jalan mukaan, mutta en kyllä vielä uskalla. Musti onneksi kulkee nätisti remmissä pidemmät lenkit vaikka muut ovatkin vapaana. Pari kertaa unohti piuhan ja kimmahti vauhdilla johonkin suuntaan.

Illalla lekuriin pentusten rokotukseen. Kaikki kunnossa eikä Aurinkoisen purentakaan Tuijan mielestä näytä ollenkaan pahalta. Voi kuulema tuosta vielä oietakin mutta vaikka ei niin isompia ongelmia ei pitäisi olla luvassa. Hyvä uutinen. :)
Rokotus otti pennuilla aika koville, nukkuivat koko illan ja vielä seuraavan yönkin. Mikä tietysti oli meidän kannalta iloinen asia, nuo kun valvottavat nykyisin ihan urakalla aamuyöstä.
Mukana lekurissa oli myös Grace joka on viime viikot ontunut vasenta takajalkaansa. Otettiin siitä verta maksa-arvoja varten (Gracehan on syönyt epilepsialääkettä varmaan kuutisen vuotta) sekä Lohen tutkimukseen. Maksa-arvoja siis selvitellään kipulääkkeen syöttämisen takia. Kuvissakin käydään myöhemmin jos ei ontuminen mene kipulääkekuurilla ohi.

Punnitsin Frescon kun sekin oli autossa mukana. Paino 22,8 eli vain 300 g enemmän kuin poikansa. Yllättävää, Musti kuitenkin näyttää vielä Frescon rinnalla vähän hippuselta. Fresco voisi kyllä olla paremmassa lihasmassassa tällä hetkellä.

Illalla pihatokotusta. Mustin kanssa seuraamista, jääviä (se & ma), luoksetulo ilman loppuasentoa, vähän noutokapulan pitoa ja pari hyppyä kahdella laudalla.
Frescon kanssa ohjattu nouto (edelleen paineistuu merkistä, pahus. meni kuitenkin, haettiin vasen) ja ruutu (ihan sikalujaa. Tietää entistä paremmin mihin on menossa, nyt asettui jo merkillekin nenä valmiiksi ruutua kohden eli 180 astetta eri suuntaan kuin normaalisti. Tiedä sitten onko tuo hyvä vai huono jatkoa ajatellen mutta nyt ainakin pidän sitä hyvänä, imua ruutuun on ihan eri tavalla kuin jokunen viikko sitten).

Kennelliitto on taas uusinut terveystuloslausuntomaksusysteeminsä (vieläköhän tuohon keksisi pidemmän sanan?). Passeli ajoitus meidän kuvia ajatellen. Nyt vaan odotellaan.

Lauantaina toinen kerta Jessica Ristimäen hakukoulutusta.
Frescolle rata vajaa 200 m, kolme maalimiestä joista kaksi etukulmissa ja yksi takakulmassa. Etukulmat taisivat nousta ihan vaivatta. Tyhjät kohtuullisia, ei aina ihan priimasuoraa tai ihan syvälle uppoavaa mutta kääntyivät pääasiallisesti ihan oikeaan suuntaan eivätkä olleet piikkejä, hyvä hyvä ! Viimeinen maalimies oli hankala, se oli tuulen "väärällä puolella" reilusti yli viidessä kympissä kalliotiputuksen takana niin ettei koira taatusti saanut hajua ennen kuin meni hyvin lähelle. Lähetin lopulta takareunana kulkevaa polkua pitkin, sitä upposi tarpeeksi syvälle.

Toisella kierroksella Frescolle mutama tyhjä ja maalimiehet takakulmissa, ei siis aloitettu ihan radan alusta. Oikeassa takakulmassa koiran piti mennä kallion taa, tuossa tuli useampi lähetys ennen kuin haju sattui nenään. Vasen takakulma sama kuin ekalla kierroksella, nyt meni about toisella lähetyksellä eikä tarvinnut laittaa polkua pitkin.

Ihan ok treeni kaikkiaan. Muistettava jatkossa tutkia koko alue ja kiinnitettävä huomiota pistojen suoruuteen ja syvyyteen.

Mustille pelkkää ilmaisua. Ekalla kierroksella umpparin kera viisi haukkupätkää, pituudet 10-40 tai jotain sinne suuntaan. Toisella kierroksella neljät haukut ilman umpparia. Umpparilla seilaa enemmän mutta ei häiriinny enää paljoa kun itse tulen kiertelemään ympärille. Ilman umpparia makaava maalimies oli uutta, siellä piti vähän tarkistella ja haukku pätki tuon takia. Pari kertaa karkasi ennen lähetystä. Näki maalimiehen piilolle (= kymmenen metrin päähän) menon ja kiihtyy noista aina aika lailla.
Lisää ilmaisuharjoituksia tulevina viikkoina.

1245054632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Häntä tötteröllä tyytyväisenä treenin jälkeen:
1245054647_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245054658_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Frescon kuvat Niina Savela, lisää löytyy täältä.

Sunnuntaina lenkkeiltiin hiekkakuopilla jossa Penni pääsi uimaan. Mustikin joutui vahingossa syvään veteen ja räpiköi vähän aikaa. Sen jälkeen vahingosta viisastuneena vain kahlaili. Tuohan tykkää vedestä mutta uintitekniikka on ilmeisesti vielä niin huono ettei uskalla enempiä uida. Jos tulisi lämmin kesä, Mustin Uimakoulun voisi ottaa ihan projektiksi. Isänsä lie jo menetetty tapaus tuon suhteen.

Viikonlopun iltatreeneinä Frescolle ruutua ja kaukkareita. Kaukkarit ovat aika rikki, niihin täytyy nyt saada vaan itseluottamusta ja intoa vaikka vähän tekniikankin kustannuksella. Ruutu sen sijaan toimii kotipihassa ihan loistavasti. Ruutu on aina enemmän tai vähemmän eri kohdassa ja eri puolella tonttia, lähetys eri suunnista, erilaiset merkit, hiekka- tai nurmialusta, koira ei näe ruudun rakentamista. Ruoka ruudussa läpinäkyvässä matalassa rasiassa, ei näy kauas.
Fresco hakee käskystä ruudun silmillään hyvin ja nousee jo tuosta. Menee merkille reippaasti, nenä yleensä nykyisin ruutua kohti. Ruutuun vauhdilla, saa mennä suoraan syömään. Eli keskikohtaa tai pysähdystä ei ole viime aikoina otettu yhtään eikä ihan heti otetakaan, kokeillaan nyt tällä. Intoa on ainakin saatu ylös ja paljon. Kuten eräs viisas reilu viikko sitten sanoi, jos intoa ja halua on tarpeeksi, se kyllä etsii sen ruudun vaikka mistä. Liekö tuo olisi avain meidän ongelmiin ? Nähtäväksi jää.

Frescon liike oli levon jälkeen aavistuksen jäykkää sunnuntai-iltana, ei kuitenkaan selvästi ontunut. Liekö ranne vähän vaivaa ? Lauantaisessa treenissä tuli kerran korkealta kalliolta alas, joskin kohtuujärkevän näköisesti. Lisäksi su lenkkeiltiin tosi epätasaisessa maastossa, juoksi paljon kivikossa ja pieniä rinteitä ylösalas.