Tassulähteen ensimmäinen brittipentue eli E-pentue täyttää tänään komeat 10 vuotta ! Onnea Konsta, Voitto, Essi,  Patton !
Vuosien varrella on omistajien muuttojen myötä katkennut kontakti osaan näistä, toivottavasti nekin ovat edelleen hengissä ja voivat hyvin.

Milan pennut alkavat olla jo varsinaisia viiriäisiä. Varsinkin Herra Ymmyrkäinen on varsinainen villikko. Tällä hetkellä ainakin näyttäisi että sen kuulokin on ok. Valkoisissa pennuissa kun välillä syntyy kuuroja vaikka olisi kuinka tarkka ja käyttäisi jalostukseen vain kuulevia. Lisää tietoa kissojen kuuroudesta täällä ja suomeksi täällä.

Meillä on syntynyt kasvatusuran aikana 15 valkoista pentua joista yksi on kuuro. Neo elelee tyytyväisenä perheessään usean muun kissan kaverina. Sisäkissalle kuurous ei tunnu olevan kamalan iso juttu. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä että se olisi millään tavalla tavoiteltavaa, tavoite tietysti on että kaikilla pennuilla on normaalit aistit.

Kissojen ja koirien kuuloa voi tutkia BAER-testillä. Noita tehdään käsittääkseni Suomessa ainakin Felinassa ja kai Yliopistollisessa eläinsairaalassakin. Meillä mm. Herra Ymmyrkäisen isä, valkoinen erivärisilmäinen Igor on BAER-testattu molemminpuolin kuulevaksi.

Kuuron pennunhan erottaa kuulevasta helposti kotikonstein jo ihan pentuaikana. Esim toispuoleinen kuuro onkin sitten huomattavasti hankalampi erotettava.