Uusi vuosi juhlittu tai lähinnä kestetty. Täällä semimaallakin paukku tätä nykyä aikalailla. Onneksi koirista Penni on ainoa joka vähän reagoi raketteihin, tosin tänä vuonna senkin kanssa sujui oikein hyvin. Ekat paukut vähän pistivät läähättämään mutta sitten se rauhoittui jalkoihin tietokonepöydän alle ja veti kyljellään sikeitä.
Heti puolenyön jälkeen käytiin kaikkien kanssa ulkona. Silloin vielä paukkui ihan reilusti mutta ei niin vieressä ettei pihalle olisi uskaltanut mennä. Kaikki kipsuttivat häntä pystyssä pitkin pihaa, ei isompaa hätää siis. :)

--

Lillin kaksi pentusta voivat erityisen hyvin. Painot nousevat ja Lilli on erinomaisen hieno äiti.

Tässä poikapentu:

---

Treenit ovat olleet viime päivät vähän vähemmällä, sisällä ei ole tehty mitään eikä ulkonakaan paljoa kun Musti söi uuden ruutumerkkisarjan yhden merkin. Opinpa olemaan jättämättä noita pitkin pihoja.
Nyt on vanhan sarjan ylisuuret merkit maalattu uudestaan niin että ne taas erottuvat lumesta eli niitä päästään käyttämään.
Torstaina otettiinkin Frescon kanssa pihatreeni. Ruutu lelu ruudussa ok. Ohjatulla pitkästä aikaa konfliktia merkillä, F unohti pysähtyä ja oli menossa suoraan kapulalle. Kielsin turhan kovaa ja siitähän se soppa syntyi, koira ei olisi tahtonut mennä oikein mihinkään. Pienellä hetsaamisella kuitenkin merkille ja palkka siitä. Jatkettiin vielä toinen pätkä ruututreenin jälkeen ja saatiin pari onnistumistakin. Lähti nyt joka kerta heti oikeaan suuntaan. Teen kädellä tällä hetkellä vähän liioitellut merkin, tuntuu katsovan sitä hyvin. - Merkkiä irrallaan pitää edelleen treenata lisää
- Samoin kapulan pitoa loppuasennossa, nyt ote on vähän levoton.
Lopuksi pari tunnaria, se toimi taas vaihteeksi hyvin.

Pah, tuota treeniä jos funtsaa niin saa kyllä unohtaa minkäänlaiset evl-suunnitelmat saatika sitten valioitumiset lähitulevaisuudessa.

Vihollinen näkyvissä ! Hyökkäykseen !

... tuntuu röhköporsu sanovan Mustin mielestä. Ostettiin tuo Mustille lahjaksi joulun jälkeen, se kun yleensä tykkää leluja vingutella. Mutta ei, tuo on Kamala. Musti juoksee sitä karkuun eikä suostu enää vilkaisemaan possuun päinkään.
Oiva keino muuten saada yli-innokas koirakakara jättämään samankorkuinen veljenpoika rauhaan, eikun possu pojalle syliin ja menoksi, eipä tunge pussaaja enää naamalle. Paitsi heti kun possu poistuu kuvasta.

Luulisi että Punasilmä-Penni pelottaisi enemmän

mutta sitä päin Musti hyökkää urheasti hampaat tanassa.

Oikeasti tietysti leikkivät tuossa kuvassa, ei meillä sentään koiratappeluita ole.

Frescon viimepäivien treenit ovat sujunneet kivasti. Tunnari on pakkastauolla (mikä tahansa syy on hyvä syy olla treenaamatta?) mutta ruutua, ohjattua ja kaukoja on tehty pihalla päivittäin. Treenausta on muutettu sen verran että jos homma onnistuu ekalla, se jätetään siihen eikä rumpata enempää. Järkevä treenaisi vähän ja useasti mutta laiska vähän ja harvemmin. ;) Tuntuu että mitä pidempään lomalla on, sitä vähemmmän saa enää aikaiseksi.