Työporukan kanssa päiväksi Vierumäelle virkistymään. Käytiin syömässä ja tunnin issikkamaastossa. Vaellustalli Toreson oli oikein mukava tuttavuus. Kivat puitteet, hyvä palvelu ja ihanat maastot. Bina oli oikein mukava ratsastettava, aika rauhallinen tosin kuten kuulema kaikki hevoset nyt kun valmistautuvat talven tuloon.

Illalla hakutreeneihin. Ennen treeniä ukkosessa ja kaatosateessa pari A-estenoutoa Frescon kanssa. Meni ok, tosin alussa yritti varastaa. Kerran ärähdin kun yritti lähteä ilman käskyä. Ehkä tuosta johtuen jäi seuraavalla kerralla katselemaan kapulaa esteen taakse. Tuota ei ole ikinä ennen tehnytkään. Tuli nätisti kutsulla. Samoin seuraavilla yrityksilä toimi hyvin. Heittoa täytyy edelleen treenata. Osaan heittää omaa kapulaa päästä pitäen, siitä kun puuttuu palanen peukalon kohdalta. Toisesta ehjästä päästä pitäen onnistuu jo hankalammin ja keskeltä pitäen ei ollenkaan. Että voikin olla hankalaa. Ja nuo kuitenkin ovat palveluskoirakokeita, eivät mitään hemmetin heittokisoja.

Sitten metsään. Oltiin samassa paikassa ja samalla maastolla kuin epäonnistuneessa möllikokeessa jokunen viikko sitten. Huomasin heti mistä Frescon silloinen vasemmalle irtoamattomuus johtui. Kohdassa josta kääntyi etenemään alueen suuntaisesti, meni leveä ja paljon käytetty polku. Nytkin polun ylitys tuotti vähän vaikeuksia mutta toisella yrityksellä meni. Maalimies oli n 10 metriä polun jälkeen eli löytyi kivan nopeasti.
Tyhjä toiselle puolelle ja taas polun yli umpparille. Kääntyi vähän alueen suuntaisesti mutta sai hajun juuri kun aloin huutaa eikä siis reagoinut kutsuun.
Taas tyhjä, sen jälkeen edelleen polun yli viimeiselle maalimiehelle joka palkkasi isolla ruoalla kymmenestä haukusta. Kahdella ekalla maalimiehellä haukkui loppuun saakka, ei palkkaa.

Haukun aloitukset aavistuksen hitaampia kuin yleensä. Johtuiko palkkaamattomuudesta ? Aloitti kuitenkin oma-aloitteisesti. Polun ylityksiä harjoiteltava. Tyhjillä meni syvälle kohti sivulinjoja mutta ei edennyt alueella tarpeeksi vaan teki turhan piikkimäiset pistot. Hallinta ok, ei kuitenkaan yhtä hyvää kuin viimeksi.

Gracella kohtuuraju epikohtaus aamulla. :(