Aamupäivällä Purinalle piirin kisoihin kera Frescon. Koiruus tapansa mukaan täynnä ja vähän enemmänkin virtaa. Pysyi nätisti lähdössä, pistin maahan. Kerran joutui komentamaan takaisin kun nosti kyynerpäät maasta. Lennokas lähtö, toinen rima alas ja aan kontakti paukkui. Kamala loikka. Olisi pitänyt pysäyttää homma siihen. Hieno keppejen sisäänmeno ja muutenkin sujuvaa rataa keinulle jossa jäin jälkeen ja koirahan loikkasi, keinu ei tainnut paljoa hievahtaakaan. Homma loppui hetkeksi siihen ja koira hallintaan. Tehtiin vielä loppupätkä eli puomi, aita putkin ja pari aitaa. Noissa ei ongelmaa. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut järkevämpää ottaa keinu uusiksi hallitummin ja lopettaa siihen. Kontakteihin pitää totisesti kiinnittää jatkossa huomioita, koko homma hajoaa tuollaisiin loikkiin.

Startin jälkeen Purinalla kävelemässä Pennin kanssa. Oli oikein koiriksi ja rauhassa. :)

Illalla rauniotreeneihin. Porukkaa paikalla vain neljä, itsenäisyyspäivä taisi verottaa. Frescolle kolme maalimiestä. Kova tuuli alueen takarajalta. Aloitettiin etsintä vasemmasta etukulmasta. Lähetys suoraan puisille mökeille joita joskus valeilmaisi. Nyt näytti hetken samalta vaikkei niitä oltu käytetty koko iltana. Jatkoi kuitenkin hetken niitä vasten hypittyään matkaa. Sai hajun takaosassa olevasta maalimiehestä mutta kutsuin takaisin ja etsittiin koko vasen laita ja keskialue. Nätisti kuunteli ja teki töitä ohjeiden mukaan. Takalinjalta paikallisti hienosti tuulen yläpuolelta pienessä betonirenkaassa olevan maalimiehen (miten se Miian sisko mahtui sinne ?), hyvä ilmaisu. Luulin että maalimies olisi viereisessä renkaassa mutta kannattaa näköjään mieluummin uskoa koiraa, se tietää kun minä vain luulen.

Etsintä jatkui pitkin takalaitaa. Siellä kaksi kaivoa luukut kiinni joissa oli ollut maalimiehet edelliselle koiralle. Kiersi molemmat tarkkaan muutaman kerran mutta ei aiettakaan ilmaista. Kehut. Sitten kolmas kaivo jossa maalimies. Meni ohi mutta paikallisti heti kun pääsi tuulen alapuolelle. Hyvä ilmaisu. Jatkettiin kohti alueen etuosaa reunaa pitkin. Eteni rivakkaa tahtia, kutsui välillä takaisin tarkastamaan jokusen kohdan. Lopussa löysi viimeisen maalimiehen vaivatta tuulen alta. Ilmaisu ok, siellä napittivat metalliputkessa vierekkäin kun kaksi marjaa koira ja maalimies. :D

Hyvä treeni. Hallintaa, kova tuuli sotkemassa hajuja ja tuomassa niitä vahvasti. Hajustetut kaivot. Kaikki ihan nappiin.

Painostin välillä koiraa tarkoituksessa alueille joista se jo näytti että maalimiestä ei ole. Tuo ei näköjään kotiradallä häirinnyt sitä yhtään. Mitä ihmettä siellä Espoossa oikein tapahtui ? Vaivaa vieläkin.

Ismo teki koirakentän tontin pelto-osuudelle. Kaivoi viikonloppuna pinnat pois ja levitti kankaan, tänään tuli murske pohjaksi. Tuohon vielä hienompaa päälle niin avot. Suurensuurihan tuo ei ole mutta hyvin siinä perusjuttuja treenaa kun vielä joskus saadaan siihen kuulema valotkin. :)

Pentuset kasvavat hyvin. Tilkkukin on tehnyt mukavasti painoa viime päivät. Nukkuu nyt kyljellään ja selälläänkin ihan kuin normaali pentu. :)