Vähiin käy ennen kuin loppuu, tämän vuoden viikot siis.

Maanantaina tuttuun tapaan Mustin agility. Koiria paikalla huimat kuusi ;) mutta vastapainoksi sitten kaksi kouluttajaa.
Ensin tehtiin ohjatusti keppejä eli Musti kirmasi kujan läpi namilätkälle. Hyvin sujui kunha muisti suunnata pennun huolella ennen lähetystä. Pitää miettiä tuota keppejen opetustapaa vielä, jokunen nopea koira on kuulema oppinut kujalla menemään kepeille turhan kovaa jolloin taipuminen toiseen väliin vaikeutuu huomattavasti. Ehkä Mustista(kin) tulee sekaopetettu keppejen suhteen. Mutta sen suhteen ei ole kiire, Musti on vielä turhan nuori pro-pujottelijaksi.
Sitten itsenäisesti rengasta ja hyppyä, kummaltakin puolelta vietynä ja namialusta lopussa. Hakee renkaan erittäin hyvin vaikka itse olen selvästi kauempana sivusuunnassa. Hienoa.
Seuraavaksi ohjattuun putkiharjoitukseen. Hypyltä (siivekkeiltä meidän tapauksessa) mentiin oikealle putkelle, ensin putken pää 180 asteen kulman jälkeen suoraan, pikkuhiljaa sitä käännettiin kauemmas ja kauemmas. Eli haettiin kuollutta kulmaa. Mustipoika suoritti tämänkin hienosti, näki kun lamppu oikein syttyi päähän kun putken pää löytyi. Käsky on siis selvästi jo tuttu. Pari kertaa eksyi ohjaajan väärälle puolelle, pitää olla itse tuossa tarkkaan kun eihän se tietenkään vielä tiedä missä pitää milloinkin kipittää.
Loppuun vielä muutama keinuharjoitus. Katri auttoi alussa laskemalla keinun alas hallitusti, sitten kokeiltiin jo muutama kerta ihan ilman apujakin, remmissä vietynä ja nameja syöden toki. Musti pysähtyi tosi nätisti käskystä kontaktille, minusta yhdisti tuon heti kotona tehtyihin harjoituksiin.  

Ennen treeniä käytiin maalaispoikien kanssa kaupunkilenkki Konalassa. Muutama laitapuolen kulkija halusi noita moikata ja mikä ettei, hyvää tekee nähdä erioloisia ihmisiä. Pojat tykkäsivät rapsutuksista. Ja Mustipahkeinen yritti taas imuroida kaikki näkyvät roskat sisuksiinsa.

Tassu voi kohtuuhyvin. Treeneissä ja lenkillä pidän siinä tossua. Maanantaina ei juurikaan aristanut vaan astui jalalla ihan normaalisti.

Kotona kosketusalustatreeniä molemmille pojille. Frescolla tuota ei ole ennen tehtykään, vähän kesti että se älysi ettei kyseessä ole vaikka nouto.

---

Pohdintaa: vähentääkö blogi kommunikaatiota ? Tietävätkö kaikki nyt mitä minulle kuuluu kun lukevat tätä mutta unohtavat sitten kokonaan tiedottaa omista kuulumisistaan ? Hmm.

---

Näkyvät ihmiset blogistaniassa valittavan että kommentteihin tulee spämmimainoksia solkenaan. Laitoin nyt tähän sanatarkistuksen päälle jos vaikka estäisi ainakin enimmät roskakommentit.

---

Talvi näkyy täälläkin lumen lisäksi hiljaisena kirjotteluna. Täällä ei tapahdu sen kummempia, kunhan lenkkeillään ja treenaillaan vähän sisällä. Pihalla ei oikein näe tehdä arki-iltaisin ennen kuin saadaan sinne kunnon valot.
Ollaan käyty pitkästä aikaa pari kertaa kunnon remmilenkeilläkin. Tiistain lenkin puolessa välissä Pennin päähän syttyi lamppu ja se kulki sekä sen että keskiviikon lenkin varmaan nätimmin kuin koskaan aiemmin. Omituista kerrassaan.

Linuksen pentu Fia:

Voiko olla söpömpää ?
Tuo söpistys on siis Linuksen pentu Fia Ruotsissa British Dream's -kissalassa. Jos kaikki menee kuten on suunniteltu, Fia muuttaa keväällä Suomeen. Neidille on todennäköisesti sijoituskoti haussa. Jos kotisi eteläisessä Suomessa tuntuu Fiattomalta, ota yhteyttä.

---

Lauantaina perinteisesti messariin ja luonnollisesti ilman koiraa. Eivät nuo meidän oikein näyttelyelikoita ole ulkonäkönsä puolesta.
Kivaa oli, näin paljon tuttuja ja löysin mukavan edulliset isot luupaketit koirille ja heräteostoksena takin itselleni.

Sunnuntaina vähän pihatreeniä. Ohjattu sujui Frescolta nätisti, tosin yhdellä toistolla merkin merkitys hävisi taas päästä kokonaan. Seuraavalla toimi. Treeniä vaan tuohon, ei ole vielä liike osineen ihan selvä pojalle.
Tunnari taas ei sujunut. Fresco kävi turhan korkealla ja pitkästä aikaa alkoi tuoda ihan mitä sattuu edes haistelematta. Pistin koiran sisällä funtsimaan hetkeksi ja seuraavalla yrityksellä homma toimi. Tuotakin vaan pitäisi treenata, se on ollut taas kuukausia ihan koskematta kun viimeksi ei ollut vaikeuksia.

Mustille kontaktikapistusta, pysähtyy hienosti. Pari kertaa meni lennossa yli kun vähän hetsasin ennen lähetystä. Lupausta tulevasta siis. ;)

Iltapäivällä lenkille Lauran kanssa. Matkalla pysähdyin vielä vähän tokoamaan, ohjattua ja ruutua lähinnä. Merkki ja ohjattu menivät hyvin, samoin ruutu kun siellä oli palkka. Ilman palkkaa ei tahtonut toimia, samoin lyhyillä lähetyksillä ei edelleenkään tajua keskikohtaa.
Tähän on vielä lisättävä että Pennikin oli tietysti mukana lenkkireissulla ja yllättäen oli aivan rauhallinen autossa mennen tullen. Eihän se mielellään autoon tullut mutta kun tuli niin ei sitten ravannut, läähättänyt tai tutissut matkalla. Tosi outoa. Mutta mukavaa.

Illalla kotona vähän kaukoja ja kosketusalustaa. Mustille perusasentoa ja askeleen liikkumisia sinne tänne. Pyöriminen ja käännökset toimivat, eteenpäin liikkuva ei. Jätetään tuo taas hetkeksi ja keskitytään yksittäisiin askeliin ja käännöksiin paikallaan. 
Tehtiin vähän myös noutoa. Pitäminen yksinään toimii, samoin tuominen mutta noiden yhdistäminen on vielä kesken.