Ajettiin radalle josta lähimetsään esineruututreeniin. Olin vähän myöhässä ja tuli kiire. Molemmat koirat remmissä mukana, tiellä kulki niin paljon rekkoja että vapaaksi ei ollut mitään asiaa. Penni kuumeni tilanteesta ja itsellä meni hermot sen kanssa. Aluetta tallatessa omien ohi kulki koira joka kirvoitti Pennistä sen verran pörinää että se piti käydä hiljentämässä.

Ruudussa tunnaripalikka ja muoviletkun pätkä. Fresco ruutuun. Kurvaili siellä suhteellisen tehokkaan näköisenä muttei tuonut niin mitään. Lopulta menin lähemmäs auttamaan kun oli jo niin kiire raunioradalle. Ei huomannut esinettä ennen kuin käytännössä seisoi sen päällä. Toisen kyllä haistoi mutta yritti jostain syystä paikallistaa sitä puista. Siis ylhäältä. Hmm.

Eli harakoille meni tämä treeni. Syitä oli varmaan useita, ehdottomasti suurimpana typerä omistaja joka lähti kiireellä yleensäkään tekemään treeniä ja vielä tappeli Pennin kanssa josta Fresco varmasti otti itseensä. Koira työskenteli näennäisesti hyvin mutta kun tulosta ei syntynyt niin jokuhan tuossa mätti. Sää sateinen, märällä ei ole esineruutua ennen treenattu mutta tuo tuskin kamalasti vaikutti.

Sitten raunioradalle. Ismo lähti töistä ihan radan vierestä ja sai viedä Pennin mukanaan, mitä tuota autossa istuttamaan. Frescolle kolme maalimiestä. Etsitin ensin vähän tyhjää. Sai hajun eri suunnassa olevasta maalimiehestä mutta painostin etsimään vielä yhden alueen ensin. Sujui hyvin. Sitten keloille maalimiehelle. Kohtalainen ilmaisu, ei palkkausta. Ei siis ilmaisusta johtuen vaan tuo oli muutenkin sovittu aikaisemmin. Sitten taas tyhjää erittäin kontrolloidusti. Katsoin että kävi joka kasan ja piilon vaikka tuuli olisi jo kertonut ettei siellä mitän ole. Toinen maalimies isojen betonirenkaiden sisällä, lähestyttiin tuulen yläpuolelta. Ei mitään ongelmia löytää tai ilmaista. Ei palkkausta. Jatkettiin hommaa pitkin pitkää sivua kohti radan etuosaa taas kaikki huolella tutkien. Viimeinen maalimies löytyi etukulmasta vähemmän käytetystä kasasta. Tuossa liikkui vähän ilmaisun aikana ja ilmaisu pätki kun kesti hetken paikallistaa maalimiehen tarkka paikka. Tuosta myös palkka.

Hyvä treeni, koira kesti hyvin tarkan ohjauksen ja tarkoituksellisen painostuksen. Motivaatio ei ainakaan laskenut siitä ettei palkkaa ensimmäisiltä tullut.

Lopuksi vielä esineruutu, oma kämmäys ekalla yrityksellä jäi kaivelemaan sen verran. Eli samaan metsään, esineet suht samoille tienoille kuin ekassa treenissä. Tällä kertaa tunnarikapulan tilalle sukka. Koira ruutuun eri laidasta kuin viimeksi. Ensimmäinen löytyi heti, lähti tulemaan luokse toisen esineen yli jolloin vaihtoi taas esinetta. Toi luokse, pudotti jalkoihin mutta nosti itse heti ilman eri käskyä. Palkka ja uudestaan ruutuun. Haki vaihtamansa esineen ja toi nätisti.

Mitä tästä opimme ? Kiireellä ei treenata. Jos Penni on otettava tuollaisessa tilanteessa mukaan, oman hermon pitää pysyä kurissa. Kuinka tyhmä ihminen oikein voi olla ?