Kivan haastavan hyppytreenin oli Eila keksinyt. Pyöriteltiin sinne sun tänne ja arvatahan sen saattaa että rimat lentelivät turhankin paljon. Muuten homma meni yllättävän sujuvasti paitsi että yksi putki oli vaikea, Fresco sujahti aina väärään päähän. Meillä on ongelmia suoran kiihdyttelyn jälkeen saada koira käsiin ja hidastamaan niin että sitä voisi ohjata vaikeammissakin paikoissa.

Itsenäisesti tehtiin kontakteja ja keppejä, ei huomauttamista. Kepeillä täytyy ottaa harjoitteluun sellainen että itse hidastan selvästi / pysähdyn ja koira jatkaa kepit loppuun saakka. Tällä hetkellä tuo ei ole ihan hallinnassa.

Alkuviikko ollaan vain lenkkeilty. Tiistaina oli mielenkiintoinen tilanne. Koirat juoksivat pellolla lähes 100 metrin päässä minusta kun näin että pihasta niiden läheltä tuli hevonen. Onneksi noille on opetettu että pellolta ojan yli tielle ei saa tulla ilman lupaa. Fresco odotti kiltisi pellon laidassa kun hevonen ratsastajineen ja apuihmiseen menivät ohi, Penni hämääntyi tilanteesta sen verran että tuli tielle ja hipsi hevosen ohi minun luokseni. Kumpikaan ei tuntunut erikoisen kiinnostuneelta hevosesta. Tuo on hyvä koska noitahan meidän kulmilla riittää, kesäisin pari laiduntaa pihan vieressä niin että vain tie jää väliin.

Nuupin daami lähti lauantaina. Nuupi on ollut tällä viikolla vähän tavallista äänekkäämpi ja levottomampi. Onko nyt vaan kevättä ilmassa vai mikä sitä huudattaa ? Toivottavasti ei sentään merkkaamaan keksi alkaa.

Simppa on niin raskaana, niin raskaana. Selvästi äänekkäämpi sekin kuin normaalisti, herättelee jopa yöllä kitisemällä korvan vieressä. Viimeksi pentuja odottaessaanhan sillä oli useampikin selvä kiima, jos tuo on nyt vähän samaa hommaa.