Järkättiin vapen toisen maanantairyhmän kanssa epävirallinen koe henkilöetsinnän osalta niille koirille jotka ovat suht koevalmiita ja pääsivät paikalle. Osallistujia oli loppujen lopuksi neljä.

Paikkana pätkä Ojangosta jossa ei olla Frescon kanssa ennen noissa merkeissä oltu. Ja pipariksihan tuo meni. Fresco ei uponnut vasemmalle kuin about puoleenväliin aluetta, teki koko ajan laakoja keskilinjan suuntaisia pistoja. Tuota ongelmaa meillä on jonkun kerran aiemminkin ollut vieraassa metsässä ekalla kertaa, ei jostain syystä oikein hahmota mihin päin pitäisi edetä. Tutuissa paikoissahan tuo irtoaa vähän liikaakin kun tietää jo suunnan.
Tällä kertaa tuo aiheutti sen että vasemmalle alueen keskivaiheille jäi maalimies.

Oikealta löytyivät maalimiehet etu- ja takakulmasta, tosin mitään oppikirjamaisia nuokaan pistot eivät olleet. Viimeiseltä maalimieheltä yritin jopa tosi pontevasti huutaa koiraa pois kun se näkyi niin kaukana että olin jo ihan varma että se on mennyt yli alueen. Ei lotkauttanut huudoille korvaakaan.
Ilmaisut hyvät, toinen pätki ihan aavistuksen kun koira alkoi väsyä kun koko rata oli jo juostu ja lämpöä noin +26. Ilma tuuleton.

Haltuunotot piilolla hyvät, ekalla tosin yritti varastaa maalimiehelle kun oltiin lähdössä takaisin keskilinjalle. Erittäin hyvä kulkeminen keskilinjalle, pysyi lähellä kun kehuin koko ajan. Noita pitää treenata lisää molempia, sekä haltuunottoa (tai siellä pysymistä) ja yhdessä kulkemista.

Muuten hallinta pyki urakalla. Kun koira pääsee metsään, se ei näköjään kuuntele mitään ennen kuin maalimies löytyy. Tyhjiltä sitä on jo kohtuuhankala saada pois ellei lähde tulemaan oma-aloitteisesti.

No, viikonloppuna leirille, siellä voi sitten pureskella noitakin juttuja. Ja saadaan taas kokemus yhdestä vieraasta metsästä.

Yöllä herättiin kun kettu huusi pihalla. Kohtuu kamala ääni. Tuolta löytyy näytekin kyseisestä ääntelystä:
-> fox in distress
Mikähän lie oli ketulla hätänä?