Maanantain helteisessä illassa suunnattiin hakutreenejen sijaan Cardi Canin järjestämään epäviralliseen kisamaiseen tokoharjoitukseen Jokelaan.
Kehässä oli tuomari, liikkuri ja normaalit merkit, liikkeet tehtiin niin kisamaisesti kuin ohjaajat halusivat ja palkata sai. Pisteytystä ei luonnollisesti ollut tai kaivattukaan.

EVL aloitettiin paikallaanoloilla, mukana viisi koiraa. Frescon suoritukset ihan mallikkaita, makuulla tosin taisi vaihdella lonkka-asentoa jonkun kerran. Palkkasin maahanmenon ylösnoususta, istumisesta vain kehuin huolella.

Kaikkia liikkeitä en viitsinyt helteessä (+29 kun kisapaikalle ajeltiin) juoksuttaa joten tein vain osan.
- seuraamista kohtuullinen pätkä. Kävi vähän kuumana ja keuli, kerran hammas ilmeisesti osui taskuun. Palkkasin hyvästä rauhallisemmasta pätkästä.
- tunnari. Ok paitsi hidas. Otti oman vähän suuhun, tarkasti viereisen, vaihtoi omaan ja toi. Palkkasin edestä.
- metallinouto. Varasti pahkeinen ! En kommentoinut muuten kuin otin eleettömästi kapulan kun toi ja otin uusiksi. Uusinta ok. Palkka taas edestä.
- kaukot. Otin lyhyemmällä matkalla, noissahan matka on viime aikoina vähän pykinyt. Palkkasin heittolelulla heti ekasta seisomaannoususta joka varsin mallikas.
- ruutu jossa palkka valmiina. Merkille hitaasti. Jäi ruutu-käskyllä pyörimään siihen, ei mitään käsitystä mihin pitäisi mennä. :( Ei yllätys mutta ekaa kertaa meni noin huonosti. Menin merkille auttamaan, näytin ruutua kädellä, jätin koiran, loittonin vähän ja lähetin. Hitaasti ruutuun. Paah.

Iltatreeninä kotona jotain mitä en enää edes muista sekä ruutu niin että kuppi iltaruokineen ruudussa. Meni ja kohtuullisen lujaakin.

Alkuviikolla on vietelty taas kissasynttäreitä. Maanantaina Grace täytti jo yhdeksän ja tiistaina N-pentueelle tuli täyteen kuusi vuotta. Onnea Grace sekä Neo, Nova, Nuppu ja Lumi !

Tiistaina Sarille agiloimaan. Mukava vauhdikkaampi irtoamistreeni. Samalla kelloteltiin eroja suoran kutsumiseen ja mukana viemiseen. Musti oli kutsulla nopeampi kuten ajattelinkin.
Kiva treeni, edelleen vaan omaan ohjaamiseen pitäisi saada jämäkkyyttä ja tarkkuutta. Eikä saa odottaa pikkipojalta liikoja.

Mustin treenin jälkeen käytiin Frescon kanssa ihan pikaiseen tokottamassa. Ensin idari (ok, palkka istumisesta) ja kaukot (ok). Ruudun merkit vihreät, treenattiin metsäisellä aukealla jossa merkiltä ruutuun johti metsittynyt hiekkatie. Merkille vähän hitaasti. Ruutuun ei lähtenyt, pyöri samaan tyyliin kuin eilen jokelassa. Käsimerkit ihan hukassa ? En ottanut uudestaan alusta vaan odotin ja käskin uudestaan. Meni jopa. Ruudussa ruokakuppi edelleen.

Kotona vielä iltatreenit, Frescolle kaukot (se-is tekniikka häviämässä johonkin, matka siis pienemmäksi tuohon vähäksi aikaa), ohjattu (haki vasemman sijasta oikean, äh. Menin vastaan, otin kapulan pois, vein paikalleen ja uusin. Yritti taas samaa, kielsin. Seuraavalla yrityksellä oikein. Mitä tuo nyt oikein on ??) ja ruutu. Ruudussa ruokakuppi, meni hyvin.

1243774262_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona Maunulaan agiloimaan. Ja kuten tuli myöhemmin huomattua, tuo oli paha virhe.
Treenit menivät hyvin, koiruus kulki hienosti ja teki ihan mitä osasi. Töppötassu emäntä taas tyri osansa mutta se ei lie uutta.
Kotiläksyksi poispäinkäännökset eikä se toisen treenin takaakiertokaan toiminut kun edeltävän harjoituksen identtisessä kohdassa mentiin aita toisin päin. Musti muuten tuntuu oppivan radat tosi nopsaan. Ei ihan pelkkää plussaa tuokaan.

Mutta siihen virheeseen. Treenin jälkeen Musti lepuutti taas takajalkaa enenevässä määrin ja illalla jopa ontui. Tilasin saman tien ajan Esa Eskeliselle Apexiin, tosin saatiin se vasta ensi viikolle.

Uteliaille tiedoksi, työpaikan yt-neuvottelut päättyivät eilen ja minulla on edelleen töitä. Enenevässä määrin jopa, veikkaan ma. Liekö tuo sitten hyvä vai paha ?

Torstaina aamulla Mustiparka joutui remmiulkoiluun. Protestoi moista lujaa ja kovaäänisesti. Soittelin vielä varuiksi Apexiin että jos olisi peruutusaikaa tarjolla ja siellähän oli. Ei kun koira autoon ja menoksi.

Liikkeessä näkyi pientä ontumista mutta taivutteluissa ei löytynyt mitään. Pentu unten maille ja röntgeniin. Muut kuvat puhtaat ja siistit mutta polvinivelessä näkyi vähän ylimääräistä nestettä. Diagnoosina joko venähdys tai osittainen eturistisiteen repeämä. Toivomme kovasti ensimmäistä.

Koiraa saa jatkossa liikutella sen mukaan mitä se kestää, tasaista usein toistuvaa liikuntaa. Hoitona myös kipulääkkeet kaksi viikkoa ja neljä Cartrophen-pistosta.

Illalla Musti jäi krapuloissaan sohvalle makoilemaan kun Fresco ja Penni pääsivät mukaan Nikkilään. Kävin hammashoitolassa ja sen jälkeen sivistyslenkillä ihmisten ilmoilla.

Ja vielä kissauutisia. Valo astutettiin Tenkasella alkuviikosta. Tai ainakin yritettiin, toivon mukaan tulee tulosta. Kovasti siltä ainakin kuulosti. Tässähän melkein tuntee itsensä suurkasvattajaksi. Valolla vaan on ikää jo yli kaksi vuotta eli ensimmäiselle pentueelle alkaa olla jo korkea aika. Kesällä on lomautusten myötä tavallista enemmän lomaa joten silloin olisi mukavasti aikaa hoitaa synnytys ja vahtia naperoiden elämä alulleen.

A2-pentueella on vihdoin omat nimet ja oma sivu. Pentuset liikkuvat yhä enenevässä määrin muuallakin kuin pentulassa (=makkarissa).
Tässä Aki Valon ja Piin tutkittavana:
1243774278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppu kokonaisuudessaan lukeutui kategoriaan great. Lauantaina käytiin Armin kanssa näyttelyssä. Muuten tytöstä tykättiin mutta hännästä löytyi knikki (jonka olen jotenkin onnistunut missaamaan vaikka häntää on luonnollisesti näpelöity useammankin kerran). Tuohan tarkoittaa sitä että Armista ei tule kasvatuskissaa. Eli lemmikkikotia vailla yksi Armi, tarkemmat tiedot omilta sivuilta.

Näyttelyssä oli muita Tassulähteeläisiä Lassi ja Siiri, hienosti molemmille konkareille taas sertit.

Sunnuntaina jatkettiin samaan great-malliin ja keskeytettiin Frescon kanssa tokokoe nollatun ruudun jälkeen.
Makuu 10
Istuminen 9 - oli haistellut jotain
Seuraaminen 9 - ainakin yksi hidas perusasentoon istuminen
Idari 8,5 - meni maahan hitaasti
Luoksetulo 5 - teki kaiken hitaasti ja meni vielä seisomisen maahan, hitaasti senkin.
Ruutu 0 - mutta meni loppujen lopuksi ruutuun ! Merkille ok. Ekalla käskyllä lähti pyörimään rinkiä merkin läheisyyteen. Tokalla sama tulos. Kolmannella meni keskelle ruutua ja käskystä maahan - ja sitten nollasi liikkeen kun juoksi sivulle tullessaan suoraan ohi niin pitkälle että jouduin taas käskemään uudestaan.

Tuossa vaiheessa liikkeet poikki ja toiselle jaksolle ei sitten enää jatkettukaan. Fiilis oli hyvä siinä mielessä että koiruus kuitenkin pitkästä aikaa päätyi ruutuun. Loppupuolikkaan liikkeet ovat osa olleet viime aikoina vähän epävarmoja, turha lähteä kisoihin niitä hinkkaamaan kun ei ykkösestä ollut enää toivoa alkupään pisteillä ja meidän tekemisellä.

Sannalle kiitos vinkeistä, ajatuksista ja hyvästä seurasta !

Illalla pitkästä aikaa tokotusta Mustin kanssa. Joka muuten tällä hetkellä kipulääkkeillä ollessaan sekä liikkuu että enimmäkseen seisoo ihan ok. Saas nähdä sitten kun lääkkeet loppuvat. Yritetään pitää se aika rauhassa mutta kuitenkin liikuttaa ilman että alkaisi ontumaan.

Pieniä seuraamispätkiä, aika kivaa. Vasemmalle käännöksissä tekee ihme hyppäyksen ylöspäin. Oikealle käännöksiä on tehty älyttömän vähän mutta ne tuntuvat enimmäkseen hyviltä. Täyskäännökset melkein ok.
Jäävistä maahanmeno hyvä, seisominen melkein hyvä, istumisessa vielä paljon apuja.
Vauhtiluoksetuloja, hieno vauhti. Joo, tuon verran saa juostakin poikapolo. Pysyi nyt hienosti istumassa kutsuun asti, joskushan tuo on tupannut tuossakin kokeilemaan voisiko ennakoida.
Kapulan pitoa otettiin vähän, pureskelee edelleen. No ihme joo ettei ole tauolla jäänyt pois. ;)
Reilun minuutin paikkamakuu, hyvä. Ennakoi herkästi sivullenousua vaikka palkattu paljon myös maahan.

Myös Frescon kanssa tehtiin iltatreeni. Ensin tunnari. Odottava ruokakuppi häiritsi ilmeisesti liikaa ja F toi väärän vaikka minusta käytti kyllä nenää ihan hyvin. Toisella yrityksellä haisteli ja haisteli ja kun ei löytänyt oikeaa, jäi vaan kapuloille seisomaan. Otettiin aikalisä ja mentiin tekemään ohjattu.
Siellä otti sen verran painetta edellisestä epäonnistumisesta että merkillemenosta ei yllättäen meinannut tulla mitään, jäi seisomaan metri pari ennen merkkiä. Kun sain sen merkille, haki nätisti vuorollaan sekä oikean että vasemman. Paineistin liikaa merkillä. Voisi vähän itse taas ajatella mitä tekee tai pitää tauon jos pipo alkaa kiristää näin paljon.
Takaisin tunnarille. meni kapuloille ja jäi seisomaan. Odotin pitkään mutta kun ei tehnyt mitään, annoin uuden käskyn. Toi oikean. Tehtiin vielä yksi jolloin toi nätisti ja nopeasti oikean.
Lopuksi ruutu takapihalla, ruutu oikealla. Meni lujaa ja hienosti, alkaa siis muistaa että ruoka odottaa ruudussa.