Maanantaiaamusta Annen kanssa tuplalenkille, ensin pojat ja Capo ja sitten Penni ja Kiddy.
Kivat lenkit ja hyvää seuraa, kiitti Anne !
Ainoastaan Fresco vähän possuili ja tappoi ensin jonkun isomman myyrän tai rotan tai minkä lie hännäkkään (myyrillä ei lie pitkiä häntiä?) pelto-ojasta ja myöhemmin päästäisen tai muun pikkuisen metsästä. Jälkimmäisen vielä antoi Mustin syödä. Onhan se kiva että isä tuo ruoan pöytään mutta tuo nyt on ehkä vähän liiallista.

Ja illalla agi. Tai siis piti olla. Emännälle kävi köpelösti ja lomahuumassa se unohti koko treenit. :( Tämä on ihan ainutkertaista, ikinä ennen ei ole noin käynyt. Eikä toivottavasti käy jatkossakaan, ihan mieltäjärisyttävää tuollainen unohdus.

Tiistaina Lauran kanssa lenkille. Kotimatkalla käytiin pikaiseen tottistamassa Paijalassa. Frescolle
- luoksetuloa (hidas ja vähän valuvat pysähdykset) suoraan ja pysähdyksillä
- ruutua (hyvin ekalla kerralla, tokalla kerralla lelu minulla ja koira ei lähtenyt merkiltä mihinkään ennen kuin useamman käskyn jälkeen. Hmm, ei noin.)
- ohjattua (hyvä)
- pysähtymistä seisomaan mm. heitellen frisbeetä, vapauttamalla koira perään ja sitten käsky. Pysähtyi kivan napakasti noin.

Mustin kanssa tehtiin ihan pikkupätkä, muutama ruutu, luoksetulo, sivulletulo ja maahanmeno. Poika kävi ihan kierroksilla ja piippiä tuli herkästi sivuilletuloissa joten en sitten jaksanut vääntää pidempään.

Illalla pikkutokotus kotona, ei huono. Frescolla kaukojen se-is ja noutokapulan (rullan) tuontia 90 astetta sivusta.
Mustille sivulletuloa, noin neljän askeleen seuraamisia (erkanee nyt vasta about neljännellä askeleella eli jotain edistystä on kai tapahtunut), luoksetuloa ja noutoa. Nouto aika kiva muuten paitsi että kapula tippuu helposti eteenistuessa, lisää pitoharjoitusta siis. Ai niin, tökkää ihan pirullisesti kuonolla kapulaa tuodessaan. Tuota pitäisi varmaan miettiä jonkun kanssa oikein urakalla että millä tuon saisi pois. Ihan itsehän sen siis taisi opettaa.

Vuodatuksen hallintaosiot ovat nyt päivityksen jälkeen ihan erinäköisiä kuin ennen. Vaan kai täältä kaikki tarpeellinen vielä löytyy kun hetken etsii.
Sairaan hidas tämä ainakin on tänään eikä kuvia pysty lisäämään IE:llä.
Ajankuluksi uusi kuva Mustista sen omalla sivulla ja näköjään myös Ardiente-sivujen etusivulla. :)

Jos etsit harrastuskoiraa, tutustu muutenkin Mustin kasvattajan sivuihin. Siellä on nyt alkuvuodesta luvassa kaksi tosi mielenkiintoista pentuetta josta löytynee koiraa moneen menoon.

Nappasin loppiaisena meidän kolmikosta kuvan. Aika samankokoisia nuo kyllä keskenään ovat.

Pojat saivat jonkun kiinnostavan hajun nenäänsä, siksi asennot ovat vähän epäkelpoja kuvauksellisesti. Perhanan pimeää, muut kuvat olivat suoraan deletoitavaa kamaa.

Kotitottistuksia on jatkettu. Frescon kanssa paljon toistoja se-is lyhyellä matkalla. Enimmäkseen toimii.
Mustin kanssa perusasioita ja noutoa. Nouto ihan kivasti hallinnassa lopun pitämistä lukuunottamatta, esine tahtoo tippua aina kun Musti istuu. Ja tökkimistä toki esiintyy edelleen.
Mustin perusasento tahtoo valua turhan eteen, tuossa saa olla tiukkana.

Iltaisin ollaan lähinnä käyty remmilenkeillä kun ei treenejäkään ole ollut. Keskiviikko meni ihan reisille, kiihdyin itse heti lähdössä ja sehän ei tiedä hyvää varsinkaan Pennin kanssa. Lisäksi oma heijastinliivi unohtui kotiin joten käännyttiin jo Kyllästyslaitokselta takaisin.
Torstaina katsoin lenkin alle pätkän Koirakuiskaajaa ja pääsiin itse oikeaan zoneen. ;) Lenkki rinteille laskettelijoita ihmettelemään sujui erinomaisen hyvin.

Mustille iski torstai-iltana valjasällötys. Eihän se kahlitsemisesta ennenkään ole tykännyt mutta nyt se ilmoitti että sisällä ei enää voi liikahtaakaan valjaat päällä. Ulkona valjaita ei tosin muistetakaan.
Ei kai tuo vakavaa mutta aletaan nyt sisätotutusjakso kuitenkin, saa pitää noita päällään jossain vaiheessa vähän enemmän kunhan ensin naksutellaan ja säkitetään ne muuten vaarattomiksi.

Valjaat ja possu, on siinä pojalla pelonaiheet.

---

Pahuksen Sonera. Nettisivut tökkivät oikein urakalla, koko ajan saa painella äfvitosta jos ne meinaa saada kuvineen asiallisesti näkymään. Joku palvelin rikki tai jotain, tiesi PP kertoa. Kai tuo joskus korjataan mutta kohtuuärsyttävää kyllä.

Ja kun valituksen alkuun päästiin niin pahuksen Acana kanssa. Meidän karvaiset Nuupia lukuunottamatta ovat syöneet Acanaa vuosikaudet hyvin tyytyväisinä. Nyt mokoma pulju on poistanut kasvattajasäkit käytöstä kokonaan ja pienentänyt koiranruokasäkkejäkin. Tuohan tietysti tietää myös kilohinnan nousua sen verran että me äänestetään jaloilla ja vaihdetaan ruokaa. Kissoille jatkossa varmaan Royal Canin, koiruudet vielä vähän auki. Katsotaan mikä sopii.

Ja kolmaskin valituksen aihe. Yle on muuttanut Aamu-TV:n alkamisajan kuudesta puoli seitsemän. Ikävää sinänsä että nyt me varhaiset kulkijat ei enää kuulla edes uutisia telkkarista ennen liikkeellelähtöä. Mikähän järki tuossakin oli ? Nyt sitten katsellaan uusintoja kaikenmaailman dokkareista sun muista alkaen kl 5.50. Katsooko noita oikeasti joku tuohon aikaan ? Aamu-TV:tä oli sentään helppo seurata puolella korvalla aamutoimien ohessakin, tanskankielinen mielenterveyttä käsittelevä ohjelma on jo ihan jotain muuta.

Siinä viikon valitukset, muuten meillä menee ihan hyvin. Pentuset Armi ja Pikku-Kiho (jossa ei kyllä ole mitään Pikkua) kasvavat hienosti. Armilla on jo toinen silmäkin auki. Viikonloppuna varmaan aukeaa toinenkin sekä veljen silmät kanssa. Kuvia luvassa. Hymy

Lauantaina käytiin Hämeenlinnassa katsomassa Milan poikaa Falcoa eli Tassulähteen Ymmyrkäistä sekä isoveljeään Figoa, Tassulähteen Quattroa. Hienoja poikia molemmat. :)
Kameraa ei ollut mukana mutta tässä vuoden ikäinen nuori herra Falco oman perheen kuvaamana:


Ennen autoreissua koirat pääsivät kunnon lenkille kuopille Lauran lauman kanssa. Penni kävi lisäksi vielä peltolenkin illalla, se kun jäi mieluummin mutsille hoitoon kun lähti autoilemaan.

---

Huom huom kaikki !  Incatissa sattuneiden minut yllättäneiden uudistusten takia sähköpostiosoite [email protected] ei enää ole toiminnassa. Minut tavoittaa parhaiten työosoitteesta [email protected].

---


Pikkipennut. Oikealla vähän vaaleampi tyttö Armi ja vasemmalla isänsä kuva väreineen päivineen Pikku-Kiho.
Pontevia vekaroita. Silmät ovat nyt auki ja pennut tapailevat ihan vähän leikkiaskeliakin. Enimmäkseen nuo kuitenkin vielä syövät, nukkuvat ja vähän kiljuvat. Kovalla äänellä silloin kun asiaa on.

Sunnuntaina Heurekalle tokoilemaan.
Frescolle
- paikallaolot joukossa istuen ja maaten, ei huomauttamista ainakaan minulla piilosta käsin.
- seuraamista, yllättävän hyvää ei edistänyt kuten viime aikoina on tehty se minimaalisen vähän mitä tuota on seurautettu.
- kaukot ilman se-is. Hyvät.
- tunnari Hannelen kapuloilla. Paljon tarkistelua ja hidas palautus, muuten ok. Ei ottanut kuitenkaan muita suuhun.
- ohjattu nouto. kaksi käskyä merkille lähetettäessä, vinkui vähän kapuloita vietäessä ja kyttäsi kaikki kapulat, ei katsonut minuun viimeisiä vietäessä. Kuitenkin ok. Hyvä että löysi merkille ja kapuloille, lumitäpläinen nurtsikenttä tuntui olevan koirille visuaalisesti tosi hankala, hukkasivat noutokapuloita ja leluja.
- seisomisen kestoa sekä nopeaa pysähtymistä, erikseen kerrankin, jee. Hyviä.
- merkkiä, hidasta ja banaania jota ei ole ennen tehnytkään. Pari kertaa lelu merkin taakse, nopeutti.

Mustille
- perusasentoa, parin askeleen seuraamista, maahanmenoa, ma-se-ma. Alussa oli vähän epätarkkaa, tuon kanssa ei ole hetkeen tehty ulkotottista ollenkaan. Maahan ei mennyt aluksi lainkaan.
Parani onneksi nopeasti ja sujui sitten hyvin.
- pari ampumista namia syöden. Korvat heiluivat, ei muuta.
- tokokopelointi. Tahtoi nousta ja mennä vähän vastaan, muuten ihan asiallinen.
- pallejen katsominen. Ei ollut kivaa mutta nami voitti.
- ohitusharjoituksia lenkkimäisesti muiden pentusten ja vähemmän pentusten kanssa. Hyvää, remmikulkeminenkin ok.
- henkilöryhmää ja sinne seisahtamisia namin perässä kulkien ei varsinaisesti käskyn alla. Ei ongelmaa.

Eli paljon uutta pientä Mustille. Pitää alkaa tekemään noitakin.
Kiitos Hannelelle treenejen kokoonsaattamisesta, tullaan toistekin !