Maanantaina lomapäivä, onneksi. Otti reissu voimille melkoisesti. Lepäämään en silti ehtinyt, kotihommia oli tehtävänä melkoisesti. Siinä kotipuuhien lomassa ehdittiin vielä metsälenkille jossa nähtiin kevään ensimmäinen västäräkki ja paljon pieniä perhosia sekä Frescon kanssa fillaroimaan ekaa kertaa tänä keväänä pidempi 11 km lenkki. Hyvin jaksoi poika naputtaa menemään.

Illalla vielä kauden viimeinen kimppatoko Konalassa.

Mustille ensin kisapurkuna kisanomainen odottelu ja siitä seuraaminen (ehkä huonoin hetkeen, pari ihme eksymistä. Skarppasi lopussa.) ja liikkeestä maahan (hyvä) joiden jälkeen megapalkka ja autoon.

Frescolle seuraamista ja pk-jäännit + luoksetulot. Maahanmeno jostain syystä hidas ja välillä ihan vajaa, tuon kanssa tehtiin urakalla töitä. Lopussa erilaisellä äänellä käskettynä muutama hyvä nopea suoritus. Mikähän tuossa nyt pykii ? Luoksetulot tavan hitaita.
Nouto meno hyvä, ottaminen hyvä, paluu ravilla. Paah.

Musti vielä uudestaan kehiin ja ruutua. Pallo valmiina valmiiksi rakennetussa ruudussa, koiruus halliin ja ruutuun. Bongasi ruudun katseella käskystä hyvin ja meni (lähtökiljaisulla varustettuna) ruutuun. Otettiin myös muutama kerta niin että pallo minulla, silloin pysähtyi ekalla ennen ruutua, tokalla ruutuun mutta vähän turhan eteen.
Jokunen luoksetulo tehtiin myös ja varmaan jotain muuta muttei nyt tule mieleen mitä. Pihalla vielä sivulletuloa. Tuohon pitää ottaa kunnon kuuri, se pitää saada täpäkämmäksi ja kerralla oikein, nyt vinoa koiraa saa korjata vähän väliä.

Tiistaina hakuryhmän tottistreenit Vantaalla. Porukka ei kun pienenee mutta ei se mitään, tuleepa ainakin itse treenattua. Tällä kertaa mukana myös uusi tuttavuus malipentu, mukavan tuntuinen tapaus. :)

Mustilla rutkasti sivulletuloja. Sivu, naks ja pallo lentää. Tai sitten ei lennä jos asento on vajaa. Saavutettiin varsin edistystä, lopputreenistä en enää saanut vajaita asentoja hakemallakaan. Ehkä tuokin tuosta. Seuraamisen edistämiseen ei vielä puututtu. Liikkeestä istumista otettiin kanssa rutkasti. Ensin käsiavulla, sitten sitä pienentäen. Eteenmeno, aika kiva. :) Muistissa on tuokin siis.

Frescolle pk-liikkeitä. Maahanmeno nyt parempi kuin eilen. Eteenmeno pariin kertaan, olisi voinut olla nopeampi. Tuota pitäisi tehdä nyt paljon että saadaan taas vauhti takaisin.

Lopuksi vielä lärpätystä minkä lomassa Mustille lisää sivulletuloja ja paikallaanmakuu.

Keskiviikkona agitreenit Juvanmalmilla. Vaatteita muistin vähentää kerroksen verran mutta silti tuli toivottoman kuuma, sisällä oli lämmintä lähes 20 astetta. Mustikin puhkui ja puuskutti tunnin jälkeen muttei hyytynyt menossa yhtään. :) Hienoa, tuolla alkaa kulkea.

Isolle puolelle rata jossa kuollutta putken sisäänmenoa, alussa kolme estettä vinottain kutsuna (en osaa selittää, tuo kuulostaa ihan hullulta), leijeröintiä puomilla ja vaikka mitä. Hyvin kulki Musti, kolmen esteen suora takaaleikkauksin oli se vaikein.
Lisäksi tehtiin puomia ja aata namikontaktein.

Pienellä puolella erilaisia keppejen sisäänmenoja.

Kissilapsilla alkaa jo mennä lujaa. Ovat vimpulat tosi seurallisia, etenkin sinikilppari Nella miukuu perään koko ajan. Se on myös kova kehräämään kuten sinivalkea Minikin.

Kotia etsii vielä suloinen Cessi:

1271331023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Cessi on kivan kokoinen tiheäturkkinen vahva naaras josta varmasti on niin lemmikiksi kuin muuhunkin menoon.

Torstaina päivällä Frescon kanssa fillarilla pienempi lenkki.

Agitreeneihin lähdettiin Ojangon kautta. Ensin käytiin ottamassa Frescon kanssa pk-estenoudot, eka kerta tänä keväänä. Hyppy meni hienosti. Aan kiersi ekalla, esteet olivat niin sumpussa että jouduin seisomaan niin että koiralla oli suora linja esteen ohi kapulalle ja sinnehän se meni. Tokalla älysin sanoa haen sijasta kiipee ja sinnehän se taas meni, yli siis. Ihan nättiä. :)

Sitten vielä pikaisesti esineet. Tallasin n. 10 x 50 m kaistaleen jonne kaksi esinettä takakulmiin. Ensin hommiin Musti. Pikkupoika yllätti, tiesi heti mitä on tekemässä ja toi esineen suoralla pistolla. Isänsä sen sijaan ei loistanut, etsi etsi ja etsi ja löysi kun vihdoin ja viimein osui sinne takakulmaan missä esine on. Eli ruudun perälle irtoaminen on edelleen vähän hankalaa. Pohtimista ja treeniä tuohon. Mutta pitää kyllä sanoa että Musti oli pätevä, se on selvästi talven aikana miettinyt esinehommaa.

Ja sitten vihdoin Konalaan. Itsenäinen treeni ja meni meillä kyllä vähän hömpöttelyksi. Itsellä jostain syystä fiilis kateissa, koira kyllä kulki ihan kivasti kunhan tuli ohjattua.

Lauantaina käytiin ensin aamupäivästä Frescon kanssa fillaroimassa. Lenkin varrelta bongattiin sopivan näköinen metsä johon esineille kaistalle n. 10 x 40 m. Liivit päälle, koiruus metsään ja sieltähän ne nousivat. Ei ollut tykki edelleenkään mutta sentään nenä asiallisesti auki. 
Iltapäivällä Mustin agikisat Lohjalla, kaksi starttia. Ekalla (hyppäri) koira ei ollut ihan mukana, unohtui välillä katselemaan yleisöä (tai mitä lie?) ja kaarteet menivät vähän pitkäksi. Tuo oli Mustin eka startti ulkokisoissa eli joo, se kai tuota tarkkaamattomuutta osaksi selitti ? Kakkosrima tippui (oma kädenliike) ja yksi aita tehtiin ylimääräistä eli tuloksena hyl. Ihan oikein, ei tuo loistokasta ollut ollenkaan.
Toinen rata sen sijaan oli. Musti oli mukana ihan täysillä, liikkuin reippaasti ja sinne minne kehotettiin. Tuloksena nolla ja kaupanpäälle vielä voitto, wau !
Nyt ollaan siis yhtä luvaa vailla kolmosissa, voi apua.

Ilma oli ihan sikakarsea, kenttä oli rannassa ja järveltä tuuli kovaa. Lämmintä varmaan joku pari astetta ja toisen radan ajan myös satoi vettä. Yyyyyh, ei koskaan enää mihinkään ulkokisoihin. Niin varmaan. :D

Sunnuntaina Palveluskoiraliiton järkkäämä ja Seppo Hurstin vetämä tottiskoulutustapahtuma peko-koulutusohjaajille Hyvinkäällä.
Hyvää asiaa tuli taas. Pääkohtia lienevät about nämä:
- opeta liike kunnolla (oikeasti!) ennen kuin vaadit kisanomaista suoritusta
- ongelmatilanteissa palaa riittävästi taapäin

Ja tietysti paljon muuta. Pitää yrittää saada muistiinpanot kirjoitettua puhtaaksi jossain vaiheessa.