Viimeistä viedään ! Ensi viikko on tosiaan jo ensi vuoden eka viikko.

Maanantaina tuttuun tapaan agitreenit. Tai oikeammin vapaaharjoittelua, ohjatut treenit ovat tauolla tämän ja seuraavan viikon mutta mehän reippaina mentiin hallille ja treenattiin Katrin ja corgien kanssa. Homma oli vähemmän suunnitelmallista, tehtiin muutaman kerran keinua ja puomia (nuo voisi kyllä olla vielä fiksua pitää eri treenikerroilla, etenkin kun vauhtia alkaa tulemaan) ja Rataa ! Etenkin jälkimmäinen oli ihan sikahauskaa.
Heti alkuun ajattelin kokeilla miten Mustilta taipuu hallin mittainen kolmen esteen suora jonka päässä putki. Ja sehän meni kuin vanha tekijä ! Ajattelin ettei se osaa vielä edetä esteeltä esteelle ja tulee käteen kun juoksen vieressä mutta näinhän ei käynyt vaan Musti suoriutui hienosti.
Sitten rakennettiin tapaninpäivän tulevien kisojen möllimöllirata kahta viimeistä estettä lukuunottamatta, ei jaksettu kahdestaan alkaa siirtämään painavaa aata. Ja me Mustin kanssa ei oltaisi sitä tehtykään, se ei vielä sisälly meidän esterepertuaariin.
Seitsemän esteen rata sujui hienosti ! Helppohan se oli kuten kuuluukin mutta siellä oli Mustille ihan uusia asioista kuten valsseja ja hallin pituinen suora jonka poika meni lentämällä kun päähän jätettiin alusta ja nami.
On se vaan mahtava kakara. :)

Ja kauhistuneille tiedoksi että esteet siis mentiin joko ilman rimaa tai minikorkeuksilla. Samoin rengas on vielä ihan mini eli koira ei käytännössä hyppää ollenkaan, juoksee vaan eteenpäin ja harjoittelee käännöksiä. Kääntyy muten näpsäkästi ja tulee hyvin käteen.

Puomia yksittäisenä mentiin jo koira irti. Vähän Mustia jännitti, piti välillä käydä tuulettamassa päätä ja juoksemassa putkeen. Muuten meni hienosti, pysähtyi käskystä nätisti alastulokontaktipinnalle ja odotti siinä namppaa.
Keinulla pidin kiinni, ei vielä osaa pitää tasapainoakun keinu kääntyy vaan tipahtaa helposti maahan. Ei kyllä ota tuosta mitään stressiä vaan ei kun uudestaan.

Ensi kerralla voisi treenailla vähän takaaleikkauksia ja yleisesti käteentulemista, käsky siihen.

Kotiintultua Mustilla oli kova yö. Lilli-kissa tuli meille pentulomalle ja kun se majailee makkarissa, Musti saa ainakin aluksi pysyä poissa sieltä. Eli pentuparka häädettiin ekaa kertaa puoleen vuoteen sängystä (joo, se nukkui sängyssä aina :D) ja koko huoneesta ! Viu viu sanoi koirapoika oven takana, onneksi ei tosin kovin pitkään.

Nyt vetää sikeitä tuossa vieressä, on "töissä mukana" kun teen etäpäivän tänään. Taisi olla rankka yö.
Yöllä päästin pojat käymään ulkona ja kun otin ne sisään, ne menivät sekaisin. Kuvittelin että Musti tuli ekana sisään ja huutelin Frescoa sen tökkiessä minua ihmeissään kuonolla kun oli jo sisällä. Tajusin erehdyksen vasta kun Musti tuli "toista kertaa" sisään. :D Eli samaa olemusta hämärässä totisesti löytyy.

---

Taas kerran on palstoilta luettavissa murheellinen tapaus, kolme sijoituskodissa ollutta brasilianterrieriä on kuollut nälkään. Mikä pistää kokeneen koiraharrastajan pään niin sekaisin että hän antaa jotain tuollaista tapahtua ? Miksei kukaan muu perheessä tai lähipiirissä huomaa mitään ?

Surullista. :(

Brassifoorumilla lisää asiasta.

Tuntuu että vastaavia eläintenkaltoinkohtelutapauksia paljastuu nykyisin kuin sieniä sateella. Ovatko ne lisääntyneet ? Vai onko vain tietoisuus niistä lisääntynyt netin myötä ?

---

Tiistaiaamuna alkoi sataa lunta ! Ja lämpötilakin sopivasti aavistuksen pakkasella. Ihanaa, heti on vähän valoisampaa.

Luiden syömistä ulkona lumi ei estä eikä hidasta:

Aatonaattoillan kunniaksi tiistaina Agitokolaan kimppatokoilemaan. Kimppa oli tällä kertaa vähän pienempi eli Liina ja minä. Vaan mikäs siinä, kaksi treenaajaa, tunti ja halli on aika kiva yhdistelmä.
Fresco teki
- tunnarin - ok
- luoksetuloja - nätit pysähdykset mutta enimmäkseen liian hidasta muuten
- seuraamista - tehty liian vähän, edistää taas
- hyppynoudon metallilla - ok vaikka kapula kalisi hampaissa, hajosikin sitten Liinan seuraavalla heitolla palasiksi
- ruutua - ok kun lelu siellä
-  merkkiä - hyvin muuten paitsi että ekalla kerralla ei meinannut löytää sinistä merkkiä niin millään, esteet taustahälynä vaikuttivat varmaan asiaan
- ja kaukoja - liian innoissaan, tuli pari kertaa jopa ma - se vaihdossa eteenpäin.
Kaikkiaan ok treeni, Fresco oli intopiukkana koko tunnin kun treenattiin. Kivaa !
Tehtiin lopuksi vielä ihan vähän agia tai lähinnä keppejä. On se vaan edelleen teknisesti hyvä, ysikympin avokulma kaukaa lähetettynä meni hienosti.

Jouluaattona tavallista joulutouhua. Aamulla Aijan ja Samu-kultsun kanssa lenkille. Nuo tulevat hyvin toimeen keskenään, Musti varsinkin olisi mieluusti leikkinyt Samun kanssa.
Aattoiltana mentiin syömään broidin luo. Jätin koirat kotiin, tuolla on pieniä lapsia ja paljon hälinää, välillä sitä haluaa itsekin päästä helpommalla koissuja vahtimatta. Pojathan nyt menevät lastenkin kanssa ok mutta Pennin perään saa vähän katsella ainakin jos lapset yltyvät tuttavallisemmaksi.
Lahjoja tuli kivasti ja tarpeeksi. Itse tein lähipiirille Ifolorin kuvakirjan Italian matkan kuvista. Tuli hieno ! Ja taisivat lahjansaajatkin tykätä. :)

Tuossa mm. yksi itse saatu ihana lahja:

Kiitos kaunis antajalle. :)

Loppuviikko on lähinnä lenkkeilty ja tehty kotona vähän Mustin kontakteja ja Frescon tokoa. Ensimmäisissä lähettelin Mustia "kontaktiesteelle" pidemmältä niin että esteen takana oli alusta ja nami. Nyt meni hienosti perille eikä jäänyt keikkumaan harjalle ja odottelemaan minua. Lisää tuota jatkossakin.

Frescon kanssa
- kaukokäskyjä - enimmäkseen toimii ylipitkältäkin matkalta, tosin se-is liikkuu helposti vähän eteenpäin eli vaihtaa asentoa takapää liikkuen etupään sijasta, lisää sisätreeniä
- ruutua - toimii kun siellä on lelu, muuten menee hitaammin ja hakee merkkejen taakse. Nyt on kyllä lähinnä tehty valmiilla palkalla
- sekä ohjattuja - toimii tai sitten ei. Yleensä suunnat ovat olleet ok mutta nyt sotki niitäkin ja lähti vasemman sijaan oikealle. Pysähtyi useimmiten käskystä ja sain ohjattua takaisin oikealle (tai siis vasemmalle) kun keskikapulaa ei ollut. Jos keskimmäinen olisi ollut, olisi mennyt sille
- Merkki tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä, menee reippaasti ja merkin taakse tai joskus päälle, joka tapauksessa ihan lähelle. Ai niin, pari kertaa ohjatussa on jäänyt häntä minua kohden. Ei hyvä. Voisi ottaa takaisin noilta ja lähettää uudestaan ?

Ai niin, tapaninpäivänä käytiin ATDn epävirallisissa Kinkunsulatuskisoissa jossa korkattiin Mustin kisaura ja osallistuttiin möllimölliluokkaan. :D Luokan rata oli seitsemän estettä joista kolme suoraa putkea ja neljä aitaa. Toiselta putkelta vitonen, muuten rata valsseineen ja takaleikkauksineen meni ihan mallikkaasti. Penne hakee esteitä enimmäkseen oikein hienosti, kuuntelee tarkasti ohjeita eikä (ainakaan vielä) vipellä oman päänsä mukaan mihin sattuu). Etenee nätisti, ei räkytä eikä pyöri jaloissa.
Estekorkeus taisi olla huimat 25 cm.
Hyvä Musti ! Poika myös käyttäytyi hallissa tosi nätisti, ei välittänyt hälystä ja oli tosi rauhassa ja kuulolla.


kuva Jukka Pätynen, koirakuvat.kuvat.fi

Täällä enemmän kuvia kisoista.

Kisojen jälkeen käytiin vielä poikain kanssa koirapuistossa jossa leikkikavereina oli tytöt mali-Dori ja rottis Nana. Hyvin meni vaikkei varsinaista juoksuleikkiä saatukaan aikaiseksi, kiitos poliisi Dorin. ;) Musti rakastui Nanaan ja yritti iskeä sitä ihan tosissaan. Pari kertaa meinasi jopa kiivetä selkään muttei sitten ihan uskaltanutkaan. Hassu poika, opettelisi nyt vaikka ensin nostamaan koipeaan.

Illalla taas mutsille joulupöydän ääreen. Paikalla oli myös täti ja terrieri AT 14 v. Penni ja AT eivät varsinaisesti tunne sielujen sympatioita joten Penni jäi suosiolla kotiin ja Fresco sitten sille seuraksi. Musti pääsi mukaan luomaan lisää koiratuttavuuksia. AT oli vähän kova pala, Mustin piti ihan ärvähtää sille kun terrimummo meinasi tulla silmille ensitutustumisessa. Sittemmin välit kuitenkin lämpenivät ja loppuillasta juostiin jo pellolla ihan vierekkäin. AT tosin hihnassa kun sen kuulo ei ole enää järin toimiva enkä halunnut hukata sitä pimeyteen.

Sunnuntaina nähtiin outo valoilmiö kun aurinko paistoi. Harmi kun kamera unohtui kotiin, tehtiin pitkä lenkki mutsin takapelloilla. Penni stressasi taas autossa ihan kympillä matkalla mutta eihän sitä kotiinkaan voinut jättää kun lenkille oltiin matkalla. Pitää yrittää vähentää sen autoilua taas.
Muutamia raketin paukkeita ollaan kuultu mutta kukaan ei ole katsellut ääniä yhtään. Pennikään ei välitä noin pienestä ja Fresco ei isommastakaan, se on ollut meillä (vasten tervettä järkeä) muutaman kerran ulkonakin kuuntelemassa ilotulituksia. Vaikea kuvitella Mustinkaan noista hätkähtävän mutta otetaan nyt kuitenkin varovasti ainakin aattoilta.

Ai niin. Lilli siis tuli meille odottelemaan synnytystä ja sitä odotellaan edelleen, tiedoksi kaikille pennunodottajille. (olipas tuossa odotusta kerrakseen yhdessä lauseessa) Lilli on sopeutunut meille tosi hyvin, on rauhassa, syö ja juo hyvin eikä pörise tai pörhää muun talon äänille. Sehän asuu makkarissa koko tämän ajan, en viitsi sijoituskissaa tai omaa laumaa stressata yhteensovitttamisella kolmen kuukauden takia. Kissahan ei varsinaisesti ole laumaeläin samalla tapaa kuin koira.
Mutta asiaan, pointti tässä oli sanoa että Musti vinkui siis oven takana pari kertaa ekana yönä. Sen jälkeen se on ollut hiljaa kuin hiiri, jää illalla sohvalle (! juu, sohvalle) nukkumaan kun lähdetään makkariin. Taas kerran täytyy sanoa että se on kyllä koira jolla on palikat päässä kohdallaan. Kiitokset vaan kaikille asianosaisille !

Vaan nyt riittää raportointi tälle viikolle. Öitä !