Maanantaina olikin poikkeuksellisesti tokopäivä. Niina veti hakutreenit (kiitti Niina!) joten minä pääsin Jessica Svanljungin tokokoulutukseen.

Mustilta katsottiin seuraamista, luoksetuloa, jääviä ja paikallaanoloa.
Seuraamisesta: ajoittain edistää. Voi kokeilla kieltävää äännähdystä kun on huonossa kohdassa ja nopeita stoppeja. Lisäksi paljon käännöksiä vasemmalle ja kehuja kun tekee oikein niin että seuraaminen kuitenkin jatkuu.
Luoksetuloa ihan loppuun asti voi tehdä kierroilla. Musti ei tuota tajunnut ollenkaan, putkiaivouros kun on mutta eiköhän se siitä kun hinkataan. Tuolla saa erilaista treeniä muuten aika suoraviivaiseen liikkeeseen. Liikkurin kanssa olisi treenattava enemmän, Musti nytkähti liikkurin käskystä.
Jäävät kohtalaisia, saisivat olla nopeampia. Paljon toistoja itse peruuttaen ja palkka vaan niistä tarpeeksi nopeista.
Paikallaanolo (makuu) mustimainen, nuuski ja pyöritteli päätä ja vaihteli lonkka-asentoa. En tykkää tuosta, Musti ei "suorita" vaan makailee. Voi kokeilla joko päätä maahan (tykkäävätkö pk-puolella?) tai sitten nami eteen ja koira kyttäämään sitä. Kokeilen varmaan tuolla namilla. Muista sanoa namisana myös kisoissa (esim ei ota tms).
Otettiin myös lyhyt istuminen, meni pari kertaa maahan kun seisoin n. kymmenen metrin päässä sen edessä. Istumistahan ei ole juurikaan tehty.

Musti oli aika kivassa vireessä. Eka seuraamispätkä oli huono, muuten oli hyvää tekemisen makua koko ajan.

---

Tiistaina eläinlääkäri-ilta. Koirat mukana ja toimenpiteissä meni sen verran aikaa että käytiin lenkillä plus katselemassa mahdollista uutta hakutreenipaikkaa sillä välillä.
Mutta Mytty. Iho-oireilu on siis mennyt päivä päivältä radikaalisti huonommaksi alkaen about viime perjantaista. Ab lopetettiin sitä edeltävänä sunnuntaina, maha oli niin sekaisin että sitä ei enää ollut järkeä syöttää. Kortisonin puolittamista (1/2 tabl joka toinen päivä) yritettiin mutta nyt palattiin takaisin jokapäiväiseen kun kutina yltyi selvästi.

Mytystä otettiin lekurissa pari koepalaa ihosta (suljetaan ainakin autoimmuunisairaudet toivon mukaan pois) sekä tehtiin allergiatestit. Noista lisää parin viikon päästä kun saadaan tulokset.

Myös ruokaa muutettiin. Royal Caninia ehdittiin syöttää reilut kolme viikkoa ja nyt luovuttiin siitä koska oireilu paheni yllättäen paljon. Nyt kokeilussa Hill's d/d eli peuraherne. Jos se olisikin ollut rc:n riisi kun allergisoi ? Tiedä häntä mutta nyt kokeillaan tuota. Samalla vaihdettiin kuivasapuskasta purkkiruokaan että saadaan mahdollinen varastopunkkialtistus myös pois.

Edelliskerran tuloksista tuli viimeinen eli sienitesti, oletetusti sieltä ei löytynyt mitään.

Voi Mytty-nyttynen. :( Kyllä tämä on kurjaa.

1276593129_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

---

Torstaina agitreeni, koutsaamassa Ville Liukka. Kivat treenipätkät - ainakin paperilla. No, käytännössäkin varmaan mutta jostain syystä minä olin niin huono että meinasi parku tulla. Vakavasti, voisi harkita siirtyvänsä lajien pariin joista osaa edes vähän.

Viikonloppuna agilityn sm-kisat Tikkurilassa. Jouduttiin Mustin kanssa ATD:n joukkueeseen ja joo, ei olisi pitänyt suostua kuten vähän silloin arvelinkin. Rata oli huiman vaikea, etenkin vihreille meille. Hyllytettiin heti alussa ja meno oli muutenkin aika kaoottista. Nauhalta katsellessa näkyy siellä joku paikka onnistuneenkin mutta hyllyjä en kehtaa edes laskea. Ei enempää tuota lajia meille ikinä.

Sunnuntaina paikalle rennommin ilman koiraa. Huippupäivä, paljon hyvää seuraa ja lähes tauotonta agilityn seuraamista. Maksifinaalissa useampikin aussie, onnea kaikille onnistuneille ! :)

Sairaan hieno laji mutta itselle ja omille hermoille voisi tosiaan olla hedelmällisempää pysyä ihan vaan katsomon puolella.