Maanantaina tavan mukaan tokotusta. Ensin Korrejen kurssi. Mustille Pekan silmien alla noutoa. Toi tunnaria huonommin kuin yleensä, pureskeli vähän ja oli jotenkin aavistuksen epävarma mitä pitää tehdä. Tavan noutokapulalla meni vauhtia lukuunottamatta superhyvin, ote pysyi samana koko ajan. :) Jatketaan samoilla neuvoilla ja helpotetaan vähän kiihdyttävissä tilanteissa.

Otettiin loppuun myös vähän seuraamista. Edisti alussa jonkun verran mutta muuten meni hyvin. Tehtiin myös täyskäännös ja pysähdys juoksusta jotka eivät varsinaisesti kuulu meidän repertuaariin vielä. Ihan ok nekin.
Pitää muistaa pitää seuraaminen vahvemmin ohjelmassa, M valuu eteen heti kun on pidempää taukoa.
Itse tykkään että se voisi olla vähän lähempänä mutta Pekka sanoi että on ok. Ja kai tuo tokoseuraamiseksi on aika hyvääkin, mutta ... Vali vali.

Ohjatun tokon jälkeen koulutin vielä alempien luokkien treenin jossa onneksi oli vaan kaksi koirakkoa. Tunti niihinkin saatiin kulumaan. F parka odotteli autossa, tosin webasto oli ahkeraan päällä ja takkejakin koiralla kaksi kappaletta. Pakkasta ulkona oli -20.
Auto tuntui kyllä treeninkin jälkeen ihan sopivan lämpöiseltä, kaksi koiraa ja webasto lämmittävät kummasti.

Tiistaina agi. Vähän hyödytön treeni, sanoisin. Kamala kiire treenipaikalle, kiitos alati enemmän ja enemmän myöhästelevien junien.
Suoran putken jälkeinen takaakierto ei meinannut onnistua millään ensimmäisellä viennillä. Otettiin sitten puskuna ja se meni hyvin kunhan ohjasin ajoissa ja ehdin putken päähän ennen koiraa.
Muuten vaan huiskittiin vähän sitä ja tätä ilman enempää ajatusta.
Pienellä puolella keppejen sisäänmenoa ja tiukkaa takaaleikkausta niin että itse kiersin keppejn toiselle puolelle n. 130 asteen avokulmalähestymisen jälkeen. Tuohan ei Lempäälässä onnistunut. Nytkin oli vaikeaa, puskin edelleen liian aikaisin koiran päälle ja sain sen lopettamaan pujottelun. Onnistumisia saatiin jokunen kun laitoin palkan keppejen päähän odottamaan ja odotin itse että koira oli pujotellut kolmisen väliä ennen kuin lähdin kiertämään keppejä.
Tuota pitää vielä treenata lisää joku kerta.

No, ehkä tuo ei nyt niin ajatukseton treeni sitten loppujen lopuksi ollutkaan.

Mustin ja Frescon välit ovat aika ennallaan. Oudoissa tilanteissa murisemisia ei ole enää tullut mutta joissain tilanteissa Musti on vähän jäykkä ja saattaa murahtaakin. Noita on kerran pari päivässä ja liittyvät yleensä olohuoneeseen ja koirain siellä liikkumiseen. Fresco väistää Mustia sisällä eikä tule jos näkee että poikaa ahdistaa. Fresco on onneksi älyttömän taitava lukemaan toista ja kommunikoimaan.
Sulfa on ilmeisesti aiheuttanut Mustille satunnaista oksentelua, pitää olla tarkka että ruoka annetaan ensin ja tabletti vasta n. tunti sen jälkeen. Muuten tulee ruoat ulos. Aamuisin tuo on vähän hankala toteuttaa mutta luovitaan, ei tässä onneksi enää olekaan kuurin aikana sellaisia aamuja että pitäisi itse lähteä aikaisin liikenteeseen.

Musti on ollut parisen viikkoa rauhallisempi Pennin suhteen mutta ti iltana se taas flirttasi oikein olan takaa. Samoin kissa kiinnosti tosi paljon eli hormoonit hyrräävät taas aika voimalla. Liekö tuo Tardakin vaikutuksia (vaikka sai piikin siis jo perjantaina) vai ihan vaan Mustia?

Tassulähteen Etta:
1293907321_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstaina pudotettiin lumet kaikkien piharakennusten katoilta. Tai isäntähän nuo pudotti, minä lähinnä vahdin ettei se läjähdä sieltä alas tai etteivät koira mene putoavan lumen alle. Samalla Mustin kanssa pientä kauko- ja luoksetulonloppuasentotreeniä. Palkaksi M juoksi kalan perässä hangessa niin että ihme jos ei vähän maitohapoille mennyt.

Illalla agitreenit, vetäjänä Kim Kurkine. Jotenkin tosi mukavan oloinen rata jo tutustumisessa ja sitähän se olikin. Lähinnä korjaultiin pieniä kauneusvirheitä. Loppusuoralla tippui jostain syystä rimoja koko ajan, joko ohjasin huonosti (minäkö muka?), hyydyin liikaa (joo, allergia alkaa vaikuttaa tähänkin ja treenin jälkeen tuli astmaattista köhää :() tai sitten koira oli vähän hapoilla aamuisen hankijuoksunsa takia.

Loppuviikko meni taas ihan harakoille. Tai no, kai sitä välillä saa nollata ihan hyvällä omallatunnollakin. Eli oltiin kotona, tehtiin lumi- ja vesihommia, treenailtiin ihan hyvin pienesti ja lenkkeiltiin hangessa.
Pojilla pieni rähäkkä lauantaiaamuna kun päästiin Frescon huolimattomasti ovesta ulos. Ja Mustilta paljon pörinää luista pihalla, ei kuitenkaan mitään muuta. Sisällä mennään normaalisti.
Ja niin, Mustin kontrollipissinäyte puhdas. :)

Hetkittäin huolestuttaa kovasti sekä poikain yhteiselämän tilanne (vaikkei tuo oikeasti kai olekaan vielä kamalalla tolalla mutta jos se menee vielä siihenkin) plus kissankasvatuksen jatko. Allergiaoireet tosiaan pahenevat koko ajan, saapa nähdä mikä on se meidän viimeinen pentue. :(
Kumma tilanne, elämän tärkeät harrastepilarit ovat aika heikoilla tällä hetkellä. Onneksi asiat sentään muuten ok.