Maanantaina pidettiin koko päivä hakutreeneihin saakka sadetta sisällä. Ja kunnon sade olikin, vettä tuli päälle 30 mm. Pojat makailivat osan päivää verannalla mutta katoksen suojista eivät nekään poistuneet kun ei varsinaista syytä ollut.

Hakutreenit Jäniksenlinnassa. Joku tuolla ylhäällä taitaa tykätä meistä kun sadekin taukosi juuri treenejen ajaksi. Viimeisen koiran jälkeen alkoi taas vähän ripsimään.

Ei tallattu aluetta, hiekkakuopilla haju pysyy aika huonosti. Frescolle rata ehkä vajaa 200 m. Eka pisto vasemmalle kuopan rinnettä alaspäin. Maalimies n. 60 metrissä. Hieno suora pisto ja vähän laatikkoa oikeaan suuntaan. Sitten tyhjä oikealle. Haistoi ettei siellä ole ketään, lähti vähän normaalia hitaammin ja tuli  nopeasti piikkinä takaisin. Laitoin uudestaan että saatiin vähän parempi pisto.
Tyhjä vasemmalle, sikahieno laatikko ! Yliheitto oikealle jossa maalimies (ja kohta myös ilmaiseva koira) ison kiven päällä.
Viimeiseksi taas vasemmalle, tuohon olisi voinut tulla tyhjäkin mutta tuli ylileveä pisto. Eli ekaa pistoa lukuunottamatta kaikilla työskenteli oikein päin, hienoa ! Hyvä treeni.

Mustille 4 x maalimies, hakut 25 30 35 40. Yritettiin laatikoita mutta saatiin vinoja pistoja joiden lopussa koira sahasi keskilinjan suuntaisesti kunnes osui maalimiehelle. Muuten ei huomauttamista. Ai niin, lähetyksissä yrittää lähteä heti kun nostan kättä, tuohon puututtava.

Lempi pikkuinen on löytänyt uuden nukkumapaikan. Köllii tuossa tosi mielellään, taitaa olla helteelläkin viileä paikka:
1247821736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina aamulla jäljelle Jäniksenlinnaan Lauran ja tyttöjen kanssa.

Frescolle kolme janaa joista viimeiseltä lähti lyhyt jälki. Janoilla kepit, jäljellä lisäksi kolme. Kaikki kepit nousivat. Janoista eka huono, lähti epävarmana, pysähteli ja vinotti. Toinen kohtuuhyvä, vähän jäljestä ohi kun nosti päätään juuri sen kohdalla. Kolmas erittäin hyvä. Pituudet varmaan 10-15 metriä ?

Mustille jälki ehkä 200 m ? Kolme keppiä, jana 10 m ? Hieno jana, meni ihan suoraan ja nosti jäljen oikeaan suuntaan. Kaksi ekaa keppiä nousivat nätisti. Juuri ennen viimeistä harhauduttiin polulle jota meni vähän eri suuntaan kuin jälki. Otin takaisin, otti oikean jäljen ja nosti kepin.

Frescolle myös tarkkuusetsintä. Ison hylsyn löytäminen oli jostain syystä poikkeuksellisen vaikeaa. Kun löysi, otti nätisti suuhun ja toi.

Jälkien jälkeen pieni lenkki jossa Fresco katosi ihan hetkeksi. Autoon mennessä katoamisen syykin selvisi, F oli pyörinyt jonkun jätöksissä. Voi apua mikä haju ! Pahimmat sain huuhtaistua pois juomaveden lopuilla mutta pesullehan tuo kotona joutui. Pesu oli suunnitelmissa joten pesin Penninkin samalla kun letku pihalle viriteltiin. Ja auton koiraosaankin oli tarkoistus ostaa uusi matto, tulipahan sekin vihdoin hoidettua.

Fresco makaili pitkään pesun (lämpimällä vedellä) jälkeen varjossa ja veti siinä samalla itsensä ihan jumiin. Liikkui illan tosi huonosti, jätettiin sen takia fillarilenkkikin väliin.

Iltapäivällä kävin katsomassa Tenkasen kakkosia Feronian kissalassa. Söpösiä pentuja ! Joillain isänsä piirteitä tunnistettavissa mutta ehkä selvemmin näkyi kuitenkin äiti-Ella, Nuupin tytär.

1247821719_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona tein raskaan matkan ja vein Grace lopetettavaksi. Sen jalka meni taas piirun verran huonommaksi viikonlopun aikana ja kun ei mikään hoito ole tuonut apua, päätin että sen aika on nyt tullut.

CH Kastanjeback's Grace 1.6.2000 - 15.7.2009
1247821893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illalla hain muuta ajateltavaa, tehtiin Frescon kanssa tunnin fillarilenkki ja käytiin Mustin kanssa agitreeneissä. Jälkimmäiset menivät vähän mitenkuten, virheitä tuli ihan kiitettävästi. Osa kyllä onnistuikin. Nyt pitäisi alkaa ihan vakavasti treenaamaan keppejä vasemmalta puolelta vietynä, niiden alkukin on ihan unohtunut.

Illalla vielä pikainen Mustitokotus kotona. Seuraaminen aika kivaa, lisäksi jääviä (seisominen asentona ok, pitäisi vaan olla vähän terävämpi, maahanmenoa piti vähän muistutella) ja luoksetuloa.

Torstaina totaalinen kotipäivä, pestiin mattoja ja pöyhin rehottavia marjapuskia. Joku kate niiden juureen pitäisi ajaa, nyt siellä kasvoi vaikka mitä asiaankuulumatonta. Ja vattupensaan alkuja. Lieköhän ne voisi siirtää jonnekin omaksi osiokseen ? Kuka tietää vattupuskien siirrosta jotain ?

Perjantainakin varmaan tehtiin jotain mutta en kyllä enää yhtään muista että mitä. Ainakin illalla käytiin Keravan Calientessa syömässä hyvin ja juomassa jokunen mojito jotka tuolla ovat aika taivaallisia.
Reissu taittui näppärästi fillareilla.

Lauantaina kylässä kävi Armin veli Mörkö. Jo vaan onkin pojasta kehittynyt komea ! Iso, mahtava luusto, hieno turkki ja kompakti kroppa. Pää vaatii vielä vähän kehittelyä mutta eiköhän sekin sieltä tule.

Pari kuvaa pojasta, ikää siis 6,5 kk:
1248789189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248789022_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Samaan reissuun Mörön kanssa lähti Tenkanen. Käy kokeilemassa elämää salolaisena, jos vaikka tärppäisi. Nuupin kanssahan noilla on vähän hankausta ja Tenkanen kun superseurallisena kissana haluaisi enemmän huomiota mitä meidän kollilassa saa, päädyttiin tällaiseen ratkaisuun.

Illalla pakattiin auto ja startattiin mökille. Tiedossa koirille treenivapaa viikko.